Katsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan – Toukokuu 2016

Rajojen valvonta

Pohjois-Karjalan rajavartioston valvomalla maastorajaosuudella tapahtui toukokuussa kaksi henkilön aiheuttamaa rajatapahtumaa. Toisessa mieshenkilö ylitti rajan luvatta maastoitse Värtsilässä ja haki turvapaikkaa. Toisessa kalastajaveneen epäillään ylittäneen valtakunnan rajan vesialueella Kiteen Pyhäjärvellä. Jälkimmäisen tapauksen tutkinta on kesken. Molempia tapahtumia on käsitelty Suomen ja Venäjän rajavaltuutettujen kesken.

Rajatarkastukset

Rajan ylitti toukokuussa 129 880 henkilöä. Vuoden 2015 toukokuuhun verrattuna (133 220) rajanylittäjien määrä laski 2,5 prosenttia.

Niiralan rajanylitysliikenteen määrässä ja profiilissa ei ole ilmennyt merkittävää muutosta edelliseen vuoteen verrattuna. Vuoden alusta rajanylitysliikenne Niiralan rajanylityspaikalla on ollut lähes alkuvuoden 2015 tasolla. Rajanylittäjiä on ollut yhteensä 599 204, mikä on noin 8 900 ylittäjää vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Suomalaisten rajanylittäjien osuus on ollut noin 68 prosenttia, kun taas venäläisten osuus noin 31 prosenttia prosenttia ja muiden maiden kansalaisuuksia 1 prosentti.

Niiralassa evättiin toukokuussa maahan pääsy tai heidät käännytettiin puutteellisten maahantuloedellytysten tai epäillyn rikollisen toiminnan vuoksi yhteensä yhdeksän henkilön kohdalla.

Joensuun lentoasemalla ulkorajatarkastus suoritettiin toukokuussa 1 175 henkilölle.

Lieksan Inarin tilapäisen rajanylityspaikan kautta rajan ylitti toukokuussa 583 henkilöä.

Rikostorjunta

Toukokuu oli rikkomusten osalta tavanomainen.

Niiralassa havaittiin toukokuussa kuusi epäiltyä rattijuopumusta, joista yksi oli törkeä.

Lisäksi havaittiin 15 liikenne- ja ajoneuvorikkomusta, yksi ulkomaalaisrikkomus sekä 24 muiden säännösten rikkomusta. Rikkomusten seuraamuksina annettiin yhdeksän rangaistusvaatimusta ja 34 huomautusta.

Rajavyöhyketietoutta

Tietoa rajavyöhykkeellä liikkumisen säännöistä saa www.raja.fi/ohjeita/rajavyohyke
Lisätietoja antaa rajavartioston apulaiskomentaja, puh. 0295 423 000.

————————————————————————————————————————

 

Tiedote löytyy myös internetistä: www.raja.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *