Mikä ötökkä?

Outo ötökkä sattui kuvattavaksi tuossa halkolaanilla. Se oli noin cm:n mittainen, väritys vaatimaton, vain mustaa ja valkoista, kuviointi erittäin mielenkiintoinen, ruudun tai suomun kuvioima, liekkö mallisuojattu.

Toisessa kuvassa, maisema-kukkakuva Luotojärven levähdys-paikalta läheltä Heinävaaraa.

outoötökkä

15.6.2016 Heinävaaran Luotojarvi

Kalle M Väänänen

7 comments for “Mikä ötökkä?

  1. Anteeksi, väärä nimi kukkakuvan paikaksi, kirjoitin Luotojärvi vaikka piti olla LÖYTÖJÄRVI !! Keskijärven läheltä,levähdyspaikalta Ilomatsi – Joensuu tieltä

  2. Yritin kuukkelin avulla löytää tuommoista kuoriaista en löytänyt. Jos haluaa saada lajin selville olisi se otettava näytteeksi ja lähetettävä tunnistuspalveluun. Ne velottavat siitä jotain 40 – + euroa. Osoite löytyy hakukoneella hyönteisten tunnistaminen.

  3. Komia on kuva Löytöjärveltä! Eikä ötökässäkään vikaa ole.

  4. Lähetin kuvan samanlaisesta ötökästä huhtikuussa.
    Kesän odotus,kuva otettu 2015 väritys on vähän erilainen.

  5. Pakarisen ottamassa kuvassa ei ole mielestäni mikään kärsäkäs, vaan mitä ilmeisimmin sarvijääriin kuuluva suutari. Tuntosarvien pituus (tai paremminkin lyhyys) ja kirjava väritys viittaavat naarassukupuoleen. Aikuisten yksilöiden esiintyminen alkaa yleensä vasta näin kesäkuussa, mutta mennyt keväthän oli jälleen ennätyslämmin ja laittoi näin hyönteismaailmassakin ”luonnon kirjat sekaisin”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *