Terveiset Luutalahdesta

Kuvasatoa täältä Tuupovaarasta.


Aukkohakkuun laitamilla oli joku haukka tähystelemässä saalista. Ei jäänyt kuvattavaksi. vain yksi, pikatarkennuskuva, auton ikkunasta.

Tässä herkullisen näköinen marjalautanen, vaikka marjamaidoksi.

Tuossa näkymä Tohmajärven Kirkkoniemestä, Suomi 100vuotta kamppanja väreissä.

Sieniaika on myöhässä. Olen sanut vain muutaman kanttarellin talteen talven varalle. Kuivatellaan niitä verkkoritilällä. Kuivattuna ne kestää hyvänä pitempiäkin aikoja. Rouskuista vain kangasrouskuja olen tavannut. Ensimmäisiä lehmäntatteja sekä punikkeja, herkkutateista ei havaitoa.

Rauhallista syyskesää

toiv:Kalle M.Väänänen

5 comments for “Terveiset Luutalahdesta

 1. Mesimarjaa en ole nähnyt luonnossa enää vuosikymmeniin. Onneksi niitä näyttää vielä olevan ainakin Luutalahden seuduilla.

 2. Kanttarelleja ei tosiaankaan ole vielä näkynyt,
  ainakaan Kaustajärvellä. Sen sijaan niitä oli tienvarsimyynnissä
  Venäjän puolella kun palailin eilen Laatokan rannoilta Lahdenpohjasta.
  Ruskealan kirkolta ostinkin kanttarelli- ja mustikkatuokkoset
  tuliaisiksi. Makoisia ovat luonnonantimet. Rajan molemmin puolin.

 3. Kyllä sieniä alkaa ilmaantua.. Tänään poimin Värtsilässä kanttarelleja, vaaleita orakkaita ja haaparouskuja. Ei tosin paljon, mutta kuitenkin.

 4. Kanttarellikastiketta on syöty. Saunapolun varrelta löytyivät. Nyt jo uusia nousemassa entisnten tilalle. Perunat omasta maasta ja hauki itse pyydettynä järvestä. Kyllä ksesä on anteliasta aikaa.

 5. Täällä Nurmijärvellä om kanttarellit jo poiminnassa,samoin mustikat.olen poiminnut n.20litraa mustikoita.Ensiviikolla aloitan vattujen poiminnan.Kyllä luonnonantimet on hyviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *