16 comments for “Viikon puheenaiheet vko 21

 1. Annoin vanhoille palkinto lusikoille uuden elämän. Tein niistä tuulikellon soittelemaan iloisia säveliä. Toimivat erinomaisesti uudessa
  tehtävässään. Mietin myös oivallusta, jos kiillottaisi alpakka lusikan hammas tahnalla, voisi siitä retusoida ”lusikka uistimen”.

 2. Mielenkiintoista.. itsekin olen ajatellut loppusijoituspaikkaa noille vähäiselle palkinnoille. Lusikoilla nyt voisi vaikka kahvia hämmentää, mutta mitä tekisi ”prenikoilla” ja pienillä pöytälipuilla. Hyvässä tarkoituksessa ne on annettu ja arvokkaasti säilytetty, mutta on niistä joskus luovuttava ettei jäisi perikunnan kiusaksi.

 3. Jos on pyöreä preniikka, ja pylväsporakone jolla poranterän voi keskittää. Voisi siitä tehdä hyrrän lapsien iloksi ja nähdä lapsen iloinen katse kun hyrrä pyörii pitkin pöydän pintaa. Porattuun reikään tarvitsee sorvata purististus sovitteinen tehtäväänsä oikeanmuotoinen tappi.

 4. Tämä maa elää niin hektisesti että yksilö on vain numero. Nyt mennään liian pitkälle. Kansa on ulkona kun kapinetti politiikka tekee päätöksiä. Nuorten sanomana:Herää pahvi.

 5. Olen aina ihmetellyt tätä ”penikkakulttuuria”. Olisikohan vaihtoehoa olemamassa? Kyllä hiukan haaskoon menee taloudelliset panokset, kn lasten leluiksi joutuvat, mutta parempi niin kuin roskiin. Saako eds jokin hyväntekeväisyysjärjestö osinkoja, kun prenikka tilataan? Siis prenikoista on kyse , EI PENIKOISTA!

 6. Mulla on prenikoita sata
  Tulee hyvä verkkojata
  Kun ne verkon painoksi laitan
  ja säilytyshuolet taitan

 7. Minä olin aika suuressa leikkauksessa. Sairaalan toipilas osasto oli täynnä ja osa potilaista hoidettiin käytävällä. Huone missä toivuin vapautui paikka vierestäni. Hoitaja kysyi voiko viereiseen petiin tuoda naispuolisen toipilaan käytävältä. Minulle ja huoneen muillekin miehille se sopi. Juttu luisti entiseen malliin. Vapauduin parinpäivän päästä. Naispotilas antoi minulle villasukat vaimolle vietäväksi. Koin että sain tämän päivän ronikan.

 8. No nyt selevisi sehhii asii, että mitä erroo on penikoilla ja prenikoilla.
  Penikat häviää itsestään mualimalle, mutta prenikat jiävät moniksi vuosikymmeniksi nurkkiin patinoitummaan.

 9. Sauli 69v näyttää esimerkkiä syntyvyys on saatava nousuun, jonka Rinne totuuden pinnalle puhessaan otti. Tämä taas on minulle ominainen loukani väärässä paikassa. Herää pahvi.

 10. Paljon onnea ja Jumalan Siunausta kaikille ylioppilaille sekä ammattiin valmistuville; erityisesti värtsiläisille Markolle, Nikolle, Ollille ja Tarulle! Muitakin heitä lienee, mutta äkkipäätä ei tule nimet mieleen.

 11. ….yksi wärtsilä,kii…joko syntynyt uudestaan ..revivre..crapulae carelus,crapula mundi

 12. crapula mundi av L.L.Laestadius 1843..luettavaa kansalle pdf..nykyruotsiksi jj.pietiläinen…”maailman päihdyttävyys”

 13. Tänä kesänä ei tarvitse juhannusviikolle odotella, että pääsee uusilla vastoilla kylpemään.
  Kävin juuri vastan taitossa ja lehdet ovat ihan kylpyvalmiit. Ei yhtään enää pihkan nihkeitä.
  Sireenit ja lumipallopuut alkavat olla kohta täydessä kukassaan ja keriinnevät jo lakistua juhannukseksi.

 14. Tänään kävimme Luumäellä Ukko-Pekan eli P.E. Svinhufudin kotimuseoon tutustumassa Luumäellä. Siellä voi kokea kongreettisesti palan Suomen historiaa.

 15. Tuonne linkkeihin jos lisäisitte myös Tohmajärven evlut seurakunnan, näkisimme kirkolliset ilmoitukset ym srk uutiset suoraan sieltä. Vinkkinä tämä.

 16. Nuorena 17v Volvolla Joensuussa olin automaatti vaihteiston korjaus koulutuksessa Volvon kulutus ohjelmassa. Pääsin kokemaan ja näkemään metsäkoneiden alkuvaiheet. Vaihde laatikot pantiin kuntoon ilman merkki uskollisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *