14 comments for “Viikon puheenaiheet vko 22, 2017

 1. Tänään kevät näytti miten kesä keikkuen tulevi. Aamulla vettä tuli niskaan ja kohta kylmä tuuli paiskasi kasvoja kohden. Oli muuten hyvä työilma ja istutettavat taimenet tarmolla nopeasti istuttaen löysivät uuden kasvualustan aukon uuden metsän alkuversoina.
  Ei taida tänä keväänä paikkansa pitää sanonta: Urpona uudet vastat kelpaavat kylpyyn. Varpaluudalla ois tarvinnut kylpee jos Urpona olisi vastan tehnyt.

 2. Kuuntelin Presidentti Niinistön puheen. Hänen puheessaan koin vastuun tunnon ja vakaan valtiomiehen vakaan suhtautumisen tämänhetkiseen tilanteeseen. Maailma on murroksessa ja silloin tarvitaan ajattelijoita. Silloin tarvitaan myös harkitsijoita,yhteistyö kykyisiä ja tulevaisuuteen tähtääviä päättäjiä. Joka puolella maailmaa halutaan, että meillä kotimaassa ihmiset voivat hyvin. Siinä on monen maan johtajalle haaste, jonka haluasin heidän vastaan ottavan.

 3. Monikaan ei ole huomannut sitä, jotta Tasavallan presidentti on aikamoinen pelimies. Lähti nyt pelaamaan peliä jossa voi tulla kampitetuksi. Vastuullisuuden sijasta Niinistön puhe oli ylimielinen kannanotto presidentin tehtävään. Noinko se nyt menee, että ”hihasta ravistamalla” otetaan vaalivoitto.

 4. Voi Kalevi, onpa hyvä että sinä olet huomannut !!!
  Mielipide tuokin.
  Ja minä olen huomannut, että sinulla on usein (ei aina) negatiivista huomauttamista.
  Mielipide tämäkin.

 5. Minä olin oikein helepottunut Niinistön lupauksesta. En varmasti ole mikään asiantuntija, mutta muita jo ehdokkaiksi ilmoittautuneita en osaa kuvitella kyseiseen tehtävään. Meillä on tällä hetkellä päämies, jonka kehtaa maailmalle lähettää ja jolla ei ole turhan kärkkäitä mielipiteitä suuntaan tai toiseen, jos kolmanteenkaan. Jos puolue-uskolliset äänestävät omiensa asettamia ehdokkaita, tulee toinen kierros?

 6. Antiikin Roomassa kun voittoisa sotapäällikkö palasi kotiin ja marssi joukkoineen tirumfi kulkueena kaupungin halki ja kansa osoitti suosiotaan. Niin sotapäällikön vaunuissa seisoi orja, joka kuiskutti päällikön korvaan, ”muista sinäkin olet ihminen.”

  Kovin usein minulle lankeaa tuo orjan rooli niin nytkin. Hyvä Sinikka semmoista se elämä on.

 7. Juuri noin se näyttää olevan.

  Rahvas (johon tapauskohtaisesti Saulikin kuuluu) on aina tarvinnut unilukkareita, huutavan ääniä korvessa, totuuden torvia, korvaan kuiskuttelijoita ja profeettoja. He ovat kaikessa hiljaisuudessa tehneet vakaumuksensa velvoittamaa työtään ilman maineen ja kunnian tavoittelua.

  Sosiaalinen media on tuonut ulottuvillemme hetki hetkeltä päivittyvien totuuksien maailman. Iloitkaamme siitä.

 8. Millä irrallaan olevan kissan tappaisi, jos ei omista ampuma- asetta eikä ole aseenkantolupaa?

  En menisi naapurin kissaa tappamaan täällä, hyvä kun se käy hiiriä ja myyriä pyydystämässä.

  Haukka meillä tyhjensi viime kesänä pikkulintujen pöntöt varsin tehokkaasti. Nuo lokit on myös
  melko tehokkaita.

 9. Ostin palasaippuan, koska muovipullosta olen saippuan puristellut ties kuika kauan. Lapsena lehmänsuolista ja potaskan eli lipeän kanssa saipua keitettiin ainakin meillä saunapadassa. Äitini leikkasi saippuat pyramiidin muotoisiksi. Tämä kotitekoinen tuote pesi vartalon, hiukset, pyykin ja muut pesua tarvitsevat paikat puhtaaksi. Maakeitto saippua oli hajuton.
  Muistan kun Värtsilän urheilutalo valmistui Verkkolammen kämpän hirsistä ja siellä talvisin alkoi tanssit. Me Kaustan pojat lähdimme tansseihin tyttöjä katsomaan.
  Meillä kyllä oli huono mäihä ja rukkasia tuli. Ihmettelimme miksi?
  Eräs tyttö paljasti serkku-pojalleni miksi: Haisette lehmän paskalle.
  Silloin ei niitä piletys vaatteita ollut erikseen ja kouluun lähtiessä lantakourun luonti kuului pojille, kun miehet olivat savotoilla. Tiedosta kiitollisena asia korjattiin,

 10. Toivottavasti yöpakkaset loppuu,mustikka kukkii jo Saarivaaran puoleisella rannalla.

 11. onkohan nämä kolme turvapaikan hakijaa ilmoittautuna alaikäseksi.ruotsissa tehtyssä tutkimuksessa 76 prosenttia oli valehtellu ikäsä

 12. Jospa ne nuo Värtsilään tulleet ovat niitä kaksoiskansalaisia ja tulivat hakemaan työpaikkaa armeijan tiedusteluelimistä.

 13. olisivatko niitä samanlaisia allahin sotureita kun aikaisemmat rajaloikkarit.eikös ne nähny karhun jälkiä keskellä talvea kun koogle mapsin avulla suunnistivat suomeen 30 asteen pakkasessa venäläisiä rajapartioita väistellen.tarinat oli kuin tuhannen ja yhten yön kirjoista.ja heti suomeen päästyään olivat organisoimassa uutta porukkaa rajan yli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *