Koirien kiinnipitoaika 1.3.-19.8.2017

Koirat pitää pitää kytkettynä 1.3-19.8.2017 välisenä aikana. Kiinnipitoajalla halutaan turvata luonnoneläinten lisääntymisaika.

Kytkemättömänä saa pitää vain omalla pihalla. Ja koiran pitää myös pysyä omassa pihassa.

9 comments for “Koirien kiinnipitoaika 1.3.-19.8.2017

 1. Kysyisin milloin alkaa ja loppuu kissojen kiinnipitoaika.

 2. ”Kissojen irtipidosta ei ole niin selkeää lainsäädäntöä, kuin koirien tapauksessa. Kissojenkin irtipidosta on kuitenkin rajoituksia, jotka koskevat lemmikkieläinten pitoa ylipäätään. Vapaana ilman omistajan valvontaa kulkeva kissa voidaan lukea heitteille jätetyksi, kissoja ei saa pitää irti taajamassa ilman omistajan valvontaa, kissoja ei saa päästää vapaana tietyille alueille ja niin edelleen. Kaikki lait voi vielä itse tarkistaa esimerkiksi finlexistä.”

  Kopsasin tuon edellä olevan Suomen Riistakeskuksen tiedotteesta. Laissa muistaakseni sanotaan, että tuo koirien kiinnipitoaika on sama myös kissoilla ?

 3. Minun pihapiirissäni käy päivittäin kissa kyläilemässä. Sympatiat killiä kohtaan vähenivät kun huomasin että ruiskutti pissaa grillin hupun päälle. Tyrmistyin! Taitaa olla yleistä kissojen ns. reviirimerkkailu? En ole kyllä luvannut ko. kissan reviiriksi piha-aluettani. =) Eilen kun näin kissan jälleen ajoin sen pois, tylysti.

 4. Aikoinaan piti opetella metsästyslakiakin ihan työn puolesta. Mieleen jäi kissaa koskeva pätkä:
  ”Kissa, joka tavataan muualta, kuin omistajansa pihamaalta tai puutarhasta, saa tappaa”

  Se oli 60 -lukua ja aika tylyä tekstiä. Nyt tuo kohta on kirjoitettu uusiksi, mutta kissa on mielestäni paljon pahenpi peto koiraan verrattuna. Kissa malttaa istua kottaraispöntön katolla vaikka päivän, mikäs kiire hällä.

 5. Kissan irtipito haulla mm. netistä löytyy paljonkin lakipohjaista tietoa.
  Pääsääntoisesti vain villin kissan saa tappaa maan omistaja tai metsästyksen haltija..

  Seuraamuksiakin koituu tarkoituksella jatkuvasti irrallaan pitkin kyliä juoksevan kissan omistajalle.

  Yleisenä ohjeena häirikkö kissan suhteen on sen kiinni otto tai loukulla pyytäminen ja toimittaminen löytöeläin pisteeseen. Sieltäpähän omistaja voi sen lunastaa, jos on yleensäkkään kissastaan kiinnostunut.

 6. Aika moista tekstiä. Nykyään poliisii käskee toimittaa irtokissat taajamassa omistajalleen tai löytöeläinkeskukseen. Laki sanoo, että kissaa ei saa vahingoittaa. Maaseudulla kissat saavat kulkea vapaana. Voin kyllä ómasta puolesta sanoa, että kissa on uskollisempi ystävä kuin moni ihminen. Nytkin kun olen kipeänä, kissa tulee jalkopäähän tai mahan päälle lämmittämään ja lohduttamaan. Onneksi en asu teidän naapurissa. Minun kissa sai tervetulotoivotuksen myös naapuriin pari vuotta sitten. Leikattu uroskissa on siistimpi kuin ihminen. Peittää jopa pissansa. Naapuri palkitsi kissan muikuilla. Heidänkin pihastaan on hiiret hävineet ja myyrät vähentyneet kissan myötä. Kissani on nytkin ulkona. Kun haluaa sisälle niin hyppää ikkunalaudalle. Meidän perheessä kissa on perheenjäsen, tosin pienemmillä oikeuksilla kuin ihmiset. Kun saunomme ulkosaunassa, kissa jää odottamaan terassille kuin vahtikoira. Jos menen uimaan, seuraa kissa laiturin viereen. Olenpa joskus saanut kissasta onkireissulle seuraa. Kissa saa rakkautta ja antaa sitä meille. Eikä varmasti edes halua tulla kissavihaajien pihalle. Kissanomistajille soisin viisautta leikkauttaa kissansa. Se poistaa joitain ongelmia.

 7. Kissa on varmasti mukava lemmikki kuten Rape kirjoitti.

  Se ei kuitenkaan kuulu Suomen luontoon vapaana kulkevana taitavana metsästäjänä.Tappaa valtavan määrän linnun
  poikueita vapaana kulkiessaan.

  Tänne meidän mökkikylälle muutti kaksi kissaa jotka saavat vapaasti liikkua luonnossa.Kahdessa vuodessa ne tappoivat mm kaikki fasaanit.Jouduin todistamaan yhden fasaanipoikueen lopun.Tosin tuontieläinhän se fasaanikin on mutta kyllä kissalle kelpaavat muutkin lintupoikueet 🙁

 8. Koirathan . ne pitää olla kytkettynä jotka ei edes prosenttia tee tuhoja minkit ja supikoirat saa kyllä riehua ja tappaa linnunpoikaset ihan ”vapaana ”

 9. Niin taas on jätetty mainitsematta
  5kk koiranpennut
  Valmiit työkoirat opas/avustaja(hypo,kuulo)/raja/tulli/poliisi
  Kaiken ikäiset koirat joita koulutetaan edellä mainittuihin työtehtäviin
  tämä kiinnipito säädös ei koske

  Kissat pitää oli kytkettynä kiinnipitoaikana taajamassa sekä
  haja-asutus alueilla
  _____
  Eikä näitä koiria myöskään koske järjestys-säännöissä olevat kiellot
  mitkä on normi koirilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *