4 comments for “Viikon puheenaiheet vko 50

 1. Kiitos
  Pielisjoen koulun 8A musaluokalle !!

  Sain ostaa Joensuun Areenan joulumarkkinoilta nuorilta kauppiailta kauralyhteitä linnuille. Lyhteet olivat hyvin pakatut ja ne oli laitettu tyylikkäästi esille. Jokaisessa lyhteessä oli hauska lappu, jossa Suomi100 logot sekä kaksi hauskaa piirrettyä lintua. Talitintti kaulaliina kaulassa ja tossut jalassa sekä punatulkku pipo päässä napostelivat kauran tähkää. Lapussa oli teksti, jonka laitan tähän sanasta sanaan:

  LINTUJEN KAURALYHDE
  (8A musaluokka Pielisjoen koulu)
  Pikkulintujen ruokkiminen etenkin jouluna on ollut jo kauan suomalainen perinne. Alun perin tarkoitus oli saada linnut jättämään kesäisin viljapellot rauhaan. Nykyään kovin moni ei enää omista peltoja, mutta silti tässä onkin todella hyvä joululahja ystävillemme linnuille!

  Kauralyhteet ovat meidän sirpillä leikkaamia, läheltä Kulhosta. Syyskuussa sekä leikkasimme, että sidoimme lyhteet ja laitoimme ne kuivumaan. Marraskuussa viimeistelimme ja pussitimme lyhteet myyntiä varten. Käytämme kaikki lyhderahat luokan leirikouluun keväällä 2019.
  HUOM. Kun aloitat lintujen talviruokinnan, sitä tulee jatkaa kevääseen saakka.
  8A-luokka KIITTÄÄ TUESTA !

 2. Hienoa opetusta Pielisjoen koulussa! Yhdistyy perinteen, luonnonsuojelun /biologian, käsityötaidon opetus. Kenties kotiseututuntemuskin lisääntyy.

 3. Tohmajärven Joulumyyjäisissä Liikuntahallilla huomenna lauantaina 16.12. ovat Värtsilän koulun 5-6 luokkalaiset myymässä arpoja leiri/luokkaretkirahaston kartuttamiseksi. Arpajaisvoittoja on runsaasti, joten arpaonni suosii varmasti monta arvan ostajaa.
  Tervemenoa arpojen ostoon!

 4. Iltalehti uutisoi, että postinjakaja on törmännyt
  autollaan majavan kaatamaan puuhun Kaustajärventiellä.
  Onneksi ei käynyt pahemmin.
  *
  Eilen oli alueuutisissa, kuin myös venäjänkielisissä
  uutisissa, kuvaa Niiralan rajan jouluisista tunnelmista.
  *
  Aina sattuu ja tapahtuu,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *