12 comments for “Viikon puheenaiheet vko 26

  1. Hengitys sisään ja ulos. Me ihmiset vuorokaudessa tehdään tämä toimi keskimäärin 22 000 kertaa vuorokaudessa. Virtsaaminen on seuraavaksi tärkein toiminto eli aineenvaihdunta tarvitsee vettä. Ruoka on seuraava mitä elo ihmisen tarvitsee. Sama ilma-määrä minkä esimerkiksi vuodessa keuhkoja kohden ilmaa imemme tarvitsee moni meidän käyttämämme laite ilman suodattimen vaihtoa tai ainakin puhdistusta. Meillä ihmisillä limakalvot hoitelee nämä hommat ja räkäisy tien poskeen. Aivastus antaa eturintamasta perääntymis käskyn siitepölyille ja pöpöille, että ette ole tervetulleita.

  2. Mikä on paperille kirjoitetun lehden kohtalo jatkossa. Kiva on ollut käydä kadun varresta aamukahville lehti hakemassa. Ollaan käännekohdassa kun paperilehti on menossa historiaan. Saattaa olla väliaikaita tai ei. Ollaan valppaita ja elellään iloisena se on elämän suola.

  3. Niiralan raja-aseman toiminnasta:
    Kaikilla tullin ja rajavartiolaitoksen Henkilökunnalla pitäsi olla samanlaiset ja oikeat ohjeet .
    Siitä pysäköinti merkistä , jossa on lupa pysäköidä 2 tuntia.Olisin heittänyt siihen auton 2 tunniksi , passin tarkastajat
    kielsivät ettei siihen saa jättää autoa jos sinä jätät niin kaikki muutkin jättää! Eihän siinä ole , kun muutamalle autolle paikka.
    Passin tarkastajat käski kysyä tullin puolelta , siellä Nainen sanoi samoin.
    Kysyin eikö täällä ole semmosta henkilöä joka tietää näistä asioista .
    Olihan sielä Tullin vuoropäälikkö , joka sanoi kyllä siinä saapi pysäköidä 2 tuntia.
    Eikö vois henkilökunalle antaa oikeat ohjeet. Tai laitattaa Pysäköintimerkin alapuolelle lisäkilpi keitä tämä merkki koskee. Osaan kyllä liikennemerkit ja niiden tarkoituksen.

  4. Viikon valatakunnalliseksi puheen aiheeksi nousi Trumpin ja Putinin tapaaminen Helsingissä. Taas palaa veronmaksajien euroja erialisiin turvajärjestelyihin ja muuhun passaamiseen. Mitä saadaan tilalle vain maine järjestäjille halvasta kokouspaikasta.

  5. Pienikin askel vuoropuhelulle on parempi, kun huutelu vastarannalta. Nämäkin kaverit tietävät, että pallo on pieni kuten se hiekkalaatikko missä pienet lapset hiekkakakuja taidokkaasti tekevät.

  6. Vaikka maailmanrauhan tavoitteleminen olisikin etusijalla, kannattaa nähdä myös Trumpin ja Putinin vierailun taloudellinen merkitys ainakin pääkaupunkiseudulle tuhansine lehdistönedustajineen ja ym. perskärpäsineen sekä mahdollisen positiivisen suomikuvan leviämisen hyödyt. Ilmeisesti tapahtuman saldo on joka tapauksessa Suomelle postiviivinen.

    Trump ja Putin nyt sattuvat tällä kertaa olemaan maailman nokkamiehiä halusimmepa sitä tai emme.

  7. Montakohan kertaa raavas mies pieraisee vuorokaudess? heh

  8. Korpikommarin kovasti kaipaamaan probleemaan joku mökkiporvari voisi antaa vinkkejä ja ohjeistaa tekemään tilastoakin.
    Esim. pidä kynä ja paperia (siis kirjoituspaperia ja varolta vessapaperia) mukana ja pidä tilastoa.
    Aina, kun pieraiset kirjaa tulos ylös. Pierun kesto, haju ja kuivuus sekä yhdelle sarakkeelle mitä olit syönyt.
    Kun sinulla on kuukausitilastoja verrattavana voit ruveta treenaamaan SM kisoja varten. Tiedä vaikka voittaisit kultaa tai jotain kisaan liittyvää värillisiä palkintoja.

  9. Luin Venäläisen toimittajan kirjoituksen aamulla. Lausui hän: Putin ja Trump tapaavat Suomessa Venäjän imperiumiin kuuluvassa maassa. Panee ajattelemaan missä mennään. Aivot on jokaisella ja ei asema kiellä ajattelemasta ainakaan demokraattisessa länsimaassa.

  10. Näiden johtajien moninaisista taustoista huolimatta uskon, että he keskustelevat, kuin suurvaltioiden johtajien pitääkin.

  11. Saarivaaran nuorisoseuran talolla on taas
    avattu kesäkirppari. Se on avoinna muina
    päivinä paitsi maanantaina kello 11 alkaen.

    Kirpparilta saa myös kahvia, teetä ja tuoretta pullaa.
    Postinhakumatkalla poikkesimme sinne jo toisen
    kerran viikon sisään. Samaan aikaan sinne sattui
    viiden hengen hesalais porukka. Olivat liikkeellä
    polkupyörillä ja bongasivat kahvikupinkuvan tienposkessa.
    Ilomantsista olivat lähtenee polkemaan tänä aamuna.

    Suosikaamme näitä tienvarsien kesäkahviloita ja kirppareita!

  12. Kyllä todellakin toivon suosivan näitä pieniä kirppareita.Kävin minäkin jo kaksi kertaa ja niin oli makoisat pullat ja kahvi.Tarttuihan sieltä mukaan tarpeellista tavaraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *