6 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 47

 1. Tilasin tässä päivänä muutamana netistä erään tavaran. Tulihan se. Toimittaja oli tehnyt hyvää työtä, paketoinut siististi ja kunnolla. Pikkuisen jo arvalutti, kun paketissa näkyi ruhjeita. Menin kotiin ja aukaisin lähetyksen. Sisällä täysin käyttökelvotonta kamaa, posti oli runnellut lähetyksen täysin.
  Sitten keskusteltiin paikallisen postiyrittäjän kanssa. Jos lähetän takaisin, pitää maksaa postimaksu. Lähettäjän pitäisi vaatia korvauksia. Laitoin tavaran kuitenkin takaisin ja kiirehdin kotiin tiedottamaan tilanteesta lähettäjälle. Sieltä tuli vastaus, ettei hän rupea postin kanssa tappelemaan, liian iso urakka, kun ei ollut kuitenkaan kysymys mistään arvoesineestä.
  Paikallinen yrittäjä kertoi, että samalla hihnalla kulkee jopa 30 kg painavat paketit. Ilmeisesti semmoinen oli tehnyt tuhojaan. Sitten hän kertoi jostain kirjeestä, joka oli päätynyt väärään osoitteeseen ja josta oli tullut yrittäjälle useamman satasen tappiot, vaikka syyllinen oli posti.
  Kyllä meni luottamus postiin. Taitaa olla rahankeruulaitos eikä asiakaspalvslija.
  Menin kivijalkakauppaan ja ostin samaisen tavaran huomattavasti korkeammalla hinnalla. Sain kuitenkin kelpo tavaran ja näin , mitä ostin.

 2. No voihan nenä . Tuolla jo pahoittaa mielensä pahemman kerran. Sellainen menettely saattaisi auttaa että valokuvaa paketin ennenkuin kuittaa sen postista. Siis varsinkin jos siinä näkyy kolhuja. Ravistuskoe on myös paikallaan; kuuluuko sisältä kolinaa.

 3. Hyvä konsti, ainakin jos on tilannut kolinaa.

 4. Miten sais kehiteltyä tuommoisen Sakari H:n huumorin? Oli taas makeat naurut!

 5. Tämä on etsintäkuulutus. Toivottavasti se tuottaa tulosta. – Löysin papereideni joukosta kirjeen, jonka on allekirjoittanut Liisa. Hän kertoo matkastaan Hämeenlinnasta Sortavalaan pysähtyen välillä Värtsilän kirkolla, jonne oli sopinut treffit kanssani. Hän kirjoittaa: ”Paikaksi ehdotin kirkkoa, kun eräs tuttavani Värtsilässä syntynyt ja verkkolehteä jatkuvasti lukevana alituiseen kertoo entisen kirkkonsa vaiheilla käytävästä kirjoittelusta.”

  Olimme tavanneet joskus vuoden 2015 vaiheilla. Tapaamisemme ja kirkostamme antamani informaatio oli tehnyt Liisaan vaikutuksen ja samalla palauttanut muistiin kokemuksiaan Hämeenlinnan seurakunnan nuorisotoiminnasta 1960-luvulla.

  Toivon, että Liisan mainitsema Värtsiä lukeva tietolähde ottaisi minuun yhteyden. Puh. 050-3224727. Minä sen jälkeen yrittäisin tavoitella Liisaa.

 6. Minä kyllä olen ostanut ja myynyt luottamuksellisesti enkä ongelmiin ole joutunut. Kun olen ostanut tai myynyt ja hinta on ollut molempien hyväksyttävissä kaupat ovat syntyneet.
  Minun mielestäni laadukkaista tavaroista eroonpääsyyn netti on väline, jota kannattaa hyödyntää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *