Katsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan – Kesäkuu 2016

Rajojen valvonta

Pohjois-Karjalan rajavartioston valvomalla maastorajaosuudella tilanne oli kesäkuussa vakaa.

Rajatarkastukset

Rajan ylitti kesäkuussa 139 108 henkilöä. Vuoden 2015 kesäkuuhun verrattuna (138 556 henkilöä) rajanylittäjien määrä nousi 0,4 prosenttia.

Niiralan rajanylitysliikenteen määrässä ja profiilissa ei ole ilmennyt merkittävää muutosta edelliseen vuoteen verrattuna. Vuoden alusta rajanylitysliikenne Niiralan rajanylityspaikalla on ollut lähes alkuvuoden 2015 tasolla. Rajanylittäjiä on ollut yhteensä 738 312, mikä on noin 8300 ylittäjää vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Suomalaisten rajanylittäjien osuus on ollut noin 68 prosenttia, kun taas venäläisten osuus noin 31 prosenttia ja muiden maiden kansalaisuuksia 1 prosentti.

Kesäkuussa Niiralassa evättiin maahan pääsy, käännytettiin puutteellisten maahantuloedellytysten tai epäillyn rikollisen toiminnan vuoksi yhteensä kahdeksan henkilöä.

Joensuun lentoasemalla ei ollut ulkorajatarkastuksia kesäkuussa.

Lieksan Inarin tilapäisen rajanylityspaikan kautta rajan ylitti kesäkuussa 485 henkilöä.

Rikostorjunta

Kesäkuu oli rikkomusten osalta tavanomainen. Niiralassa havaittiin kesäkuussa kolme epäiltyä rattijuopumusta, joista yksi oli törkeä.

Lisäksi havaittiin 28 liikenne- ja ajoneuvorikkomusta, kolme ulkomaalaisrikkomusta sekä 24 muiden säännösten rikkomusta. Rikkomusten seuraamuksina annettiin 20 rangaistusvaatimusta, kolme rikesakkoa ja 27 huomautusta.

Lisätietoja antaa rajavartioston apulaiskomentaja, puh. 0295 423 000.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *