14 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 24

 1. Koivuntuohelle voi löytyä uskomattoman paljon käyttö kohteita. Tuohea käytetään tänään sytykkeenä ja askarteluun sopivana materiaalina. Tuohessa on potentiaalia tutkijalle löytää revitylle tuohelle uusi tulevaisuus.

 2. Eräässä Pielisen saaressa oli säännöllisen neliön muotoinen kouotuma maassa. Ihsn niinkuin pienen rakennuksen kivijalka. Päälä kasvoi vanhoja honkapuita. Siirsin sammalia syrjään ja vähän kiviäkin. Sieltä löytyi hiiliä. Kivien alta löytyi tuohikerros. Eli siinä oli ollut vanha asumus ja tuohikertos oli eristeenä uunin alla. Lopetin kaivamisen ja ilmoitin muinaislöydöstä viranomaisille.
  Tuohi on monikäyttöinen.

 3. Olen pihan kivetyksiä kohennellut, kun on suotuisat ilmat sitä hommaa tehdä. Pihakivet ovat painuneet kivetyksen reunustoissa. Kivet kun nostaa ylös löytyy mustien muurahaisten yhdyskunta jokaisesta painumakohdasta ja niiden leveät käytävät, joista hiekka on nostettu maanpinnalle. Mietiskelin siinä miten kivet pysyvät paikoillaan ympäristö ystävällisesti ilman myrkkyjä. Taas olisi tuhannen taalan paikka yliopistoille tutkia kivienalle uusi materiaali mikä ei sopisi muurahaisten pesäpaikaksi.

 4. Täällä oli lehdessä ohjeita, että pihakivetyksen saumakotiin tulisi
  käyttää piimän ja sammalmurskeen sekoitusta rikkaruohoja estämään.
  Muurahaisista siinä artikkelissa ei puhuttu mitään. Voisi kuvitella, että
  hapan maaperä ei suosi myöskään muurahaisia, mutta ei ole kokemuksia
  siitä.

 5. 10.6.16 Koti-Karjala lehdessä oli myös
  ”Värtsilän Kisa täyttää 70 vuotta”
  Sotavuosien jälkimainingeista nykypäivään. – – Uutisoitu.

 6. 8 000 euron LISÄKSI on keräysvaroja käytetty jo muutamiin korjauksiin ja siihen ilmalämpöpumppuun. Siis kerätty aika paljon enmmän kuin 8 000. On hyvä, että Oiva Tikka on tarmokkaasti ryhtynyt toimintaan kirkkomme hyväksi. Papit made in Värtsilä -kirjaa saa nyt alennuksella kylätalosta!!! Jokainen kirja levittää monta metriä maalia seiniin! Talkoisiin voi siis osallistua myös kiipeämättä telineille.

 7. Nyt on löydetty puulle biotuotetehtaiden myötä uutta ihmisiä hyödyntäviä kotimaisia tuotteita. Tutkimukseen pitää panostaa ja ihmisten pitää antaa vinkkejä tutkijoille mitkä asiat heitä askarruttavat. Perustutkimus pitää saada edetä rauhassa ja edetä omaa elämäänsä. Tyhjän tutkijoita meillä on vähän liikaa, jotka eivät kansakunnan kehitystä edistä.

 8. Lauantaina 18.6. on Värtsilän Kisalla talkoot Urheilukentän ja pururadan ympäristössä frisbeegolf radan tekoa varten. Raivaussahalla ja moottorisahalla olisi käyttöä. Myös risujen ja oksien kantoa riittää.
  Talkoot alkavat klo 9.00 ja loppuvat viimeistään klo 13. Talkoolaisille on pientä purtavaa tarjolla. Tervetuloa!

 9. Jokohan pitäisi tilata Koti-Karjala lehti.. siinähän tuntuu olevan uutisia Värtsilästä.. uskaltaisikohan sanoa, että melkeinpä enemmän kuin Värtsissä.

 10. Koti-Karjala olisi tultava mahdollisimman moneen värtsiläiseen talouteen. Sillä lailla ilmestyisi myös juttuja täältä nykyistä enemmän. Muutenkin olisi kehitettävä Keski-Karjalaa tärkeänä seutukuntana, osana Pohjois-Karjalan maakuntaa. Lehti on erinomaisen hyvin toimitettu.

 11. Asiasta kolmanteen. Sattuneesta syystä askarruttaa , miksi autoa ei voi omistaa kimpassa esim. vaimon kanssa. Yhdessä sitä useimmiten on maksettu ja vuoroin ajettu. Vaikka kuoleman tietäisi olevan ovella, ja siirtäisi auton eloon jäävän nimiin, joutuu luopumaan kaikista vakuutuksen alennuksista. Jos auto jää perittäväksi, joutuu maksamaan perintöveron myös ”omasta osuudestaan”.
  Viherpiipertäjät tarttuvat kyllä monenmoisiin asioihin, mutta eivat välitä vaikka metsäkoneet raiskaavat metsiä parhaaseen pesimäaikaan. Eikös ne lintujen pesät ole rauhoitettuja? Havaitseeko koneen kuljettaja kaikki puissa olevat pesät ja jättääkö kaatamatta , vaikka havaitsisikin?

 12. KITEEN-LEHTI nimen muutettuaan KOTI-KARJALAKSI on tullut
  yli 50 vuotta.Seuraa mukana saapuessa kesällä tänne synnyin-
  seudulle.

 13. Upea Jukolan viesti on käynnissä kun tätä kirjoittelen. Tulee mieleen kuinka Värtsilän Kisa oli vahva urheiluseura suunnistuksessa. Veteraanisuunnistaja Lauri Piiroinen oli väsymätön opettaja meille silloisille nuorille. Rajamies Veijo Tahvanainen ja Varpu Lavikainen ylsivät merkittäviin suorituksiin mm tasolla. Lukuisat muut VäKi:n urheilijat ansaitsivat vilpittömän kunnioituksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *