11 comments for “Viikon puheenaiheet vko 22

 1. Korjustelu homma: Huushollissa eli kotitaloudessa on paljon korjusteltavaa Aina on oltava ajan hermolla kun vimpaimet kehittyvät. Tee se itse mies kyllä selviää ja kohtuu hintasesti perheen hyötylaitteen saa taas toimiviksi.

 2. On aika nostaa käden näppäryys siihen asemaan, jonka se tarvitsee. Arvostetaan todella oikeita ammatti miehiä jotka maksamalla verot tämän maan pitävät pystyssä. Koneiden ja monimuotoisten hitsaus, sekä työstökoneiden hallinta tarvitsee täsmällistä laitteen ohjausta. Myös uusien ideoiden tekijät sellusta tuotteeksi kotimaassa saa kunnian. Aina kun kielletään jokin muovituote maailmalla suunnitellaan meidän puista korvaava egologinen vastinen.

 3. Olen onnellinen kun tyttäreni poika 8v tulee viikoksi minun kaveriksi Helsingistä. Opetan hänelle erä taitoja ja näkemään luonnon monimuotoisuuden.

 4. Omalla tavallaan tämä toukokuun aurinko on eliksiiriä suomalaisille. Mikä vaikutus olisi, jos Suomen kesät olisivat sateettomia? Kuivien kankaiden metsät pystyyn kuivaisi, metsän uudistus istuttamalla saattaisi vaarantua, metsäpalot lisääntyisi. Monet lajit joiden elin ympäristö on kankailla joutuisivat vaikeuksiin. Muistakaamme, että suolaton vesi on hapen lisäksi elämän edellytys tällä pallolla. Ennen syntymäämme me jokainen olemme ensivaiheet elelleet vedessä.

 5. Huomenna 1.6.2018 Aulilla tulee vuosi täyteen Hotelli Joen yrittäjänä.Lämpimät Onnittelut naapurista.

 6. Kevään mittaan kun olen käynyt Heinäjoen laavulla olen koettanut tähyillä kuinka majavien talvehtiminen on onnistunut. Alkutalvesta olivat kaadelleet koivuja laavun kohdalla jään ja lumen päältä. Nyt en ole nähnyt hiiskaustakaan eli vedenvärettä noista elikoista. Majava on myös utelias ja se on pitänyt tapanaan käydä uimassa laavun kohdalla silloin kun nutiosijaan olen tulet virittänyt. Samoin ei tuoretta kaluttua puuta ole ollut pesäkummun vierellä tältä keväältä nähtävissä. Onko toisilla joella liikkuneilla majavahavintoja keväältä.

 7. Vastaus Kaleville.
  Olen nähnyt majavan Suonpäänjoessa aivan sillankorvassa. Ui minua vastaan kun olin kävelyllä.

 8. Suvenavauksessa oli juontajana
  Perttu Kivivuori.

 9. Kannattaa katsoa tienreunoja kun ajelee mitä luonnossa tapahtumaa. Miksi? Männyt kuivaa pystyyn. Onko männyn ruostetauti, pistiäinen, kuivuus tai se että mänty ei ole siinä maaperässä, mikä on sille suotuisa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *