Otto Rummukaisen kirjoituskilpailussa ”Hyvä Suomi kuva”-palkitut, osa 2

OTTO RUMMUKAISEN KIRJOITUSKILPAILUN
1-2 LUOKKALAISTEN KILPAILURYHMÄN PARHAIMMISTOA

SUOMEN ELÄIMET
Suomessa tykkään eläimistä, koska ne ovat suloisia ja kivoja. Minusta hevoset ja koirat ovat kivoimpia. Suomessa tykkään olla luonnossa, koska siellä näkee metsän eläimiä. Suomessa on kivaa eläinten kanssa. Suomen eläimet ovat arvaamattomia, mutta söpöjä.

Kirjoittaja; Ella Heiskanen (1. lk)

 

SUOMEN NEITO
Olipa kerran tyttö. Sen nimi oli Vuokko. Vuokko asui suuren koivun alla, lammen rannalla. Vuokko kasteli joka päivä viittä kieloaan. Vuokolla oli kaksi eläintä: karhu ja joutsen.
Vuokko oli eräänä päivänä menossa ystävänsä Liljan luokse teelle karhun ja joutsenen kanssa. Kun Vuokko tuli kotiinsa, kaikki kielot olivat kuihtuneet. Kaikilla kieloilla oli omat voimansa. Vuokko meni vanhan velhon luokse. Vanhalla velholla oli kirja, jossa oli kielojen salaisuudet. Ja kaikkien kielojen voimat löytyivät, paitsi yhden. Tämä kielo oli kaikista vanhin ja tärkein, sillä se hallitsi ystävyyden voimia. Vuokolta tuli kyynel ja se kyynel tippui kielon terälehdelle. Ja siitä kielosta tuli kaikkein isoin kielo.
Niin kielosta tuli Suomen kansalliskukka ja Vuokosta Suomen neito.

Kirjoittaja ei halua nimeään julkisuuteen

 

SUOMEN POLIISIT
Olipa kerran kaksoset. Erään kerran he menivät Suomeen. He eksyivät perheestään ja menivät etsimään perhettä. Eräs mies sanoi, että he tulisivat kyytiin. He menivät kyytiin, mutta se olikin varas!
He menivät salaiseen tukikohtaan. Heidän kädet ja jalat sidottiin. Kun se rosvo meni nukkumaan, he aukaisivat hampaillaan kädet ja jalat. He karkasivat ja menivät Poliisikeskukseen.
Heillä oli onnea, kun yksi poliisi oli hereillä. He näyttivät huijarin olinpaikan.
Heidät palkittiin ja he aikoivat ryhtyä Suomen poliiseiksi!

Kirjoittaja; Aura Kunnas (1. lk)

 

SUOMEN SODAT
Oli sota ja hyökkäys Suomeen. Suomalaiset asettivat tankin sotaan. Kolme ihmistä laittoi tykin.
Suomalaiset lähtivät karkuun ja sitten suomalaiset lähtivät syömään. Syömisen jälkeen oli aika jatkaa sotaa. Kuitenkin suomalaiset voittivat sodan. Ihan aluksi ruvettiin korjaamaan kaupunkia.

Kirjoittaja; Miro Kirjavainen (2. lk)

 

1 comment for “Otto Rummukaisen kirjoituskilpailussa ”Hyvä Suomi kuva”-palkitut, osa 2

  1. Soljuvasti ovat kynäniekat tarinansa kertoneet, tuosta on lupsakka jatkaa eteenpäin, Voi että, mä sanon:-)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *