Maanviljelystä Kaustajärvellä

Tällaistakin peltoa kynnettiin ja muokattiin kasvualustaksi tulevalle sadolle. Nyt kun katselee ja muistelee on se ollut “leipä kiven takana”.

pelto-70-luvulta

Pentti Pakarinen

Share

5 comments for “Maanviljelystä Kaustajärvellä

 1. Marjut Murtonen
  22.9.2016 at 9:31

  Siinä olisi kivenpyörittäjälle töitä 😉

 2. alpoaatos
  22.9.2016 at 12:22

  Tähän “pellonraivaus kuvaan” sopisi mielestäni hyvin runo “Poika Pohjois-Karjalasta” Se on julkaistu Värtsissä aikaisemin.

  https://www.vartsi.net/2012/07/10/poika-pohjois-karjalasta/

  Monella kivenpyörittäjällä ja uudisraivaajalla on varmaan sydäntä riipaissut kun on pitänyt luopua raivaamistaan pelloista, aivan kuin elämäntyuö olisi ollut turhaa

 3. Pentti Mielonen
  22.9.2016 at 12:55

  Kun Kaustajärveläistenkin viljelyksien reunanamia kulkee, niin huomaa,
  että kivenpyörittäjät ovat olleet töissä.

 4. esko tarvainen
  28.9.2016 at 19:28

  Muistan kun lapsena “Tikanmäelle” usen kävelin serkkujeni tyköä iltaa viettämänään syysiltoina. Kuljin Tikkaan pellosta raivattujen kivien kujaa pitkin. Tätini Anni Vepsäläisen luona kun kävimme kuljimme kivikujaa “huoltotiellä.” Tätini talon molemminpuolin oli pelloista raivattu kiviaita. Tulipa Saarivaarasta tai Kenraalinkylästä oli edustava pellonraivaajan kivistä tehty kuja osoittamasta kunniaa kulkijalle. Kulkija noilla poluilla kulkee kannattaa katsoa ympärilleen.

 5. esko tarvainen
  4.11.2016 at 18:40

  Minulle on jäänyt perinne sydämmeen kasvattaa perunat kotiseudun maaperässä ja sen olen toteuttanut. Vuoden vaihteeseen ovat kasvattamani perunat riittäneet. Perunan kasvatus on oppi lapseni lapsille ja haluan opettaa heille rakkaan kotimaan oppeja. Suomi on ihana maa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *