23 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 8

 1. Tietäisikö joku Värtsilässä onko Kukkolammen nuotiopaikalla polttopuita ja onko Kukkovaarantie pidetty tänä talvena auki. Jos vaikka kävisin laskiaisena siellä retkeilemässä. Ja saattaahan siellä joku muukin turisti käväistä, varsinkin jos tie on auki.

 2. En ole itse käynyt Kukkovaarassa näiden lumien aikaan, mutta kerrottakoon toisen käden tietona, että ainakin menneenä viikonloppuna tie on ollut auki.
  Edelleen saman tietolähteen kautta on kerrottu Luppotuvalla oleskelleen jotakin porukkaa. Mitä tai ketä he ovat olleet, siihen en ota kantaa; kuulema ainakin yksi auto on lauantaina ajettu ojaan.
  Mikäli alkoholilla on ollut osuutta asiaan, varaudu Alpo minkälaiseen näkymään tahansa! Toivotaan, että paikat ovat siistinä, jolloin mihinkään reklamointiin ei ole eikä tule aihetta.

 3. Kiitos Jussi.
  Olisin kiinnostunut tietämään niistä kunnan lupaamista puista. Jos saataisiin ne lumien aikaan sinne tien varteen niin voitaisiin talkoilla ne perille jotenkin. Olisi helpompaa jäätä myöten kelkalla kuin kesällä kantaen.
  Alpo

 4. Syyskuussa sieni- ja marjareissulla käydessäni (kunnan toimittama) halkokasa oli muistaakseni aivan tien varressa kodalle lähtevän polun alkupäässä.

 5. Se puukasa oli viimevuoden, tai joidenkin aikaisempien vuosien ”neljän heittomotin” kasa. Jos saisitte tämän vuoden kasan sinne tien varteen jäiden aikaan, niin tulisin kernaasti talkoisiin.

 6. Puita on tuvalla,ei heitettynä vaan ajettuna.

 7. Aamun Koti-Karjala -lehdessä kerrotaan, että pitäjäyhdistys kaavailee ryhtyvänsä Hotelli Joen väliaikaiseksi pyörittäjäksi, kunnes uusi yrittäjä löytyy.

  Löytyisiköhän pitäjäyhdistyksessä myötämielisyyttä ajatukselle, että Värtsiä tekemään ilmaantuisi talkooporukka sillä periaatteella, että rahaa ei oteta vastaan eikä kenellekään makseta? Palvelinmaksut eivät ole ongelma. Pitäjäyhdistys ja Hotelli Joki saisivat ilmaista palstatilaa.

 8. Asiasta tullee toivottavasti juttu myös Värtsiin. Olisihan tuo ollut hienoa lukea uutinen paikallislehdestä vaikka ensin…Matka jutun tekoon ei ole ainakaan pitkä.. =)

 9. Pitäjäyhdistykselle menestystä!!!!!

 10. Oli siellä Koti-Karjalassa rovastinkin hieno kolumni, jonka luen aina ensimmäiseksi.

 11. Sukututkimuksen jälkeen poikamies jo neljännessä polvessa sanoo:

  Varovasti, varovasti, sano Rovasti, se suattaa olla jutun teko silleen, ettei oo nähty mehtee puilta:-)

 12. Mehtä on Suomi – Pohjois-Karjala -Tohmajärven Värtsilä – ja puita olemme me, jotka kuulumme eri sukupolviin. Jotkut meistä – eri sukupolviin kuuluvista – värtsiläisistä asuinpaikastamme riippumatta olemme huolissamme paikkakunnan vireydestä, viihtyisyydestä, elinvoimasta Värtsilän laaksossa ja sen ympärillä kiertävillä vaaroilla, Jänisjoen vaiheilla.

  Ajattelee – varovaisesti – sen sukupolven edustaja, jotka syntyivät ennen kuin raja tuli väärään paikkaan. Meitä on vielä muutamia, enemmän tai vähemmän puheliaita tai kirjoittavia. Meillä on joskus surullinen olo .- Anteeksi, että olen tosikko. Huumoria kyllä ymmärrän ja arvostankin silloin, kun se täyttää huumorin määritelmän.

  Mitä sitten tulee sukututkimukseen, jota harrastan aktiivisesti. Selvittelen parhaillaan, onko MM-kisakaupungissa asuva Siiri ”Äitee” Rantanen o.s. Lintunen Kaurilasta sukua, ja jos on, niin millä lailla. Ehkä tästä sitten pieni juttu Värtsiinkin.

 13. Erkki J:n mainitsema artikkeli Koti-Karjala lehdestä 22.2.2017, (kaikille kun ei tule tuota em. lehteä).
  Kaivolla kaivattiin positiivisuutta tekemiseen, Koti-Karjala lehti 22.2.2017

 14. Heti puolenpäivän jälkeen se kolahti luukusta tänne eteläänkin.

 15. Tämän vuoden ensimmäiset talitintit kuultu
  Niinivaaralla, ”vesihumpasta” palatessa.
  Ti ti tyytä lauloivat riemuissan!

 16. Minä puolestani olen bongannut tänään 22.2. kevään ensimmäiset kukat. Keltaiset talventähdet sulostuttivat päivääni Roihuvuoressa.

 17. Meillä näky savolaisii tinttijä, laulovat, jotta titipä hyvinnii tyy:-)

 18. Tänään liukasta ja pureva pohjoistuuli. Saimaalla lunta noin kymmenen senttiä ja raudusjäätä 54 senttiä. Pilkiltä tultuani ennen ahvenien perkausta laitoin takkaantulen. Kiva on kuulla synnyinseudun hakkuu-jäte puiden tarinaa, kun seassa on kuusipuita patskahtamassa. Hakkuu alueen latvukset teen polttopuiksi ja niitä, kun takassa polttelen kotiseutuni eräretket tulee mieleeni.

 19. Kukkovaaralle on aurattu tie tänään,kiitos Pekalle.

 20. Suomi 100-v on julimisen arvoinen. Minä ainakin synnyin mökkini salkoon nostan Suomenlipun liehumaan vapaan Suomen sympoolina liehumaan.

 21. Kuulin tänään että että Hotelli pyörii Pitäjäyhdistyksen voimin. Hienoa! Tässä olisi paikallisen uutisoinnin aihetta Värtsissä. Kesällä sinne siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *