Juha Mäntylän jazzvaikutteinen romaani

Kaunis Audrey
Tuorilasta New Orleansiin

Juha Mäntylä: Audrey, rakkaani, Reuna 2015

” Suutelimme, halasimme, rakastelimme, koko päivän. Aina siihen asti kunnes minun oli hyvästeltävä Audrey ja lähdettävä.” Juha Mäntylän runollisesta tyylistä tykkäsin heti alusta lähtien. Minäkertoja asuu Tuorilassa, eli ”tuppukylässä”, jossa hän myös tapaa Audreyn, kauniin, ihanan ja sielukkaan naisen. Vietetään muutama hetki yhdessä, mutta sitten koittaa eron aika ja Audrey katoaa yhtä nopeasti kuin ilmestyikin tuorilalaiseen ravintolaan. Jostakin kertoja saa tietää, että Audreyn voisi tavata New Orleansissa ja niinpä mies tilaa lennon. New Orleans on jazzin kehto ja mies päättää tutustua niihin kahviloihin ja jazz-paikkoihin, jossa kuulee rakastamaansa musiikkia, aistii tunnelmat. Ja tapahtuu jotain mielikuvituksellista. Mies pääsee itsensä maailmankuulun Ellan kanssa lavalle ja saa suosionosoituksia ja pyynnön esiintyjäksi. Mutta pitää löytää Audrey, johon mies on tulisesti rakastunut. Hänen hahmonsa näyttäytyykin ihmisvilinässä, mutta katoaa laivaan, joka on juuri lähdössä risteilylle. Mies säntää kiireesti laivaan ja maksaa matkan. Hän tapaa ystävänsä, joka kyynelehtii onnellisen tapaamisen vuoksi. Mies palaa Tuorilaan, mutta kokee yllätyksen, joka muuttaa koko hänen elämänsä suunnan. Mäntylän kertomus on kaunis ja runollinen, kuin jazz-musiikin poljentoa sisältävä laulu.

Jouko Varonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *