Rakkausresepti Värtsilän kesäteatterissa

Terveiset Värtsilän kesäteatterista! Tänään oli kenraaliharjoitus. Ensi-ilta on sunnuntaina 24.6. klo 18. Tervetuloa!

Esitämme Tanja Puustinen-Kiljunen kirjoittaman komedia näytelmän Rakkausresepti. Ohjaajana toimii Veijo Tikka.

Kesäisen kepeä, hersyvä ja huumorintäyteinen tarina pienestä Pakaranmutkan kylästä, jossa lemmenkipeä konstaapeli Tervo kirjoituttaa kolleegallaan rakkauskirjeen ihanaiselle Iirikselle. Kirjoituskone kuitenkin jumittaa ja kirje joutuu vääriin käsiin. Hämmennystä poliisivoimissa herättää myös uusi terveyskeskuslääkäri Kaikkonen, jonka kintereillä saapuu outoa väkeä. Kaiken lisäksi kesätyöntekijät eivät erota vastaanottohuonetta ruumishuoneesta! Onko tällä Kaikkosellakaan reseptin kirjoitusoikeutta vai onko tarjolla pelkkää rakkautta?
Farssi on siis valmis!

Rooleissa nähdään:

 • Kaarlo Kaikkonen, valelääkäri – Artturi Väyrynen
 • Henna, sairaanhoitaja – Anneli Hurskainen
 • Uolevi Tervo, vanhempi konstaapeli – Paavo Hämäläinen
 • Maj-Lis Tanttu, nuorempi konstaapeli – Anne Lindfors
 • Valdemar ”Valte”, romani, taksiautoija – Kuisma Lipponen
 • Iiris Hentonen, ent. huippujuoksija – Seija Turunen
 • Kukka Hentonen, edellisen sisko, ent. kuulantyöntäjä – Eira Varonen
 • Vilma Kataja, rikollinen, Kaarlo Kaikkosen sisko – Anneli Hurskainen
 • Pär-Alfons Sund, merimies, Kukan sulhanen – Martti Tahvanainen

Esitysajat:

 • su 24.6. klo 18, Ensi-ilta
 • to 28.6. klo 19
 • su 1.7. klo 18
 • ke 4.7. klo 19
 • su 8.7. klo 19
 • ke 11.7. klo 19
 • su 15.7. klo 12
 • ke 18.7. klo 19
 • la 21.7. klo 16 Värtsiläpäivät
 • su 22.7. klo 18 ”
 • ke 25.7. klo 19
 • ke 1.8. klo 19
 • su 5.8. klo 14

 

Muutamia kuvia maistiaisiksi, olkaa hyvä!

Share

11 comments for “Rakkausresepti Värtsilän kesäteatterissa

 1. Johan syntyi jännittävä odotuksen tunne! Ihan “rajattomien mahdollisuuksien” ilta tulossa navetan vintille – Pohjois-Karjalan maakunnan Tohmajärven kunnan Värtsilän pitäjän Arppen pihaan – juhannuksen jälkeisen päivän illalla – 24.6.2018 klo 18.00.

  Tämä on Värtsilän loistavan teatterihistorian perinteen jatkoa. Tästä perinteestä voisi tehdä esimerkiksi pro gradu -tutkimuksen Itä-Suomen yliopistossa!

  Kirjoitankin nyt tutkimusreseptin, jos vaikka joku tohmajärveläinen kulttuuriaktivisti veisi sen yliopiston rehtorin pöydälle. Tukimusmateriaalia on tarjolla runsaasti, valokuvia myöten. Sitäpaitsi, onhan nyt tohmajärveläisen Maiju Lassilan (Algot Tietäväisen) juhlavuosi!

  Verkkolehdessämme on ollut juttuja Värtsilän teatteritoiminnasta ennen sotia. Eräässä vaiheessa se oli aktiivisinta Pohjois-Karjalassa. Rakkausreseptin suosituksia Värtsilän harrastajateattereissa oli nautittu ahkerasti.

  Kesäteatteri on Arppen pihan helmi. Kunta ei viime kesänä korjannut navetan rakenteita turhan vuoksi!

 2. Kiitos jussin kokoista ja tämä teatteri varmaan on huipentuma koko reissusta,jäänkin mieen kiinnolla seuraamaan esitystä..
  Veikko Kakkonen

 3. Hienoa että Suomessa on paljon kesäteattereita. Käydään niissä paljon vuosittain, ja myös talvisin pikkuteattereissa, harrastelijoitten esitykset on hyviä. Tämäkin varmaan loistava esitys. Ja mukana ystäväni Mikkelin Kyyhkylän kuntoutusjaksolta 2007-08 ajoilta, kämppis pari vk, eli runoilija Martti Tahvanainen( Martin Staffan, Karrelian shemeikka.) 👍😉😉 terkkuja Martille Sakulta.

 4. Eräässä radio ohjelmassa puhuttiin kesäteattereista ja pohdittiin pitääkö olla katettu teatteri vai välttääkö ilman katosta. Samalla todettiin että kesäteatteriin kuuluu vesisade. Tultiin siihen johtopäätökseen, että jos lipun hinta on 10-15 € niin kesäteatteriin kuuluu sade. Mutta jos lipun hinta on 35€ luokkaa niin siihen ei kuulu sade. Eli kallishintaisessa teatterissa pitää olla katto.

 5. Värtsilän kesäteatteri on siitä huipouluokkaa, että siinä on suojattu sateelta sekö yleisö että esiintyjät ja vielä halvat hinnat.

 6. Nonniin.. kulttuurikesä saatu käyntiin minunkin osalta. Rakkausresettiä oli katsomssa miltei sali täysi. Minä odotin että sielä nyt viimein saa oikeat lääkkeet tai ainakin vinkit omaan rakkauselämään, mutta ei sieltä niitä suoranaisesti saanut. Muita kutkuttavia käänteitä kylläkin.

  Kiitokset esiintyjille ja tukijoukoille. Vielä monta ponnistusta edessä. Voimia ja tsemppiä !

 7. Joku Kesähemmo – reppana on varmuuden vuoksi sekä eilen että tänään tuonut julki mainittua näytelmää koskevan negatiivisen laatuarvioinnin.
  En pysty sinällään ottamaan kantaa kun en tosi huonona teatteri-ihmisenä ole tämän(kään) kesän näytelmää (vielä) katsonut, mutta rohkenen tuoda tässä aivan toisenlaiset terveiset:
  Olin Värtsilä – päivillä paistamassa ja myymässä Reserviläismakkaraa. Eräs asiakas, minulle tuntematon joensuulainen rouva oli tullut jälleen näytelmää seuraamaan ja sanoi keskustellessamme näin: “Värtsilän kesäteatterin ehdoton vahvuus on sen aitoudessa eli näyttelijöiden ei tarvitse näytellä vaan he ovat oikeasti sitä, mitä he ovat!”.
  Ymmärrän mielestäni täysin, mitä hän tarkoitti ja tämän todistaa myös vuodesta toiseen meidän kaikkien nähtävillä oleva valtava suosio.

 8. Kyllä kannattaa käydä sinunkin Jussi! Suosia paikallista tarjontaa! Pitää samalla kylämme elävänä!
  Milloin olet viimeksi käynyt Värtsilän kesäteatterissa?

 9. PS kyllä kesäteatterissa, Värtsilässäkin pitää näytellä. Oikaistaan tuota asiaa! Se ehkä “näyttää vain siltä että eivät näyttele”, silloin kuin rooli on omaksuttu ja harjoiteltu kunnolla.

  Omakohtaista kokemusta on! Mukavuus alueen ulkopuolelle meneminen on haastavaa, vaatii kovaa harjoittelua mutta on myös vapauttavaa! Uusia näyttelijöitä kaivataan! On hyvä harrastus! Tervetuloa mukaan! Monenlaisia rooleja löytyy!

 10. Olihan se jälleen mahtava ponnistus pieneltä pitäjältä tuo teatteriesitys. Siinä jokainen tuntui panevan itsensä sataprosenttisesti likoon. Sen suurempaa intensiteettiä ei Savonlinnan oopperalavaltakaan ollut tarjolla.

  Suuresti olen viime vuosina arvostanut niin kesäteatteria, Värtsilä-Päiviä kuin muitakin ainoastaan väkilukunsa puolesta vähäväkisen synnyinseutuni aikaansaannoksia.

  Olisi kiinnostavaa nähdä esitys, jossa myös nuoria ja lapsia olisi mukana. Mahtaneeko sellaisia näytöskappaleita ollakaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *