24 comments for “Lounas helmikuu 2017

 1. Eikö näitä sivuja voisi edes yrittää suunnitella siten, etteivät hyvät, paljon vaivaa vaatineet jutut jäisi päiväkausiksi mainosten varjoon.

 2. Vaikka en varsinaisesti mainosten vihaaja olekaan, olen kyllä samaan mieltä Erkin kanssa. Jutuilla ja mainoksilla on omat roolinsa vaikka ne tällaisessa julkaisussa vähän sekoittuvatkin.

  Mainosten laatimisesta voi olla Erkin kanssa eri mieltäkin. Suattaapa mainoksen tekokkii joskus vuatia vaivannäkköö.

 3. Taitaa olla ruokailumahollisuuskin jo ohi. Ei haittais, vaikka tämä euroapparaatti pantas öömappiin.

 4. Varmasti Värtsiin pääsevät muutkin tarjoilijat, jos niitä on tarjolla.

 5. Noo, pitäjäyhistykseltä ees vähän huomaavaisuutta ilmaiseksi kirjoittaville, pliis.

 6. Erkki hei, elä sie oo niin katkera, vaikket näitä sapuskoita pääsekään maistelemaan. Mie kirjuutan ihan ilimatteeks . En ees kaipaa semmoista kuin huomaavaisuus. On kirjootuksen aina kommentista päätellen joku huomannutkin.

 7. En oo katkera täällä lihapatojen äärellä.

 8. Pitäjäyhdistys toteuttaa tarkoitustaan TIEDOTTAMALLA Värtsissä ruokailumahdollisuuksista kylätalossa. Se voi olla aika monelle tarpeellista tietoa. Jos olisin nyt lähempänä Arppen pihaa, astuisin pöytään, jonka ympärillä on värtsiläistä fiilinkiä – suolaa maustamassa ja säilyttämässä. Ihan alkavat korvissa soida Värtsilän laulun sanat. Voisko vaikka Alpoaatos kirjoittaa ne tänne Värtsiin?

 9. Tuo huomaavaisuuskommenttini lähti lähinnä entisen ”kustantajan” näkökulmasta, siitä miten pyrin suhtautumaan kirjoittajiin.

  Tiedottamista voi tietenkin hoitaa myös mainoksilla, jos ne hyväksytään lehteen. Mainokset pyrkivät yleensä kaupallisiin päämääriin, ainakin silloin kun yritys mainostaa. Yritykset tekevät harvemmin talkootyötä, koska yrityksen on tuotettava voittoa.

 10. On mielenkiintoista seurata miten usein Värtsissä nykyään viitataan mainontaan ja miten semantiikka puuttuu peliin kun puhutaan käsitteistä MAINOS ja TIEDOTE ja arvioidaan mikä mitäkin on. Sitten on vielä tuo kamala TEKSTIMAINOS josta erkkikään ei ota selvää mikä se on. Senhän mainosmiehet ovat ryövänneet lehtimiehiltä käyttöönsä.

  Kun asia on meille mieluinen ja tärkeä, ei ole niin väliä, miten se on ilmaistu. Jos asia ei meitä kiinnosta, sen mainitseminenkin herättää torjuntaa.

  Olen taipuvainen Erkin (ja yleisempäänkin) kantaan että mainos on mainokseksi muotoiltu, ytimekäs ja tavallisesti vahvasti VISUAALINEN mielipiteen ilmaisu.

  Vaikka mainostajat yleensä pyrkivät sijoittamaan viestinsä heitä kiinnostaviin yhteyksiin puhtaan TSURNALISMIN joukkoon, Värtsissä se ei näytä paperimedioiden tapaan toimivan.

  Entäpä jos Värtsissä olisi ikioma palstansa mainoksille – vaikka sivun vasemmassa reunassa? Pienikokoisesta ikonista mainos avautuisi täyteen kokoonsa.

  Keskellä olevan uutispalstan tuorein uutinen voisi ehkä olla nykyistä pienempi. Tärkeintähän on sen sijainti ylimpänä.
  Myös vasemman puoleista sivupalstaa (viimekommentit ja linkit) voisi aivan hyvin hieman kaventaa.

  Oikeiden mainosten ryhmittely esitetyllä tavalla voisi olla välttämätöntä myös mainosten tullessa maksullisiksi. Järjestelyn jälkeenkin Värtsin “huoltotiimille” jäisi yllinkyllin pohdittavaa, onko viesti mainontaa vai journalismia.

  Ja tietenkin meillä lukijoilla olisi tiukka mielipide aina valmiina.

 11. Lehden luotettavuuden kannalta on tärkeää, että lukijat pystyvät erottamaan mainokset ja jutut toisistaan. Heillä on siihen oikeus.

  Mitä taas mainosten sijoitteluun nettilehissä tulee, en ole vähimmässäkään määrin asiantuntija. Sellaista tietoa ei seihtemän vuotta sitten Värtsissä tarvittu. Toimittajan selkäytimeen jäi menneitten vuosikymmenien aikana, että ammattitaitoisesti tehtyyn paperilehteen saa mainoksen jutun yläpuolelle vain, jos maksaa tuntuvan määräpaikkalisän.

 12. Ohjeistuksena mainittakoon, että ilman määräpaikkalisää, ei synny oikeutta lisäpaikkamäärään:-)

 13. Värtsin toimituksella oli seihtemän vuotta sitten muuta askarreltavaa kuin mainokset. Suattas olla nykyselläkin.

 14. ”Tääll on työn ja taidon valta
  noussut arkihuolen alta.
  Täällä uusi aika on.”

 15. Aikoinaan valittelin toimituspäällikölle, että ei oo oikein jutunaiheita. ”Maailma on aiheita täynnä”, hän vastasi ja lähti vihellellen pitkälle lounaalle.

 16. Kylätalon lounaslista on jatkossa kätevästi näkyvillä Värtsin oikeassa sivupalkissa.

 17. Ei oo Värtsin pomolla pitkä matka.

 18. Oho, onpas täällä käyty vilkas lounaskeskustelu.

  Tuosta Erkki J:n aloituskommentista saa sellaisen käsityksen, että siinä mies kiukkuaa kun päivä alkaa olla illassa, mutta aamukahvikin on vielä saamatta. Olen kuitenkin lähes sataprosenttisesti Erkin kanssa samaa mieltä. Muuttaisin tuota kiukunpurkausta muutamalla sanalla sovittelevanpaan suuntaan.Esimerkiksi näin; Eikö näitä sivuja voisi suunnitella siten, etteivät jutut jäisi ilmoitusten ja mainosten varjoon.

  Erkki on sanonut asian niinkuin se minunkin mielestäni on. Toivottavasti en vesitä koko asiaa kun yritän olla sovitteleva. Olen ilmeisesti itsekäs, kun toivon tällaisen kirjoitetun jutun olevan saman päivän jutuissa viimeisempänä. Eli toisin sanoen, jos toimituksella on tiedossa samalle päivälle ”ilmoitustolppa” – ilmoitus ja lisäksi jonkun lähettämä juttu, niin lähettäisi ne niin, että ”juttu” jäisi viimeisimmäksi. En tiedä onko järjestely mahdollista, mutta toivon.

  Joku ei ehkä tiedä, miten Värtsi avautuu älykännykkään. Minäpä kerron. Noin kymmenen jutun alut näkyvät aivan samoin kuten tietokoneessakin. Paitsi että tietokoneessa näkyvvää kommenttisaraketta ei ole. Vasta juttujen alapuolella on sitten viimeisimmät kommentit jne ja kaikkein alimpana kategorialuettelo. Eli se tietokoneessa näkyvä oikea sarake on kännykässä hoikotvasen päässä viimeisimmän jutun ”alapuolella”.
  = Alpo

 19. Tuo ruokalistan paikka on nyt huippuhyvä !

 20. Toivottavasti nyt on rauha maassa ja lukijoilla hyvä tahto, tämän asian suhteen. Kaikkea hyvää kaikille!

  Erkille terveiset: vedä henkeä ja laske vaikka sataan..

  ja keitä ne puurot ja kahvit jos ei muuta… =)

 21. Tämä mielipiteiden lukeminen on ollut mukavaa ajankulua, että antakaa vaan juttua tulla.

 22. Tuhannen tulimmaista! En osaa valikoija sanojani niin millilleen kuin Alpoaatos.

  Vuosia sitten ähersimme kahestaan Luppotuvan liitereihin peltikattoja, mistä on kuva jutussa Äiti ja poika.

  https://www.vartsi.net/2011/08/21/evaspaikka/

  Alpoaatos oli tarkkana katolla, kaiken piti tulla just eikä melekein. Mulla alempana oli kärsivällisyys koetuksella. ”Ei tämä oo mittään Itä-Karjalan hommia”, hän rauhallisesti tuumi, vaikka ilta alkoi hämärtyä. Olivat siinä hätähousu ja milliville asialla, mutta niin vain saivat liiterit katot, joihen tekemistä oli ätväilty vissiin muutama vuosi.

  Eiran kanssa yhteistyö sujui sopuisasti, olimme yhtä ärhäköitä luonteiltamme. Hän määräsi, minun oli parempi totella. Jälkeä syntyi Värtsiin rutosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *