Värtsilän epäillyn luvattoman rajanylityksen tutkinta loppusuoralla

Pohjois-Karjalan rajavartiosto on jatkanut viikon 19 loppupuolella Tohmajärvellä ilmi tulleen epäillyn luvattoman rajanylityksen tutkintaa. Epäilty tapahtuma tuli ilmi rajavalvontaa suorittamassa olleen koirapartion toimesta. Tapaukseen liittyen oli otettu kiinni rajavartioston toimenpitein yksi venäläinen mieshenkilö, jonka osallisuutta tapaukseen selvitettiin.

Kyseinen henkilö on rajavartiolaitoksen tekemässä kuulustelussa myöntänyt ylittäneensä valtakunnanrajan Venäjältä Suomeen 14.5. aamun aikana. Pohjois-Karjalan rajavartiosto on lisäksi oman teknisen tutkinnan tuloksena saanut varmistuksen henkilön luvattomasta rajanylityksestä maastorajalla.

Rikoksesta epäilty henkilö haki turvapaikkaa kuulustelun yhteydessä, minkä johdosta esitutkinta valtionrajarikos-asiassa päätetään. Pohjois-Karjalan rajavartiosto on suorittanut turvapaikkahakemukseen liittyvät toimenpiteet ja siirtänyt asian jatkokäsittelyn maahanmuuttovirastolle.

Pohjois-Karjalan alueen rajavaltuutettu on ollut tapauksesta yhteydessä Suojärven alueen rajavaltuutettuun. Tapahtuman johdosta järjestettiin Suomen ja Venäjän osapuolten yhteinen tapahtumapaikkatutkinta. Tapahtuman käsittelyä jatketaan rajavaltuutettujen kesken.

Tapahtuman selvittelyä auttoivat saadut kansalaishavainnot. Rajavartiosto kiittää kyseisiä havaintojen tekijöitä.

Tapaus oli vuoden 2016 ensimmäinen maastorajan kautta tapahtunut luvaton rajanylitys.

Lisätietoja antaa tutkinnanjohtaja yliluutnantti Mika Wegelius, puh. 0295 423 016.

——————————————————————————————————————————————-

Tiedote löytyy internetistä: www.raja.fi/p-kr

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *