Värtsilän koulun kevätjuhla

Helteinen kesäkuun toisen päivän ilta oli monelle Värtsilän koulun oppilaalle odotettu hetki. Aivan vielä ei tosin päästy ansaitulle kesävapaalle. Vietettiin kevätjuhlaa pari päivää ennen lukuvuoden päättymistä laulu- tanssiesityksin. Ja tietenkin hyvästeltiin kuudesluokkalaiset, jotka jatkavat sitten syksyllä toisessa koulussa. Juhlassa oli lähdön ja hyvän matkan toivotuksen tuntua siksikin , että toisena juhlan aiheena oli Arja-open saatteleminen eläkevapaalle pitkän, kolmenkymmenenviiden vuoden opetustyön nyt päättyessä.

Oppilaiden esiintymistä seuratessa muistui mieleen ammoiset kansakouluaikaiset juhlalaulut. Täytyyypä ihan todeta, että toiset on nyt laulujen aiheet.  Silloin joskus ennen “tuuli hiljaa henkäili ja aalto vapaa välkkyili”. No, joka vanhoja muistaa …. ja niin edelleen.

Oppilaiden esitykset olivat sykähdyttäviä, vapautuneita ja vauhdikkaita. Jos et ole ikinä nähnyt tai  kuullut Huugi guugia,  lauluja Mehumetsosta tai Timpasta tahi et tiedä mitään Cheap Thrills-tanssista  voit ehkä hieman eläytyä kevään riemuun kuvien välityksellä.

zz

Eka ja tokaluokkalaisten  Huugi guugi.

 

zz

Nejännen luokan pojat eläytyivät Mehumetsolaulun tarinaan.

 

zz

Cheap Thrills tanssissa oli mukana 2.- 6. luokkien tytöt.

 

zz

Jotakin Timppa  touhuaa. 5.-6 luokan pojat ja Timppa-laulu.

Yläkouluun lähtevät kuudeslukkalaiset saateltiin matkaan puhein ja kukkasin. Kevään riemussa saattoi olla mukana hitunen haikeutta.

zz

Koulun henkilökunta kukittamassa ja halaamassa kuudesluokkalaisia. Koulunjohtaja Päivin jäljessä Samu, Vuokko siellä vähän piilossa, sitten Arja ja Valentina.

 

zz

Seiskalle lähtevät pojat pitivät kiitospuheen.

 

zz

Koulun jättäville kuudesluokkalaisille laulettiin vielä lähtölaulu “Linttikortti”.

 

 

Kolmekymmentä viisi vuotta sitten Arja-ope alkoi opettaa eka- ja tokaluokkalaisia  Patsolan koulussa. Kun Patsolan koulu lopetettiin 20 vuotta sitten, ja kaikki  Värtsilän oppilaat siirtyivät  yhteen kouluun siirtyivät myös Patsolan opettajat  nykyiseen Värtsilän kouluun (entiseltä nimeltään Uudenkylän koulu).  Myös Arjan työ jatkui Värtsilän koulussa.

Puheesaan Arjalle koulunjohtaja Päivi kiitti opettajatyönsä päättävää Arjaa monien, monien lasten ohjaamisesta opiskelun alkuun.  Koulunjohtaja kertoi huomanneensa, että oppilaiden koulupäivän päätyttyä Arja-opettajan työt ovat jatkuneet koululla tulevien töiden valmistelulla pitkästä kotimatkasta huolimatta. Näin monen muun asian ohella kiittämisen aiheena oli  korkea työmoraali.

Kolmenkymmenen viiden vuoden työura samassa kunnassa (vaikakin kuntaliitoksen vuoksi kunnan nimi on muuttunut) on nykymaailmassa melko harvinaista.  Pitkästä työurasta johtuen Arjalla on oppilaita, joiden vanhemmat jo ovat olleet hänen oppilaitaan.

Eläkkeelle siirtyvää Arjaa muistettiin monin lahjoin.

zz

Koulunjohtaja Päivin puhe Arjalle.

Vastauspuheenvuorossaan Arja kiitti koulun hyvää työilmapiiriä, hyviä suhteita oppilaiden vanhempiin, hyviä työtovereita ja mukavia lapsia, joita on ollut ilo opettaa ja kasvattaa. Opettaja on viihtynyt työssään ja mieleen jää hyviä muistoja.

 

zz

Arjaa muistivat lahjalla nykyiset ja entiset työtoverit. Koulun henkilökunnalta Arja sai lahjaksi mielenkiintoisen  valokuvakirjan, johon oli koottu kuvia hänen työuraltaan Värtsilässä  Koulunjohtaja näyttää vielä tarkistavan, että kaikki on OK. Keskeltä vasemmalle edeten: Päivi P., Vuokko, Samu., Päivi K., Liisa, Anneli ja Irene. Kameran käyttäjä kuului myös tähän joukkoon.

 

zz

Oppilaiden vanhempien edustajina olivat Soile ja Mika, jotka aloittivat koulun kun Arja tuli opettajksi Patsolaan. Arja on opettanut jo kumpaisenkin lapsia,

 

zz

MLL:n Värtsilän osasto muisti pitkäaikaista jäsentään Arjalle teetetyllä uniikkilahjalla.  Valokuvaaja oli vähän hidas, ja puheenjohtaja Marita ehti juuri pyörähtää poispäin.

 

zz

Pitäjäyhdistys muisti eläkkeelle siirtyjää Värtsilän mustilla, eli perunoilla, jotka ovat taas löytäneet kotinsa Värtsilästä. Pitäjäyhdistyksen lahjana oli myös Memories kuvataulu. Yhdistystä edustivat Anneli ja Vuokko.

 

zz

Koko oppilasjoukko yhtyi lähtölauluun.

 

zz

Eläkeläisen sopii kääriytyä monien muistojen peittoon. Oppilaiden lahjana peitto ja makkaratikku.

 

Ja vielä halaukset pidetylle opelle. Eikä tainneet olla vielä viimeiset.

Ja vielä halaukset pidetylle opelle. Eikä tainneet olla vielä viimeiset.

 

Värtsilän koulun kevätjuhlan päätökseksi laulettiin yhdessä suvivirsi.

Ja juhlaväki siirtyi nauttimaan kahvitarjoilusta.

.Niinpä ihan pikapikaa alkaa koulujen  kesävapaa. ja niin oppilaat kuin koulun henkilökuntakin  saavat  nauttia kesän riemuista ja kerätä voimia uutta lukuvuotta varten.  Riemullista kesää!

 

Share

6 comments for “Värtsilän koulun kevätjuhla

 1. Johan oli komiat juhlat !
  Hyvää kesää niin oppilaille kuin opettajille !

 2. Kiitos Seppo-toimittajalle juhlan tunnelmien välittämisestä Värtsin lukijoille. Pieni tarkennus kuvateksteihin; kuvakirjan Arja sai henkilökunnalta ja Pitäjäyhdistykseltä tuli Memories-kuvataulu (valokuvista sekin).

  Kiitos myös kaikille mukana olleille! Olitte tärkeä osa juhlan tunnelmaa. Hyvää kesää kaikille!

 3. Vuokko, kiitos oikaisusta. Korjasin ja päivitin jutun tekstiä ettei sinne jäisi näitä virheitä. Toivottavasti nyt meni oikein.

 4. Todella mahtava kevätjuhla ja läksiäiset. Jotenkin kaikesta välittyi myönteinen yhdessätekemisen meininki. En ihmettele muistamisten paljoutta Arjan ollessa kyseessä. Arvasikohan varata peräkärryn kotiin lähtiessä? Kiitos kaikille opeille hienosta työstä!

 5. Värtsilän koulu on hieno koulu! Taas kerran sen huomaa. Wärtsilän musta kotiin viemisiksi oli loistoidea!!!

 6. Haluan vielä Värtsin välityksellä kiittää kaikkia minua muistaneita. Totisesti pää on edelleen pyörällä kaikesta!

  Soile Luukkaisen muistellessa päiväkirjamerkintöjään yli kolmenkymmenen vuoden takaa tuntui, että todella vielä elävästi muistaisi sen Markon maitolasin kaatumisen. Nykyisin taitaa niitä maitolasejakin kaatua vähän useammin kuin ennen, tosin “lasit” ovatkin nyt muovia.

  Suuresti ihmettelen sitä, miten salaisesti kaikki oli pystytty valmistelemaan. Tulin yllätetyksi sanan varsinaisessa merkityksessä. Väänäsen Vuokko apureineen oli jälleen asialla. Kyllä Vuokko on monessa taitava, sen olen konkreettisesti nähnyt myös kouluarjessamme.

  Lintusen Erkille tiedoksi, että maanantaina olisi tarkoitus laittaa kolme mukulaa Wärtsilän mustaa ja kolme Nylanderin mansikan taimea kasvamaan tänne Rasivaaran Suonpään peltoon. Seurataan kasvua ja nautitaan kesästä.

  Terveisin Arja-ope

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *