16 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 19

 1. Kesä on tullut,
  nyt ulos terveet ja hullut
  haistelkaa metsän tuoksuja
  harrastakaa yöjuoksuja

  🙂

 2. Sanonta oli rintamamiesten sanomana. Tie on tehty miehen mennä. Tänäpäivänä sana mies on kirosana miehen lausumana. On ajattelijoiden aika tälle hölmäilylle järkevä ratkaisu löyttää. Mies on mies ja nainen on nainen. Yhdessä jos yhteinen sävel löytyy elämä soljuu rinta rinnan kohden elämän ehtoota.

 3. Tänään Suomen vanhimman lentokentän 100-vuotis juhlissa, eli Lappeenrannan lentokentällä.

 4. Kyllä se kesä on. Komea ja värikäs käärme lötkötteli polulla eilen. En ole ennen nähnyt niin kaunist a ja pikää matelijaa. Väreje oli vihreästä keltaiseen ja saha oli tetysti musta.

 5. Koko- ja värikuvauksen perusteella Irenen havainto on miltei satavarmasti rantakäärme vaikka selän mustatäpläinen kuviointi voi ainakin äkkipäätä katsoen muistuttaakin kyyn sahanterää.

 6. Milloinkahan hanhiparvet valtaavat Värtsilän laakson. Olivat jo miljoona parvina arktisten linnut ylittäneet Suomenlahden, jos reitti on entinen niin ilmeisesti jo ensiviikolla tavataan ja liukastellaan.

 7. Äidit, hyvää äitienpäivää Teille kaikille!

 8. Äitienpäivän merkeissä teimme eilen kiertoajelun
  reitillä Järventaus-Kitee-Tohmajärvi-Kaustajärvi.
  Tuntui kuin kevät olisi ollut Kiteellä jo hieman pidemmällä
  kuin täällä itärajan pinnassa.Runsaslukuinen hanhiparvi oli pakkautunut
  tiiviinä rykelmänä eräälle Kiteenlahden pellolle.

  Jo Karjalan kunnailla lehtii puu…. Käki kukkuu Konttivaaran
  suunnalla ja västäräkki piipertää touhukkaana pihamaalla.
  Siirrännäisinä istutetut valkovuokotkin kurkkivat rinteessämme.

  Aurinkoista äitienpäivää niin äideille kuin heidän perheilleenkin!

 9. Jussi onväärässä. Rantakäärme on musta ja ”silmälasit” on kelt aiset silmien yläpuolella. Tällä oli selvä sahanterä selässä. Olen lapsena nähnyt kirkkaanvihreän kyyn. Kyy voi siis olla hyvin monen värinen.

 10. Valitettavasti en ennättänyt ottaa valokuvaa. Kameraa hakiessa se oli jo luikerrellut pois.

 11. Nyt kun on kevät. Kannattaa herätä aamuvarhain. Luonto herää uuteen aamuun niin kui aikaisin herännyt luonnossa kulkija. Olempa missäpäin palloa, niin olen kokenut, että varhain aamulla lenkillä kokee heräävän elämän uuteenpäivään. Po

 12. Asuin 60 luvulla Tohmajärven Rajan rannassa ja kalastin katiskoilla heti kun jäät sulivat rannasta. Kutu ahventa sai ämpärillisen kerrallaan joka katiskasta. Mielenkiintoista oli se, että kutu loppui äitienpäivänä. Viimeiset ahvenet tulivat äitienpäivänä joka vuosi.

 13. Hemppa, onko Jänisjoen vesi vielä nousussa vai joko kääntyi laskuun?

 14. Irenelle vielä käärmehavainnosta; saatan ehdottomasti ollakin väärässä mutta perustelen omaa olettamustani nimenomaan seuraavilla seikoilla:
  Vihreää kyytä en epäile, mutta mainitsemasi keltainen väri sopii huonosti yhtälöön. Toisekseen oletan Sinun nähneen vuosikymmenien aikana erittäin suuren määrän kyitä ja tämä näkemäsi yksilö on kuitenkin pisin, mihin koskaan olet törmännyt. Rantakäärme voi olla jopa yli metrin mittainen kun taas kyy jää monesti pisimmilläänkin vain 60- 70 cm:in.
  Havaintosi on joka tapauksessa erittäin mielenkiintoinen, olipa kyseessä sitten kumpi luikero tahansa!

 15. Alpolle: Tuolla aiemman viikon kommenteissa jo tein havainnon vedenpinnan nousun pysähtymisestä, että venäläiset havahtuivat asiaan ja lisäsivät ilmeisesti osaltaan juoksutuksia.
  Pinta on hiljalleen laskemaan päin, mutta kerkesi käydä lähellä vuosisadan ennätystä. Korkeuslukemalla 66.10.

 16. Täällä näyttää Viinijärven vedenkorkeus vain nousevan. Hauen kutu oli rantametsässä. Mitenkähän se onnistuu?? jääkö hauenpoikaset metän eläimiksi kun vesi laskee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *