10 comments for “Arkistojen kätköistä – Piiroisen Lauri in memoriam

 1. Piiroisen Lassi oli suuri Värtsilän mies. Toki urheilun saralla erityisesti, mutta itselleni on jäänyt hyvin mieleen nuo tarunhohtoiset ilves-hiihdot. Ja elävät ilvekset, joita käytiin muistaakseni jopa kouluryhmittäin katsomassa. Itse en kuitenkaan sellaiseen päässyt osallistumaan.

  Kunnioittan Selkäkylän miestä muistaen.

 2. Vinkki lehtileikkeiden keräilijöille (vaikka keräisitte ihan vaan itsellenne): Kannattaa kirjoittaa leikkeen laitaan tiedot missä lehdessä juttu on julkaistu, sekä julkaisupäivämäärä.

 3. Mitkä sukset ja sauvan sommat !
  Aivan mahtavia lehtileikkeitä on kerätty tähän juttuun. Lassi ja Alpo hiihtivät kiinni ilveksiä ja niitä toimitettiin eläintarhoihin. Kovaa hommaa kun hiihtää umpihangessa niin kauan, että ilves uupuu..

  Eräässä kirjoituksessa mainitaan että Sakari H:n isä ampui suden

  Mielenkiintoinen tulosluettelelo on myös maratoonisuunnistuksesta.. Siellä on monta tuttua nimeä kärkisijoilla.

 4. Lissulle
  Tämä kansio, josta ylläolevat lehtileikkeet on kopioitu, on tehty vsta 1959 alkaen. Ensimmäisestä leikkeestä käy ilmi maaliskuu 1959. Yleensä jutut on päivälehdistä, (Karjalainen, Karjalanmaa) tai silloisesta pitäjälehdestä,( olikohan se jo olemassa?) Myös Maaseudun Tulevaisuus tuli kotiini, äiti on sieltäkin jotain saksinut myöhemmin.

  Ei tullut mieleen täsmentää juttuja, harrastus oli sen verran uusi minulle 🙂

 5. Nimi jäi laittamatta kun viesti karkasi!

 6. Suomi tarvitsee sankareita kuten edesmennyt Lauri oli. Sankarit urotekoineen ovat esimerkkinä nuorille, joiden jälkiä kannattaa seurata. Metsästys ja kalastus ovat miehen jaloimpia harrastuksia, joiden parissa mies viihtyy.

 7. Harmi!olit varmaan sairas sinä päivänä, kun kävimme katsomassa ilvestä. Itse muistan eläimen hyvin.

 8. Muistan vielä yhden tapauksen Piiroisten ilveksistä.Yksi ilves oli kuljetettu metsästä tien varteen isäni tukkikuorman päällä.Köytetty ilves oli maannyt rauhallisesti,kynnet vähän piilossa – kunnes sattui vähän venyttelemään ja kynnet lävistivät pihkaisen rukkasen niin kuin paperin.

 9. Lauri oli tekevä mies ja tekevälle miehelle sattuu kaikenlaista. Minulla on hyvät muistot Laurista.

 10. Kyllä on hienoa tekstiä lukea ja muistella omaa ukkia ja hänen kertomiaan/opettamiaan asioita niin urheilusta, metsästyksestä ja yhteisistä kalastus reissuista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *