5 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 16

 1. Kukaan ei ole vielä avannut keskustelua niin avataan lintujen muuton tarkkailulla. Kemienmäellä nähty Harmaalokkeja, Töyhtöhyyppiä, Peippsia ja kosolti Naakkoja. Kaikki nämä rappusilta. Nyt lähden sauvakävelylle maastoon joten havaintoja saanen lisää.

 2. Kaustajärvellä näin ensimmäiset joutsenet kolmeviikkoa sitten pilkillä ollessani lensi ylikseni. Punaritaparvi jäällä tervertevi, sekä harakat rantapuissa olivat kevään tuojia. Saimaan kanavan rannalla kävelylenkillä peipponen ja västäräkki kevään säveliä ilmoille soljutteli.

 3. Tuoretta kalaa Pohjois-Karjalasta. Ilman lääkerehua kasvatetun kirjolohen fileet juuri kasvattajalta noudettuina… Aamuyöllä oli suolaus ja kohta valmiina Tohmajärven torilla savustettavaksi la 18.4. klo 10 alkaen.

  ”Ei pitkää logistiikkaketjua, ei keinotekoisia savuaromeja eikä minkään sortin lisäaineita. Ehtaa tavaraa, aidolla tulella ja leppäpurulla savustettuna uunista suoraan ruokapöytääsi!”

  Kuvia ja lisätietoja Värtsiläläisestä savustajasta, saa siellä tykätäkin 😉 https://www.facebook.com/savumestaridelicacies

 4. Savumestarin viestin keskimmäinen osa, sitaateissa oleva osio, on hyvin tärkeä. Siinä osutaan ruokakulttuurin ytimeen. Voisi sanoa, että on ”kotiin paluun aika”- tietenkin tähän aikaan soveltuvalla tavalla, mikä merkitsee ns. pienyrittäjyyden kaikinpuolista suosimista ja tukemista. Tarkoitan, että valintamyymälöille voi – ja on perustetltua – rakentaa lisää hyllymetrejä toreille, koteihin ja kylätalojen pihoille. Ei tässä mitään miljonäärejä mainosteta, vaan puurtajia nostetaan esille. Tässä yhdistyy mielenkiintoisella tavalla taloudellinen asia ja – makuasia! Terveystekijöistäkin voi puhua!

 5. Viime aikojen uutiskanavien kiihkein uutinen VAALIT, joissa huipennussunnuntaina edessä.
  Siinähän olisi uutinen Värtsiinkin ja vaikka kuvien kera.
  Miten ruuhkainen onkaan vaalipaikka Värtsilässä.

  Yksi mottoni on ollut kautta aikojen, -jos et ole äänestänyt sulla ei ole edes oikeutta arvostella ajankohtaista politiikan ja päätösten tekoa. Usko pois ja käy äänestämässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *