5 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 48

 1. Valtakunnallinen Kirkkomusiikki – niminen lehti kirjoitti äskettäin sivun mittaisen artikkelin Tohmajärven kirkkokuorosta. Kuoro on ottanut merkittävän haasteen ja harjoittelee Händellin Messias-oratoriota. Tämä esitetään suurkuorossa Kirkon laulujuhlilla keväällä Helsingin Senaatintorilla.

  Kari Sarkkisen lähettämästä kuvasta tunnistin ainakin Hannu Kivivuoren ja Varpu Lavikaisen.
  Tsemppiä kuorolaisille! Tavataan Senaatintorilla.

 2. Talvisodan syttymisen valtakunnallinen muistotilaisuus
  4.12.16 Joensuussa klo 13-15. Ort.seurakuntasalissa.

  Järjestäjinä Karjalan Liitto ry, Karjalaisseurojen Pohjois-Karjalan piiri
  sekä erinäiset yhteistyökumppanit

  Tilaisuudessa on arvokasta ohjelmaa, lisätietoja löytyy
  netistä ja lehtien ilmoitussivuilta. Merkatkaapa menokalenteriin!

 3. Joulunvalmistelu alkoi meillä puolivutta ennen joulua. Haettiin possu kasvamaan karsinaan. Kun pakkaset olivat vallitsevia vuorokauden ympäri, oli aika tehdä joulukinkku omista tarpeista. Possun teurastus tehtiin kotioloissa. Potka laitettiin suolaliemeen odottamaan kinkunpaistoa.
  Joulun ensituoksuihin kuului äitini paloitellut lantut, jotka puuhellan perillä hiljaa hautuivat lanttulaatikon perustaksi.

 4. Lanttupaistikkaat vedettiin uunista esille. Nam.
  Ja piiroot oli sata kertaa parempia kuin marketissa.

 5. Nyt eletään aikaa joka pyyhkii pölyt niiltä opetus menetelmiltä mitkä olivat jokapäiväisiä 1960-1980 luvulla joita vielä yritetään ylistä. Silloin koulu menestyjää mitattiin antamalla lapselle ja nuorelle teksti tai kirja. Tekstin kirjoittajan ajatuksia piti kokeissa paperille raapustaa ja se joka sen parhaiten osasi oli kunkku. Se oli sitä aikaa, jolla on myös virallinen nimi on kansan keskuudessa.
  Tämänpäivän älykkö on pisnes vaistot omaava ja tietotekniikan uudettuulet hallitseva. Läheisistä ja luonnosta huolhtiminen on myös tätäpäivää Suomessa. Nämä tuntuvat kovilta sekä lempeiltä arvoilta, mutta kun niihin tutustuu lähemmin on siinä Suomen tulevaisuus nähtävissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *