Hyvää juhannusta!

Vihdoinkin päästiin Pappilanpellon rannassa viettämään Juhannusta.Lauantaina 31.8 Oli peräti kolme kokkoa kasautunut. Juhannuksen viettäjiäkin oli lähes 30 henkeä. Ilmakin suosi, niin ettei monena juhannuksenakaan ole ollut niin hyvää säätä kuin nyt oli. Kuvat kertovatkin loput.

Share

2 comments for “Hyvää juhannusta!

 1. Oikeastaan noita juhannuksia tai ainakin juhannusjuhlia kannattaisikin porrastaa pitkin kesää. Nyt ei ilmeisesti ollut muita juhannusjuhlia samaan aikaan kilpailemassa juhlivista asiakkaista.

  Eräs päinvastainen esimerkki:

  Joskus, aika kauan sitten, oli Tohmajärven rajakomppanian johtopaikka Kirkkoniemessä. Juhannusaattona siellä oli lipun nosto. Muuta työtä ei sinä päivänä ollut, joten aika moni kuvitteli juhannusaaton vapaapäiväksi ja lipunnoston päivystäjän tehtäväksi. Komppanian päällikkö määräsi kuitenkin mahtikäskyllään kaikki paikalle. Päällikkö piti vielä aikaa säästämättä ylevän juhannusjuhlapuheen. j
  Hän selvensi vielä epäselvää vapaapäivä käsitettä sanomalla, että tänään pidämme kaikki rästissä olevat vapaapäivät. Toivotti vielä hyvää juhannusta ja vapaapäiviä. Miten monta vapaata lie kelläkin ollut

 2. Mahtavaa muistelua Alpolta👍!
  Rajakomppanian komentopaikka Kirkkoniemessä 1991 oli vielä voimissaan, kun tulin sinne Rajakouluvuosien jälkeen päälliköksi.
  Pakko mainita, että olin rajakomppanian viimeinen päällikkö ja samalla rajavartioalueen ensimmäinen päällikkö. Vähemmän asiaa tunteville voisi kertoa, että silloinen RVL:n päällikkö halusi Saksan mallin mukaan päästä irti sotilasorganisaatiotermeistä.
  Mutta ihmetyttää tuo Juhannuksen lipunnosto, no eipä oikeasti. Osaan veikata silloisen päällikön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *