Kiteen eläinpuisto nousussa

Riku-karhu mökötti
Muflonista ilvekseen

Kuva: Kiteen eläinpuisto

Ajeltiin kohti Kiteetä. Piti ihan heittää paitasilleen, kun päivästä näytti tulevan taas kohtalaisen kesäinen. Perillä puistossa kertoi Jorma Keskimäki, että johtajuus oli vaihtunut jälkikasvulle, mutta vanhemmat toimivat vielä mukana eläinpuiston tehtävissä. Yleisvaikutelma oli, että yritys on nousujohteisessa plaanissa ja varaa on ollut investoida myös mahtavaan Vesipuistoon, jonka tilat vetävät vertoja vaikka Imatran kylpylälle.

No Jorma Keskimäki vei meidät eläinpuiston portille ja kierros alkoi aurinkoisissa tunnelmissa. Keskimäki tuumi, että eläinpuiston johtajuus on hänen pojallaan Jussi Keskimäellä ja Pajarinhovin toimitusjohtajana toimii niinikään perheen poika Kalle Keskimäki. Yhdessä isän kanssa Kalle Keskimäki ideoi myös mahtavan Vesipuiston.

Kuva: Kiteen eläinpuisto.

Poikien äiti Raija Keskimäki oli ennestään tuttu juttureissulta eläinpuistoon. Pojat olivat silloin vielä nuoria. Raija Keskimäki on tietysti tärkeä henkinen ”johtaja” vieläkin yrityksessä niinkuin miehensä. Raija tuumi, että jos Riku-karhu on piilossa mököttämässä, se kyllä tulee esille kun sitä kutsuu nimeltä.

Meille neuvo tuli kuitenkin vasta sitten kun palasimme kierrokselta ja Riku sai jäädä mököttämään. Puistossa oli kuitenkin paljon katsottavaa ilveksistä hirviin ja mufloneista alpakoihin vain muutaman mainitakseni. Aitauksien suunnittelussa viehätti kameramiestä se, että myös kuvausmahdollisuudet oli useimmiten huomioitu.

Riikinkukolle piti oikein taputtaa, kun se esitteli kaunista juhla-asuaan. Siitäkös tämä innostui vielä pyörähtelemään ja värisyttämään sulkiaan.

Itselleni jäi puistokävelystä kiva tunnelma. Vähän häiristivät tietysti läheisen kuutostien äänet, jos tunnelmaa vertaa vaikkapa Ähtärin tai Ranuan eläinpuiston miljöisiin.

Katso kuvia eläimistä täältä http://joukolasse.kuvat.fi/kuvat/Kiteen+el%C3%A4inpuisto+2.6.2015/

Lisätietoja http://kiteezoo.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *