22 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 45

 1. Eikös karhujen pitäisi olla jo nukkumassa. Täällä meidän lenkkipoluilla tallustelee vieläkin joku nalle. Ei ole nähty, mutta nyt pyhinä oli vielä lumen päällä selvä tassun jälki.

 2. Jospa se odottelee lumipeitettä pesälleen.

  jouko

 3. Meiltä lähti viimeisetkin sorsat , 3kpl, alkuaan noin 40. Järveen olivat tehneet uintikelpoisen railon. Nythän sopisivat taas vaikka kaikki 40 uimaan.

 4. Meillä Lappeenrannassa yksi mies joka syötti sorsia piti tuuralla
  auki avantoa, että sorsat tulivat siinä toimeen läpi talven.
  Sorsat odottivat avannon vierellä, kun mies puhkaisi avantoa.

 5. Meiltä sorsat lähtivät jo rantojen jäätyessä lokakuun puolella.Kävivät parikertaa jääliukua ottamassa,siten niitä ei enää näkynyt.
  Ei vielä päässyt pilkille,jäi ohkaseksi tuo jää,taitaa vielä sulaa pois.Kissoille joutuu ostamaan seitiä,kun en saanut pakkaseen varapaketteja,niitä ois nyt tarvittu,kun on kelirikko. Koitin sulasta purosta onkia mutt ei sieltä löytynyt mitään,on niin pimeäkin.

  KMV

 6. Kyllä nyt on helppoa pilkkiminen, kun avannonkin saa kantapäällä polkaisten.
  Tämä oli lainaus eräästä teoksesta, jossa oli luetteloitu miesten viimeisiä sanoja.

 7. viissenttinen jiä kestää miehen painon ja kolomesenttinen pilikkimiehen:-)

 8. Ennen oli paras ahvenen syönti, kun Kuhmon
  Kolmisoppisella hyppäsi sulan rannan yli
  jäälle ja alkoi pilkkiä.

 9. Värtsiläisen Pentti Peuhkurisen ”tissikuusi ” oli päässyt tänään Itä-Suomen uutisiin ! Pentti esitteli kuusta.

 10. Hyvää mainosta Tohmajärvelle! Rajattomat mahdollisuudet?

 11. Sakari H, laitapa Värtsiin myös tämän aamun radiohartaus. Päätoimittaja Heli Karhumäen puhe oli harvinaisen rehellistä. Myöskin virsi 442, joka laulettiin kokonaan. Erityisesti säkeistö 2 on tärkeä. Siinä ”kaste liitti meidätkin” muistuttaa siitä, mikä riittää elämän perustaksi. Säkeistö 4 jatkaa: ”Kaste kutsuu taisteluihin rakkauden rintamaan”. Me olemme kasteen perusteella oikeita kristittyjä elämään mahdollisimman hyvin.

  Pyhäinpäivänä olin Joensuun kirkossa juhlimassa ripille pääsyn 65-vuotistapahtumaa. Lääninrovasti Anaselm Pärnänen opetti konfirmaatioharjoituksessa: Kun olette lausuneet yhteen ääneen uskontunnustuksen, kysyn teiltä: Tahdotteko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässänne, vastatkaa ”tahdon” – jos olette tosissanne. Seuraavana päivänä, pyhäinpäivänä 1952, vastaisin: TAHDON.

  Olen yrittänyt JUMALAN ARMON AVULLA. Se on ollut vuoristotietä.

 12. Suomi 100 vuoden tiimoilta on tavoite tehdä havukranssit eli seppeleet sankarivainajien haudoille joulukuun kuudenneksi päiväksi. Tänään oli seppeleen sitomistalkoot Tohmajärven seurakuntakeskuksessa ja osallistujia kiitettävästi. Värtsilän sodassa kuolleiden muistolaatat ovat siinä kirkon aulan seinässä. Kirkon pihamaalla oleville muistomerkeille se seppeleen laskeminen varmaankin tapahtuu.

  Kaksikymmentäneljä vuotta sitten kävimme vanhemman pojan kanssa Kiteen kirkolla katsomassa seppeleen laskua sankarivainajien muistomerkeille. Oli tyyliltään sellainen, etten sen jälkeen ole moisessa tilaisuudessa käynyt. Kävisiköhän Värtsilän kirkolla itsenäisyyspäivänä katsastamassa kyseisen tilaisuuden.

 13. Minäkin muistan kun minut kastettiin,sen jälkeen kun Herra oli minut pelastanut,ja täyttänyt minut Pyhällä hengellä.Tämä tapahtui Dapton Batisti kirkossa,Wollongongissa.Yhdessä vaimoni kanssa meidät kastettiin uskovien upotuskasteella Raamatun mukaan.Se kaste jolla Erkki kastettiin,muistathan kun silloin lupasit uskoa että Jeesus on Jumalan poika ja on sinut pelastanut.Onhan sellainen tapaus varrmasti sinun muistissasi?Lapsikasteessa liitetään lapsi seurakuntaan, ei Uskovaksi.Lue Room;8 29-32.Se selventää tämän asian.Isä Jumala valitsi,Jeesus sovitti valitut,PyhäHenki pani täytäntöön pelastus asian.Ei millään kirkkokunnalla ole mahdollista tehdä Kristittyjä,vain Jumalalla on tähän oikeus.

 14. Sinulle joka olet tullut uskoon ja sitten kastettu – ja sinulle joka on kastettu ja sitten tullut uskoon – ja sinulle joka etsit – suosittelen seuraavanlaista iltahartautta:

  Ota käteesi virsikirja, joka on hyväksytty kirkolliskokouksessa vuonna 1986. Sieltä virsi 7. Tuttu sävel. Jos et sitä kuitenkaan osaa laulaa, voit lukea ääneen ihan hiljaa vain. Selaa sitten myös kaikki muut samalla sävelmällä laulettavat: 52, 293, 425 ja 566. Sitten voit iloita siitä, että samalla sävelmällä voi laulaa hyvinkin erilaisia asioita – myös uskon asioita.

  Tämä sävelmä on 460 vuotta vanha, vuodelta 1557, 40 vuotta sen jälkeen kun Marttti Luther julkaisi teesinsä.

  Tuosta iltahartaudesta poimin esiin erityisesti virren 7 sanat 3. säkeistöstä: ”Nöyryyttä, hiljaisuutta Jumala rakastaa, ei kärsi kopeutta, ylpeitä vastustaa…”

  Sitten liity kanssani rukoilemaan, että joskus kristityt eri kirkkokunnista ja kristillisistä yhteisöistä voisivat polvistua samaan ehtoollispöytään eli VIERAILLA toistensa kattaman pöydän äärellä. Kun tämä toteutuu, loppuu kiistely ja oikeassa olemisen tarve. Ollaan yhtä leivässä ja viinissä läsnä olevan Kristuksen ympärillä.

  Loppuvirreksi sopii virsi 59. Siitä voisi laulaa kahteen kertaan 3. säkeistön: ”Leipää alttarin myös syömme keskellä matkaa. Väsyneet sielumme elpyvät, jälleen jaksamme jatkaa.”

 15. Minutkin on kerran kastettu, mutta lisäksi lukemattomia kertoja kasteltu ihan sieltä ylhäältä käsin.
  Kuluneen viikon säästä on valittaneet monet, kun joka päivä sataa.
  Otin positiivisemman ”savolaisen” ilmoittamistavan.
  Kulunut viikko oli tosi hieno sään suhteen, vain kaksi kertaa satoi viikon sisällä. Ensin satoi neljä päivää ja sitten kolme päivää.

 16. Ihmettelen kovasti miksi rovasti loukkaantui kun kirjoitin omasta kateestani,sinä olet jo kahdesti kirjoittanut sinun kasteestasi,.Kysymys ei ole kiistelystä, eikä oikeassa olemisesta.Kirkko on kautta aikojen pitänyt Kristittyjä tois arvoisina ,syy on ehkä siinä kun he ei nää oikeaksi maksaa kirkollis veroa.Kuollessaan heidät haudattiin koillis kulmaan ja heiltä perittiin kaksinkertainen maksu hautapaikasta.Jos tällainen yhteishenki on oikea, miksi sitten ei heitä kutsuttu yhteiseen pöytään.Minulle on aivan sama,oletko uskossa tai et, kun katsot ympärillesi tekemiesi uskovien joukkoa ,se puhuu puolestaan.Erkki me molemmat kohta pääsemme kotiin, jokainen kellon lyönti vie tätä hetkeä kohti,minulla se voi olla hyvinkin pian,odotan kovasti sitä hetkeä kun saan nähdä lunastajani kasvoista kasvoihin.Ollesani sairaala työssä kymmenen vuotta,sairaala sielunhoitajana,näin monenlaista pois lähtöä.Uskovainen poistui ajasta ikuisuuteen hymy huulillaan.Toinen lähti huutaen,elä laske minua pois,ja hetken perästä huone täyttyi kalman hajulla,hän vei omansa pois.Toivottavasti saamme tavata Herran luona molemmat.

 17. leikkiihän se meitin pääministeri uskovaista joutoaikoinaan.millon ei kuppaa valtion rahoja sulle mulle periaatteella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *