Jäätaidetta tekemässä

Parin viikon takaiset napakat pakkaset innostivat Värtsilän koulun 1-2 luokkalaiset Tuija-open johdolla tekemään pienen jäätaideteoksen koulun pihaan. Alkuvalmisteluina pyysimme Annelia säästämään ja huuhtomaan ruokailun yhteydessä tyhjenneitä maitopurkkeja jääpalikoita varten. Sitten laitettiin vettä ja sinistä väriä purkkeihin ja purkit ulkovarastoon jäätymään. Varastoon purkit laitettiin turvaan välitunneilla Lipun ryöstöä pelaavilta oppilailta.

Pojat ja komeat siniset jäälohkareet

Pahvin repiminen on kylmää hommaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jäätaideteos Muuri

Seuraavana aamuna kävimme tarkastamassa purkkien jäätymistilanteen. Kaikki purkit eivät vielä olleetkaan täysin jäätyneet ja päätimme palata asiaan taas seuraavana aamuna. Kahden vuorokauden säilytys ulkovarastossa olikin jäädyttänyt maitotölkit koviksi ja pääsimme repimään pahvia jääpalikoiden päältä. Se olikin melkoisen kylmää puuhaa! Mutta komeita sinisen eri sävyisiä jääpalikoita maitopurkeista paljastui.

Kuljetus ulkovarastolta pihan yli taideteoksen sijoituspaikalle koitui parin pääpalikan kohtaloksi, kun ne sattuivat lipsahtamaan innokkaiden rakentajien liukkaista rukkasista. Mutta näistä pienemmistä jäämurusista valmistui taideteokseen omia yksityiskohtia. Jääpalikat ”liimattiin” vedellä kiinni toisiinsa. Mutta tämä kiinnittäminen olikin ennakoitua hankalampaa ja lopputuloksesta tuli muurimainen sininen seinä, jossa palikat olivat ”taiteellisesti” aseteltu. Joku oppilaista totesi, että tämä on jäästä rakennettu muuri; siitäpä meidän taideteoksen nimi Muuri.

Pehmoeläimet löysivät Muurin

Pari välituntia myöhemmin Muuri oli saanut ”asukkaita”. Tytöillä oli sattumalta mukana pieniä pehmoleluja, jotka pääsivät testaamaan Muuria.

Tämä jäinen Muuri oli rakentajilleen harjoitusta isompaa ja hienompaa jääpalikkateosta varten. Tästä teoksesta toivottavasti kuulemme myöhemmin lisää, viimeistään syksyllä Suomen synttärijuhlien lähestyessä. Jos sitten sää sallii jäätaideteosten tekemisen, siis lämpötila on reilusti pakkasen puolella ennen joulukuun kuudetta päivää…

6 comments for “Jäätaidetta tekemässä

  1. Hienoa jälkeä tulee, kun sen osaa.

  2. Kekseliäs taideteos! Jännityksellä odotan juhlaveistosta.

  3. Taas taputuksia Värtsilän koulun opettajille ja oppilaille ja Vuokolle joka kertoo koulun erinomaisuudesta. Oppimisen kirjo on värikästä.

  4. Ehkäpä seuraavassa muurissa on myös portti!

  5. Tuosta kun jalostatte ensitalven jouluvalot. Onhan sitä vesiväriä vaikka kuinka monta sävyä ja maitopurkkeja löytyy lisää. Sinne muurin sisälle sitten kynttilä palamaan niin eikö tule hieno jäälyhty. Idean saa varmaan kopioida meidänkin pihalle?

    Kiitos Värtsilän koulu !

    Ps. Varokaa sulavia jääkimpaleita. Niistä saattaa värjäytyä vaatteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *