6 comments for “HYVÄÄ JOULUA!

 1. Poimin tähän Leena Parvelan tekstin sanomalehti
  Karjalaisen ”Lukijoiden joulurunoja” palstalta ja
  toivotan sen myötä Hywää Joulua Wärtsin Wäelle!

  *****
  JOULU

  Parasta joulussa
  on odottaa ja valmistautua:
  muistaa ystäviä
  kiitollisin viestein
  adventtikynttilöiden
  lempeässä kehässä
  ja panna joulukonsertto soimaan.
  Lähteä rakkaansa kanssa
  lenkille tähtitaivaan alle
  ja kurkistella
  kodinkynttilöitä,
  ovikransseja,
  nuuhkia ilmasta jouluntuoksuja.
  Sitä on joulu minulle:
  odotusta, valmistautumista
  tuoksuja,
  syviä tunteita,
  tuttuja jo lapsuudesta,
  kaikki menneet joulut kirkkaina lähellä.
  Mieli tyyntyy arjesta,
  ihme tapahtuu jälleen.
  *****

 2. Kiitos, Irina! Toit ruutuun monia tapahtumia parin vuoden ajalta. Eritysesti nautin, kun kuuntelin Jean Sibeliuksen Impromptua videolta. Siinä on jotain meille suomalaisille korvaamattoman tärkeää. Kiitos!!! Hyvää Joulua Sinulle!

 3. ”Halit lämpöiset”, Joulu- ja Uudenvuoden terveiset sukulaisille, ystävjlle ja tutuille.

  Hilkka ja Aarre1

 4. Terveisiä jouluyön messusta Joensuun kirkosta. Kirkko oli täynnä, ja mukana vielä enemmän – nuoria – kuin aikaisemmin. Näyttää siltä, että juuri nuoret ovat löytäneet tämänlaisen joulun.

  Jouluyön messu alkoi klo 23 ja päättyi vähän yli tunti sen jälkeen. Olen pohtinut, olisiko mahdollista myös maaseudulla kokoontua jouluyön messuun. Miksei olisi. Kyllä autoilla pääsee kilometrienkin takaa ja parkkipaikalle mahtuu. Tämä ei tietysti estä järjestämästä messua tai sanajumalanpalvelusta myös jouluaamuna tai päivällä. Pielisensuun seurakunta tarjosikin jouluaamuna klo 7 radion kautta sanajumalanpalveluksen, niin ettei tarvinnut lähteä edes klo 10 uudelleen kirkkotielle. Ja tarjosikin hyvin valmistellun jumalanpalveluksen, jossa musiikilla oli iso osa.

  Summa summarum: Ei ole mitään syytä olla mieli maassa, kun kirkko on heräämässä uudistuvaan jumalanpalvelukseen. Ja sitä kautta saa ns. tapakristillisyys jalansijaa. Tavallinen tallaaja kerran kuussa kirkossa, tarpeen vaatiessa useammin.

  Nyt ehkä joku kyselee, eikö se Lintunen kuulu mihinkään herätysliikkeeseen, kun noin innostuneesti korostaa muotomenoista jumalanpalvelusta, ja vieläpä puhuu – messusta – sellaisella paatoksella. En todellakaan kulje minkään valitsemani liikkeen kautta seurakunnan yhteiseen jumalanpalvelukseen, vaan suoraan – jo lapsena saamani kasteen antamalla oikeudella. Tämä oikeus saa lisääntyvää kannatusta tulevaisuudessa, kun eri kirkkoihin kuuluvat voivat – vierailla toisen kirkon ehtoollisella. Minun järkeni sanoo niin, ettei kukaan pappi, piispa, patriarkka tai paavi voi estää ketä tahansa kristittyä tulemasta kirkkonsa ehtoolliselle, jossa Joulun Herra on läsnä. Tulevaisuuden kirkko on ekumeeninen, yhteydellinen – ja erilaisuuksineen – YKSI.

  Tässä joulun sanomaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *