9 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 30

 1. Kiitokset Värtsiläpäivien järjestäjille!

  Kaunis piha- aukio antaa tapahtumalle hienot puitteet, olin
  siellä lauantaina. Samoin kävin kesäteatterissa katsomassa
  esityksen. Luontevasti näyttelijät vetivät roolinsa. Eirakin menee
  monta kertaa kesän aikana naimisiin ja aina saman miehen kanssa.

 2. Jos olisin ollut Värtsiläpäivien aikana reissussa, en kotiin palattuani ja postilaatikosta maakunnan päälehden Karajalaisen poimimisen jälkeen olisi saanut mitään tietoa, miten päiviä Värtsilässä vietettiin. Onneksi on tämä verkkolehti, ja keskiviikkona tulee laatikkoon Koti-Karjala. Mutta vielä parempi, että en ollut reissussa. Sain tavata satoja Värtsilään reissanneita ja juhlastamme kiinnostuneita. Erityisesti iloitsin niistä Värtsilässä syntyneistä papeista, joiden kanssa sain palvella sunnuntain messussa lähes kolmea sataa kirkkoon saapunutta. Ja illalla Ninni Poijärvi. Mika Kuokkanen ja pikkuinen Helmi-tyttönen tarjosivat vaikuttavan konsertin, jota kuunteli lähes kaksisataa mielensä ylentynyttä kuulijaa.

  Niin että silleen!

 3. Värtsilän kirkon ulkomaalaus näyttää rapistuneen pahanpäiväisesti.
  Ei hyvältä näytä.

 4. Niin.,ei ollut Karjalaisessa juttua. Mutta taisi olla suurempia tapahtumiakin yhtä aikaa ja isoja uutisia. Tosiasia kuitenkin,että Värtsilä on pieni syrjäinen pitäjä.Rakas asukkailleen ja niille kenen juuret siellä. Mutta…jokaiselle se oma kylänen se paras´paikka maalimassa ja kyläjuhlia joka viikonloppu jossain. Ja nuoremmilla omat kiinnostuksen kohteet. Ei ne karaoket ja navettatanssit taida olla kaikkien juttu.
  Mutta hienosti saitte juhlakirkkoon väkeä.
  Päätoimittajalle onnittelut hienosta työstä. Ihmiset ei muista kiittää. Negatiivinen palaute kyllä kuuluu..ei ollut sitä mainosta eikä tuota juttua. Enpä tiennyt tuota tapahtumaa jne. Mutta teit suuren työn. Joulunumeroajatus ihan PRO; niin kuin nuoriso sanoo. Sen voisin itsekin tilata. Mutta kun saisi uusiakin kirjoittajia…aina ei samoja jaksaisi lukea. jotain pirteää jouluista ja perinteisiä joulutarinoita. Mutta vain ennen julkaisemattomia juttuja…ja lopuksi vielä lämmintä kesää. Huilaahan toimittajakin…..urakka ohi onnistuneesti.

 5. Mikäs siinä. Vakikirjoittajat ansaitulle
  joululomalle. Mökinmiina, Taavetti ja
  Tiina tekstejä tekemään. Hienoa!

 6. Tervehdykseni täältä jälkijunasta taas kerran entistäkin paremmin onnistuneille, monipuolistuneille, vilkkaille ja hyvin järjestetyille Värtsiläpäiville kaikkine oheistapahtumineen.
  Alkaa jo haiskahtaa siltä, että juhlat menee hyvin, kun itse en taida koskaan päästä niitä paikan päälle sotkemaan.
  Hienoa on kuitenkin päästä mukaan Värtsiläpäiville edes näin verkkolehden kautta, sillä täällä on ollut ajantasaisia ja monipuolisia niin juttuja kuin kommenttejakin asiasta. Lisääkin vielä varmaan ja toivottavasti kuullaan.
  Onnea myös jatkoon ja kiitokset kaikille teille jo hyvän juhlan tehneille!

 7. Viikkoa ennen Värtsiläpäiviä Pälkjärven pitäjäseura juhli Joensuussa. Juhlista oli sivun juttu Karjala-lehdessä 16.7.

  Pyysin ja sain jutun sen kirjoittajalta Matti Ronkaiselta julkaistavaksi myös kotisivuillamme.

  http://www.palkjarvi.fi/tarinoita.php

 8. Lissun terveiset pälkjärvisten juhlasta on hyvin tervetullutta infoa Värtsissä. Siitä lämmin kiitos!

  On hyvin mielenkiintoista todeta, miten monimuotoista ja erilaista on kyläyhdistysten ja pitäjäyhdistysten toiminta. Niistä voi saada myös ideoita lainaksi ja käyttöönkin. Varmasti myös Värtsilän Pitäjäyhdistyksen – ja sen rinnalla pitäjän muidenkin yhdistysten – toiminnasta löytyy osviittaa.

  Olisin hyvin kiinnistunut saamaan juhlapuheen luettavaksi. Aihe kiinostaa. On kiinnostanut paristakin syystä jo vuosia. Karjalaisuus ei ole vain jäänne, vaan myös uustuotannon lähde! Jos niin halutaan.

 9. Erkki, Mensosen juhlapuhe/esitelmä tulee kotisivuillemme tuonempana. Saimme sen paperiversiona ja kunhan Kirsti ehtii naputella sen sähköiseen muotoon, lisään sen puhe- ja esitelmäosioon. Laitan siitä sitten linkin tänne Värtsiin.

  Nyt juhlamme puheista on luettavissa lehdistöneuvos Seppo Sarlundin puhe raja- ja laatokankarjalaisten muistomerkillä sekä Maija Boshkovin juhlan päätöspuhe kerhotalolla.
  Koskettavia puheita molemmat.

  http://www.palkjarvi.fi/sisalto.php?id=125

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *