Pohjois-Karjalan rajavartioston koirakot menestyksekkäinä Rajavartiolaitoksen rajakoiramestaruuskilpailuissa Imatralla 20.–22.9.2016

Rajavartiolaitoksen 54. rajakoiramestaruuskilpailut järjestettiin 20.–22.9.2016 Kaakkois-Suomen rajavartiostossa Imatralla. Rajakoiramestaruuden voittivat Lapin rajavartiostoa edustaneet vanhempi rajavartija Tommi Juopperi ja
saksanpaimenkoiranarttu Nette (Fangzahn Aysha).

rvl_kisojen-voittajakolmikko

Rvl kisojen voittajakolmikko

Seuraavat mitalisijat menivät Pohjois-Karjalan rajavartioston edustajille. Toiseksi sijoittuivat vanhempi rajavartija Timo Könönen ja saksanpaimenkoiranarttu Kira (Troyen’s Aito) Tohmajärven rajavartioasemalta. Kolmanneksi ylsivät vanhempi rajavartija Arto Juutinen ja saksanpaimenkoiranarttu Debi (Harmaakallion Debie) Ilomantsin rajavartioasemalta.

Joukkuemestaruuden voitti Kainuun rajavartiosto tasaisella suorituksellaan. Pohjois-Karjalan rajavartiosto sijoittui niukalla piste-erolla joukkuekilpailun toiseksi ja Lapin rajavartiosto kolmanneksi. Pohjois-Karjalan rajavartioston joukkueen kolmas koirakko, Anssi Lukkarinen ja saksanpaimenkoirauros Edi (Eloketun Apassi) Lieksan rajavartioasemalta palkittiin parhaasta suorituksesta tottelevaisuuskokeessa.

p-kr-joukkue-vas-lukkarinen-kononen-juutinen-seka-koiratoimintavastaava-jari-luukkanen

Pohjois-Karjalan joukkue vasemmalta: Lukkarinen, Kononen, Juutinen sekä koiratoimintavastaava Jari Luukkanen

Valtakunnallisiin mestaruuskilpailuihin osallistui koiranohjaajia ja rajakoiria Rajavartiolaitoksen kaikista maarajan hallintoyksiköistä (Lapin rajavartiosto, Kainuun rajavartiosto, Pohjois-Karjalan rajavartiosto sekä Kaakkois-Suomen rajavartiosto). Kilpailu koostui tottelevaisuuskokeesta sekä erityyppisistä käytännön maastokokeista, joiden tehtävät oli suunniteltu hyvin lähelle rajakoiran arkityötä. Rajavartiolaitoksen valtakunnalliset rajakoiramestaruuskilpailut järjestetään joka toinen vuosi.
________________________________________________________________________
Lisätietoja antaa koiratoimintavastaava Antti Könttä, puh. 0295 423 000.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *