Aprillikuu

 

Torstai iltana 30.3 kuukin alkoi heräillä viikon unestaan. Pappilanpellolta katsottuna heräämispaikka jossain Sikkerivaaran laella, jonne se illan mitaan taas painui pehkuihin.

15 comments for “Aprillikuu

 1. Olen taitamaton kamerankäyttäjä. Miun kuut on semmoisia nuppineulanpään kokoisia, eikä niitämillään tahdo löytää koko kuvasta. Kiva nähdä toisten onnistuneita laukauksia!

 2. Kuusta otettu kuva, vaiko Pappilanpellolta?
  Oli miten oli, niin Hemppa on saanut kuvaan senkin osan kuuta, joka ei näy.

 3. Se kuun yleensä näkymätön osa näyttäytyy tosi harvoin.
  Itse en ole montakaan kertaa eläissäni sattunut näkemään, kuvaamisesta puhumattakaan.
  Kuvaushetkikin pitää sattua heti, kun se alkusirppi ilmestyy. Lisäksi se vaatii, että ilmakehän ilma on täys kirkas. Siis autereeton. Lisäksi, kuten Irene sanoi, että on vain neulan kokoinen kuva jäänyt. Niin se tosiaan vaatii kohtalaista zoomia kameralta. Itse otin kuvan kameran 700 mm zoomilla, yövaloitus ohjelmalla ja tukevalla jalustalla. Ja kohtalaisen valovoiman omaavalla objektiivilla.
  Sakarille tarkennus: Maasta päin kuuta kohti otin kuvan. Mielenkiintoista olisi kyllä joskus ottaa se päinvastoin.

 4. Jä mainitsematta, että harvinaisesta tilanteesta laitoin kuvat viime viikon torstai iltana, että jos se olisi ollut, kuten uutinen perjantaina nähtävissä. Olisi joku voinut vielä päästä kameransa kanssa kuvaus rääppiäisille.

 5. Lisäys kuutamokeskusteluun.Jos kuusta päin otetaan kuva maasta. Onkin kyseessä maatamo.

 6. Kuva on hieno mikä viestii että Hemppa on pitkällä valokuvaus harrastuksessaan.

  Eikös se joku Apollo ohjelman astronauteista todennut että he matkustivat päiväkausia nähdäkseen kuun mutta maa olikin se joka oli näkemisen arvoinen 🙂

 7. Hempalla olikin melkein kertasingon mittainen putki. Sitä minä jo vähän arvelin, kun minun kännykkäkamerassa ei tahdo valovoima riittää vaikka kuinka hyväksi mainostivat.

 8. Nyt olisi se aika jolloin ehkä voisi bongata kuunsirpit ja ja kehän. Yritin tänä iltana, mutta auerta oli sen verran ettei saanut parempaa kuvaa, kun tämä edellisvuoden kuva. Pitänee seurata huomisiltaa josko olisi auteereeton ilma.

 9. Tänään oli noin kello 15.00 jälkeen auringon molemmin puoli pystyssä sateenkaaret, ei kehää ympäri kuin joskus. Muistelen isäni ja monen muun vanhemman sanoneen näitä ”sapeksi.”

  Muistan nämä vanhankansan ennustuksen mukaan ennustavan purkua. Onko muilla samaa tietoa?
  Nyt ei ainakaan ole sääennustusten mukaan purkuja tiedossa. Isäni kertoi ainan näistä vanhojen ennustuksista ja merkeistä.

 10. Äskeiseen kommenttiin jäi mainitsematta tuosta ilmiön syntmisestä. Sitähän sanotaan myös haloilmiöksi, etenkin jos se on kokonaan auringon ympärillä.

  Nytkin oli ohutta harsopilveä auringon ympärillä ja kevyttä pakkaslumi kiteitä sateli. Siitähän nämä ilmiöt syntyvät.

 11. mikko i ;mitä purku meinaa ja tarkottaa? sappikuu äiteeni mukaan tarkottii lauhtuvaa. halo—-nimbus —aura —gloria…..rengas—isohiilivedyt kemiassa,haloonit esmerkiksi halogeeni lampussa…..

 12. Purku tarkoittaa lumisadetta tuulen kera. Nämä on niitä vanhankansan sanontoja.

 13. Vielä ne purut tulloo ennen kun käki kukkuu….kahtokeepa vuan maaliskuun 20. päivän tienoilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *