Pedonjälkiä

Tervehdys täältä Joensuun itäisimmistä asuntolähiöistä, täälläpäinkin on ollut jo kipakempia pakkasia, lunta noin 55cm. Sopivasti sadellut lunta päivittäin sentti-pari niin eläinten jäljet voi tarkistaa, tuoreimmat on helppo tunnistaa, jos tuntee.
Tässä jäljet 10.2.2017 vähän uutta lunta päällä, ammatti metsästäjät varmaan tunnistavat askeltavasta mikä peto on vaeltanut tästä. Jäljet kulkivat tien yli ja sitten lammen yli. Tassujen jäljen koko n.10cm, minun omat saappaan jäljet painui noin 10cm syvempään.
Tuossa lammenjäällä kuvatussa, näyttää siltä jos siinä onkin ollut useampi eläin?

6 comments for “Pedonjälkiä

  1. Tuo alin kuva meneekö jäljet kolmen jäljen loikkaryhminä. Siis yksi etutassu ja toinen takatassu polkevat samaan jälkeen. Silloin kulkija on Ahma.

  2. Jompi kumpi Susi/ ilves. Käyntikuva kuin ilveksellä, mutta jäljen kuvassa näyttäisi näkyvän kuin suden etukynnet oli painaneet lumeen jäljen.

  3. Näytin kuvia metsästäjälle. Alimmassa kuvassa varmat ahman jäljet. Ylimmässä kuvassa voisi olla pienen suden tai koiran jäljet.

  4. Jos kaikkien kuvien jäljenjättäjä on sama eläin(laji), niin silloin kyseessä on ahma; ns. kolmijäljestä ei juurikaan voi erehtyä. Kolmijälkeä jättää kulkiessaan joskus myös saukko, mutta sen jäljet ovat luonnollisestikin kooltaan huomattavan paljon pienemmät.
    Keskimmäisen kuvan jälkijono voi todellakin olla useamman jopa erilajisenkin eläimen työtä. Aikanaan 90-luvulla eräänä toukokuun alun takatalven jälkeisenä pakkasaamuna pilkkireissulla Tuupovaaran saloilla yhytin edellisöiset karhun ja suden jäljet täsmälleen samalla jotoksella. Karhu oli kulkenut ensin ja susi seurannut karhun jälkeä, mutta päinvastaiseen suuntaan niin tarkasti, että kaikki samat kiemurat oli metsässä tullut kuljettua. Kävin samana iltana vielä valokuvaamassa mainitut painallukset.

  5. Selvennykseksi,kaikki kuvat samoista jäljista. siis eläin/eläimet tulivat suolta tielle ja siitä yli penkalle,(kuva),penkalta lammellepäin(kuva) ja sit,jäätämyöten yli lammen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *