Tapahtui korpikeitaalla. Keppihevostalli ja riikinkukot.

Joutsenon Korpikeitaalla vietetään melkoista sesonkia. Pihassa könöttää venäläisten busseja ja henkilöautoja niin tiheässä, että parkkipaikkaa ei meinaa löytyä. Lohta nousee pärskien rannalle, kun onkimiehet ehtivät vain heittää pyydön veteen. Ja vesi ei ole mitä hyvänsä lätäkkövettä, vaan virtaavaa lähdevettä.

Alex ja Katrin Pietarista

Alex ja Katrin kertoivat tuleensa Pietarista pariksi kolmeksi päiväksi viettämään kylpylälomaa Imatra Spassa. Ja siihen sopii tietysti lisäohjelmaksi tutustuminen Joutsenon keitaaseen.

Lukas ja Sonja leikkilaitteissa

Sonja Lähteenmäki mielistyi syöttämään käyräsarvisia lampaita, jotka olivat selvästi lapsiystävällisiä. Lohialtaalla paikan omistaja Tuija Saira kertoi, että kesän uutuuksiin kuuluu keppihevostalli, joka löytyy kotieläinmetsästä. Sieltä saavat lapset ottaa ”ratsun” itselleen metsävierailun ajaksi. Riikinkukoille on rakennettu uusi ulkoiluhalli, joka mahdollistaa myös valokuvauksen. Entinen riikinkukko jäi haukan saaliiksi. Haukka tuli yöllä paikalle ja popsi puiston asukin suihinsa. Nyt riikinkukot ovat turvassa yllätysvierailta. Metsään on tulossa myös levähdyspaikka, jossa voi pitää sadetta.

Sonja Sarkonsalo syöttää pässejä

Kotieläinmetsän asukit ottavat vieraat vastaan enempiä kainostelematta ja lapsille on tietysti suositeltavaa, ettei
kanojen, kanien ja muiden perässä juosta, vaan puistoetiketti vaatii siivoa käytöstä.

Kirjoittaja ja kiloinen lohi

Lohikin tuli ongittua ja tietysti se pantiin savustumaan, että saadaan iltapalaksi tuoretta savulohta. Vilske paikalla oli melkoinen, mutta hyvin henkilökunta selvitti ruuhkat. Altaan omistajat tuumivat, että kesäisin on sesonkia, mutta syys ja talvi on hivenen vaisumpaa.

Kirjoittaja ja alpakka

Heitimme hyvästit Korpikeitaan väelle joka tuumi, että kun kesä ehtii pidemmälle on kotieläimiäkin enemmän metsässä ja kun ilmat vielä olisivat suotuisat, niin päästäisiin tekemään ”tiliäkin”.

Jouko Varonen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *