Taiteilija Värtsilässä!

Veikko Rummukaisen taidetta.taiteilija-vartsilassa
Pöytä ja 4 tuolia.
Pinnoitus kolmen eri puun palasista.
Todella upeaa työtä!

Taiteilija Värtsilässä!

8 comments for “Taiteilija Värtsilässä!

 1. Mitäpä lienevät ne kolme puulajia josta kansi
  koostuu? Kuvaa katsellessa tuli mieleen
  nyt jo edesmennyt ”hovipuuseppämme”,
  monet tanakat puukalusteet syntyivät hänen käsistään.
  Mökilläkin yksi pöydänkansi joka on koostettu kahdesta
  eri puulajista ikäänkuin juovikkaaksi.

 2. Tämä taitelija koki mielihyvää, kun ensimmäinen juomaveden pullotuslaitos tehdään janosien huulien kostuttamiseen. Lahdessa otettiin onkehen pienen matosen houkutellessa. Pohjois-Karjalalle yritin syöttää ideaa, mutta ei kelvannut. Ei vielä olla peliä menetetty on vain edessä mahdollisuuksia.

 3. Pöydässä visakoivua ja omenapuuta. Tuoleissa visakoivua ja tervaleppää.

 4. Kyllä ovat kauniita taide-esineitä. Millainen työtuntimmäärä lie noihin käytetty. Sitä ei tienne Veikkokaan.

 5. Veikko teki aikoinaan meille haarukoihin ja veitsiin uudet kädensijat. Muoviset olivat halkeilletja muutenkin pilalliset. Nämä aterimet olivat niin mieluiset ja hyvät työvölineet, etten hennonnut heittää pois. Uudet tuli kyllä ostettua, mutta olivat semmoiset kolperomalliset. Hyvin on katajaiset ottimet kestäneet ajan hammasta!

 6. Muistan kun kävimme lomalaisten kanssa tuohitöitä katsomassa ja kesävieraat ostivat niitä mukaan viemisiksi etelään. Tervavaarassa taksiautoilija Lauri Kettusen veli muistaakseni hänen etunimi oli Onni, joka teki laadukkaita tuohitöitä. Hänen tuohitöistä muodostui valikoima, josta olisi voinut tehdä näyttelyn. Tuohi taipuu monehen, mutta tämän materiaalin taivuttajat ovat harvassa tänäpäivänä. Tässä on taas idea johon nuori tarmokas tuohentaivuttaja voi tarttua.

 7. Pisnetä ymmärtävä osaa laskelmoida ja kartoittaa oman mahdollisuuden. Tuohen taivutus olkoon minun kertoma esimerkki. Opi taivuttamaan tuohesta tuotteita oma luovuutesi siihen antaen.
  Pisnes lähtee siitä kun tuotteelle haetaan varteen otattavia ostajia. Tämän tuohen otin esille niin kuin olen ottanut ennenkin tämän materiaalin luonnon läheisenä, koska se on liian vähälle huomiolle jäänyt.
  Pisnestä otan tässä vähän esille tuohen tarinana. Tuohesta taivuteltu joulukuusen latvatähti markkinoituna on ympäristö ystävällinen ja kaunis luonnonkuusen koriste. Satoja tuhansia kuusia myödään jokavuosi ja kuuset tarvitsevat latvaan tähden. Mikä voisikaan olla parasta kun tuohesta tehty latvatähti koristaisi suumalaisten kotikuusien latvaa.

 8. Kettunen asui Tervavaarassa kunnanrajan tuntumassa, taisi olla vähän Tohmajärven puolella. Hänellä oli todella kauniita tuohesta tehtyjä tauluja. Harmi kun ei jäänyt itselle yhtään. Kaikki menivät lahjoiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *