Koululaisten Joulujuhla kirkossa ti 19.12.2017 klo 18.30

Värtsilän koulun Joulujuhla pidetään viime vuotiseen tapaan Värtsilän kirkossa. Juhla on tiistaina 19.12.2017 klo 18.30.

Kuva on viime vuoden 2016 Jouluevankeliumista.

Aloitamme jouluiseen tunnelmaan virittäytymisen seurakuntakodissa jo klo 18.00 glögitarjoilulla sekä myyjäisillä. Koululaiset ovat tehneet erilaisia joulukoristeita sekä leiponeet jouluisia leivonnaisia yhdessä kotiväen kanssa. Myyjäisten tuotto menee leirikoulurahastoon.

Varsinainen Joulujuhla alkaa 18.30 kirkon puolella. Ohjelmassa ovat mm. Jouluevankeliumi, Antti-papin puhe, näytelmiä, yhteislauluja sekä musiikkiesityksiä.

Olette sydämellisesti Tervetulleita koululaisten Joulujuhlaan sekä myyjäisiin!

Tervetuloa!

 

10 comments for “Koululaisten Joulujuhla kirkossa ti 19.12.2017 klo 18.30

 1. Palautan tämän jutun Värtsiin, kun vielä saa niin tehdä. Samalla kysyn, mitä pahaa tässä on kaksi vuotta sitten tehty Värtsilän koulun oppilaille ja heidän kotiväelleen.

 2. johan juice lauloi aikoinaan kun allah saapuu kaupunkiin hän ensimmäiseksi soluttautuu vihreisiin.

 3. Erkki viittaa ajankohtaiseen aiheeseen josta mm Yle uutisoinut. Alla linkki linkki Ylen artikkeliin.

  Lainaus ” Kulttuuriperintöä vai uskonnon harjoittamista? Koulut vetävät joulujuhlat uusiksi pikaisella aikataululla, sillä niitä ei saa järjestää kirkossa”

  https://yle.fi/uutiset/3-11062975

 4. Kirjailija Kirsi Kunnassa kirjassaan kanikoipeliinin kuperkeikka ennustaa tätä aikaa. Kirja on 1950 luvulta.

  Jos puhuu suoraan voi joutua suoraan nuoraan.
  Jos sanan väärin lainaa voit olla väärä vainaa.
  Siis oikein opetetttu tekee niin kuin neuvoo Kettu.
  Ei puhu ei pukahda, ei valvo ei nukahda.
  Ei luule kuule hengitä ajatustakaan kengitä.
  Ei tee mitäään ilman Ketun lupoaa.
  Kas näinhän rakennamme onen tupaa.

 5. Kyllä Värtsilän koulun joulun voi järjestää kirkossa. Kuinka monta muslimia on oppilaitten joukossa?
  Kun yleiset ohjeet menevät jonninjoutavaksi saivarteluksi, pitää ruveta harjoittamaan kansalaistottelemattomuutta. Kuinkahan moni opettaja joutuu käräjäsaliin, jos nyt kuitenkin vie joulun kirkkoon?Sieltähän se koko joulu on lähtöisin.

 6. Ireneltä hyvä kommentti:
  ”Sieltähän se koko joulu on lähtöisin.”
  *
  Tunsin kerran erään ihmisen, joka ei arvostanut
  kirkollisia juhlapyhiä. Kuitenkin oli aina ekana
  järjestämässä itselleen vapaapäiviä juuri noihin
  aikoihin. Sattui nääs olemaan esimiesasemassa.

 7. Mieli tekisi kommentoida, mutta antaahan olla

 8. Suomen (!) laki suojelee lapsia kristillisen – kultuurin – oppimiselta. Tältä näyttää tämä kirkkotilan käyttö koulujen tarpeisiin. Turhaa pelkoa. Onhan – joulupukki – tulossa ovelle, vaikket uskokaan joulupukkiin.

  Pitäisi muistaa, ettei joulun sanoma – olitpa sitten kirkossa tai torilla – väkisin tunge sieluusi. Tuskin se on kenellekään tullut vahingoksi. Kirkossa koulun juhlaa viettänyt tekee aikuisena omat ratkaisunsa. Mutta silloin on eduksi, jos tuntee – mm. – joulun sanoman.

  Jos jotakuta kutkuttaa se, että tuo edellä sanottu on – papin – sanomaa, hänelle kerron, että olen sen sanonut Suomen kansalaisena, joka kunnioittaa järjen ääntä. Usko joskus horjuu. Mutta järki vielä pelaa. Ja elämänkokemuskin on mukana.

  Annetaan lasten aistia kristillistä kulttuuria. Jokainen heistä aikanaan – aikuisena – päättää omasta asiastaan. Silloin on tärkeää, että tietää, mistä päättää. Ajatellaanpa vaikka Pekkaa, joka vanhempiensa tahdosta on jäänyt kastamatta ja kirkon ulkopuolelle. Hän tapaa koulunkäyntinsä aikana Liisan, joka menee sunnuntaisin Pekan kodin ohi kirkkoon.
  Eikä tässä kaikki. Eräänä iltana Pekka ja Liisa tapaavat toisensa tuttavien häissä. He kävelevät kirkosta – ravintolaan, joissa aterian jälkeen ohjelmassa seuraa tanssia. Ensin häävalssi ja sitten – Pekka kumartaa Liisalle pyytäen mukaan tangon pyörteisiin. Liisa on käynyt kansalaisopistossa tanssikurssilla ja lähtee mielellään parketille. MUTTA miten se Pekka kompuroikaan noin – ei pysy tahdissa eikä sen ote Liisasta ole menolle hyvä. Muuten he tuntevat kyllä vetoa toisiinsa.

  Pekka pääsee saatolle, ja silloin Liisa ehdottaa, että he menisivät tiistaina kansalaisopiston tanssikurssille. Pekka on rakastunut Liisaan ja suostuu.

  Vuoden kuluttua rakastavaiset sanoivat kirkossa toisilleen: ”TAHDON”! Pekka oli tanssikurssin lisäksi käynyt papin kanssa keskustelut ja kastettu kristityksi.

  Hääaterialla kakkua leikatessaan he iskivät yhtaikaa jalalla lattiaan, nauroivat – ja kaikilla oli niin ihanaa. Häävalssi oli läsnäolijoille nautinnon aihe. Pekka oli oppinut jopa väliaskeleen..

  Toivottavasti he saavat terveitä lapsia ja Pekka iloitsee siitä, että koulu järjestää joulujuhlan heidän kulttuurihistoriallisessa kirkossaan, jonka heidän esi-isänsä olivat hiki otsassa rakentaneet.

 9. Pieni kommentti täältä ruuhkasuomesta. Ymmärrän kaikkien pikkupaikkakuntalaisten mielenpahoituksen koska siellä harvoin esiintyy tätä vastakkainasettelua. Kuitenkin esim. käydessäni Uudenkylän kansakoulua 60-luvulla joulujuhlat pidettiin koululla eikä kirkossa. Eikä kukaan silloin vaatinut niitä kirkkoon.
  Nyt me pelkäämme uskomme, kulttuurihistorian ym puolesta. Pidetään siitä kiinni niin, että koulun joulujuhlat pidetään koulussa ja kirkkossa voi järjestää kristillisen joulujuhlan kaikille jotka haluavat sinne tulla. Sitten on kaikilla hyvä mieli ja rauha maassa.
  Irene Peuhkuriselle tiedoksi, muslimit eivät juuri vaadi joulujuhlia pois kirkosta vaan sitä vaatii ateistit ja muut kirkkoon kuulumattomat. Ainakin täällä suurissa kaupungeissa näin on.
  Joten ei syytetä taas yleisesti muslimeja kaikesta.

 10. Pitää sanoa kuin Alpo, että ”mieli tekisi kommentoida mutta…”!
  Muutama ajatus nyt kuitenkin:
  Olen vääntänyt tästä asiasta Facebookissa; mielipiteiden ja perustelujen kirjo on siellä mitä melkoisin ja sanan säilä käy liukkaasti.

  Mitä apulaisoikeusmies itse asiassa oikein linjasi? Sen, että koulujen joulujuhlat on järjestettävä jossakin muualla kuin kirkoissa eli ne on siis järjestettävä jossakin uskontoneutraalissa paikassa! Hän ei siis sinänsä kajonnut juhlien sisältöön.
  Minun mielestäni jj VOIDAAN edelleen pitää kirkossa ja tahdon, että tämä mahdollisuus säilyy nykyisen käytännön mukaisesti kuntien/koulujen omassa päätöksenteossa. Olen henkilökohtaisesti arvostanut erittäin paljon tätä Värtsilän koulun kaunista ja harrasta kirkkoon kokoontumisen tapaa.
  Edelleen, mielestäni mainittua Suomen koulujen syyslukukauden päätösjuhlaa ei kuitenkaan ole PAKKO pitää kirkossa; se voidaan aivan hyvin järjestää muuallakin kunhan vain Joulun sanoma ja tarkoitus tuodaan selkeästi esille.

  Edellinen kommentoija on aivan oikeassa siinä että suurin uhka tässä kuviossa ovat ihan meidän oman maan uskonnottomat kansalaiset, eivät suinkaan maahanmuuttajat. He kyllä sopeutuvat muualta tulleena vähemmistönä käsittääkseni varsin kivuttomasti enemmistön tahtotilan mukaisesti.

  Kirkon ei pidä nyt missään tapauksessa itse lähteä sammuttamaan tätä jo melko laajalti käytössä olevaa jj-perinnettä. Tarkoitan siis sitä, että jos (ja toivottavasti kun) jokin kunta/koulu kansalaistottelemattomasti tahtoo joko tänä tai seuraavina Jouluina järjestää päätösjuhlan kirkossa, niin ehdottomasti siihen on suostuttava eikä lähteä sormi pystyssä muistuttamaan sen olevan kiellettyä. Kirkko pitäköön jatkossakin ovet avoinna ja antakoon koulujen vapaasti tulla tai olla tulematta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *