Tunnissa maailman ympäri -kävelyhaaste ke 9.8.2017

Eläkeliiton piirit ja yhdistykset tempaisevat kävelemällä tunnissa maailman ympäri. Huimalta kuulostava haaste on ihan mahdollinen, sillä kun kävelijöitä on riittävästi, 40 075 kilometrin matka taittuu tunnissa. Miten? Jos henkilö kävelee normaalia tuntinopeutta eli 6 km/h, tarvitaan 6680 kävelijää, jotta tavoite saavutetaan. Kävelytempauksessa lasketaan siis yhteen kaikkien osallistujien kävelemä matka. Valtakunnallisen kävelytapahtuman tarkoituksena on kannustaa ikääntyviä yhteisölliseen liikuntaan.

Eläkeliiton Värtsilän yhdistys osallistuu tempaukseen kävelemällä 9.8.17 Patsolan urheilukentällä tunnin ajan. Startti tapahtuu klo 13.00. Kävelyn aikana/jälkeen mehutarjoilua ja lopuksi makkaran paistoa laavulla. Jokaisen osallistujan kävelemät kierrokset lasketaan ja yhteenlaskettu kilometrimäärä kerryttää koko Eläkeliiton kävelypottia.

Kävely on ikääntyneille ihmisille hyvä liikuntamuoto: se kuluttaa energiaa, kehittää terveyskuntoa ja vähentää kaatumisen pelkoa. Se on tärkeä luuston ja lihasten terveyden säilyttäjä.

Se, päästiinkö tunnissa kävellen maailman ympäri selviää 15.8. kun kaikkien Eläkeliiton yhdistysten tulokset on laskettu yhteen.

Tapahtuma on osa Suomi100-tapahtumia. Mukana olevat yhdistykset osallistuvat samalla Hyvän vanhenemisen tukisäätiön kautta oman maakunnan maakuntarahaston tukemiseen 0,25 eurolla jokaista jäsentä kohti.

Tervetuloa oikein suurella joukolla kävelemään, kukin kuntonsa mukaan. Jokainen kierros on tärkeä. Tai muuten vain kannustamaan kävelijöitä.

Eläkeliiton Värtsilän yhdistys
Lisätietoja:
Irma Suihko
Puh. 040 574 9770

2 comments for “Tunnissa maailman ympäri -kävelyhaaste ke 9.8.2017

  1. Merkitty allakkaan. Miten sana kulkee niille, jotka eivät lue tätä Värtsiä?

  2. Tuohan on hyvä homma. Tosin aika rapsakka nopeus on ajateltu keskinopeudeksi. Pururata olisi ehkä mielenkiintoisempi vaihtoehto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *