24 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 44

 1. Iloisia uutisia Värtsistä: lukukertojen määrä ylitti 80 000. Tämä on siis edellisten 30 vuorokauden yhteissumma. Eilen Värtsin eri juttuja luettiin 3472 kertaa. Määrät ovat tasaisesti kasvaneet alkukesästä lähtien.

  Käyntien määrä vastaavalla ajalla 27.9.-27.10. näytti lukemaa 18325. Päivittäinen käyntien määrä on vakiintumassa 600 yläpuolelle.

  Värtsilän mittasuhteissa luvut ovat hyvää tasoa.

 2. Eira on jatkanut hyvin Erkin aloittamaa työtä. Onnittelut!

 3. Sunnuntaina oli Värtsilän koululla hirvisoppaa tarjolla. Porukkaa oli ollut mukavasti. ”Riäppiäisiä” pääsimme tänään vielä koululla nauttimaan; saimme tavallisen kouluruoan lisäksi jälkiruoaksi kääretorttua ja mehua. Kiitos Hirvimiehet!

 4. Ja soppa oli erinomaisen maukasta. Kiitokset keittäjälle!

 5. Attendo siirtänyt rahoja yli 100 miljoonaa veroparatiiseille.
  Paljonkohan on Tohmajärven osuus rahoista.
  Lähde Iltalehti 29.10.2013

 6. Värtsilän kotiseutuyhdistys ry:n ylimääräinen kokous pidetään Värtsilän kylätalolla maanantaina 4.11.2013 klo 19.

  Käsitellään ja päätetään yhdistyksen toiminnan uudelleen käynnistämisestä, valitaan hallituksen jäsenet, hyväksytään toimintasuunnitelma loppuvuodelle.

  Kaikki kotiseututyöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita!

  Värtsilän kotiseutuyhdistyksen ry:n johtokunta

 7. 4.11.2013 klo 19 isolla joukolla Värtsilän kylätaloon!!!!!

  Tämä on TÄRKEÄ tieto!!!!!

  Ierikka

 8. Tämän viikon puheenaiheet ovat moni aiheisia. Lisään joukkoon kertomuksen aamun vaiheista ja samalla toivon, että samantapaisia ”paljastuksia” tulisi muiltakin.

  Ensimmäinen toimenpide – kuten joka aamu – oli vedenkeittimen virtakytkimen napsauttaminen päälle. Sitten murokahvia kuppiin, vettä päälle ja maitoa, ei sokeria. Pari palasta leipää juustoviipaleiden kera. Pillerit dosetista. Hampaat harjalle ja suihke suuhun. Ellinooralle aamusapuska ja ovi auki, että pääsee tarpeilleen.

  Sitten tulikin aamuhartauden vuoro. Professori Heikki Hiilamo puhui pysäyttävästi. Hän antoi aihetta päivän, ehkä pitemmänkin ajan, mietiskelylle, mikä on kirkossa tärkeintä. Onko se suuren tammen ja komean katedraalin varjoon jäänyt äiti lapsensa kanssa? Vai mikä?

  Ylevien ajatusten ketjun katkaisi tarve mennä huussiin. Kylmän läpi juoksin sinne. Kotvan kyykistelyn jälkeen repäisin rullasta paperin, johon painettu mietelauseita. Jätin käyttämättä tämän: ”Olen mukava kaveri vaikka hieman ujo.”

  Siitäpä sain lisää intoa kiirehtiä saunaan. Padasta löytyi illalla lämmitettyä varia vettä. Valmistelin pesua varten sangollisen ja vadillisen. Sitten kylpytakki ylle ja laiturille. Huh! Uskallanko? Uskalsin. Kolme kertaa leukaa myöten. Takki päälle ja saunaan. On mukava olla mukavaa.

  Ja sitten tietysti läppärille utelemaan, mitä muille kuuluu. – Kukku luuruu…

  Kaustajärven ujo

 9. Puheenaiheet eikun lisääntyy.Kunta on päättänyt korottaa asuntojensa vuokria,sen se kyllä osaa.Toisaalta Ympäristölautakunta on päättänyt olla käyttämättä peruskunnostukseen tarkoitettua rahaa(49000 €).Ihmeelinen päätös vaikka teknisen puolen edustaja on esittänyt peruskunnostustarpeen Värtsilässä oleville kiinteistöille; Myllyranta(3 huoneistoa) ja Asuntoranta(2 huoneistoa).Lautakunnissa elää viisaus vai johtuisiko siitä että lähin lautakunnan jäsen asuu Saariossa.

 10. Vaihdetaanpa taas aihetta.Ihmettelin tässä päivänä muutamana suomen kielen kummallisuutta.Sain uuden pankkikortin ja kehoituksen opetella tunnusluku ulkoa.Luin sen ensin siis SISÄLTÄ. Kun se oli tarttunut päähän,osasin sen ULKOA. Mielestäni luku kuitenkin tarttui ULKOA sisääni. Sisäistettyäni sen osasin sen SISÄLTÄ.
  P.S.Tarkistin oikeinkirjoitusta tietokirjasta: suomen kieli (suomi pienellä) ja sanat erikseen, mutta suomenkielinen yhteen.
  Taidan olla jonninjoutava pilkun n…. Ehkäpä laitan lehteen runonikin kaikkine virheineen.

 11. Olin eilen Kaustajärvellä ja näin maakotkan lennossa menevän Sääperin suuntaan. Muuta mainittavaa ei sitten ollutkaan.

 12. Mä lehden luin.. tulot laskee verot nousee.. herrat nauraa Helsingin.. Uutispäivä on aivan verraton..
  laulettiin jossain iskelmässä aikoinaan.
  Tuntuu sitä jotain pientä tapahtuvan vielä nykyäänkin. Vakoilutietoja paljastuu normaalisti. Naapurin verotustietoja seurataan kiinnostuneena. Helsingin rautatieasemalla on tätä kirjoitettaessa aavemainen tunnelma kun junat eivät kulje.

  Sain kerran pientä esimakua siitä, millaista junamiesten työ on näinä päivinä.

  Helsingin juna oli lähdössä Joensuun asemalta ihan täsmällisesti ajallaan. Automaattiääni kuulutti lähdön ja toivotti hyvää matkaa lempeällä äännellään. Juna ei liikahtanut mihinkään.
  Istuttiin ja ihmeteltiin. Kotvasen kuluttua tuli kuulutus, että juna lähtee heti -kunhan saamme kuljettajan. Istuttiin ihmetellen ja huvittuneina. Meni taas aikaa, olisiko mennyt ihan hoikotvasen verran kun tuli taas kuulutus, että junan kuljettaja lähestyy, on nyt enää puolen tunnin päässä Joensuusta. Oli huvittavaa seurata näitä kuulutuksia. Ajattelin mennä juomaan ravintolavaunussa kahvit. Ravintola oli kiinni. No voi harmi. Palasin paikalleni. Aikanaan päästiin matkaan. Matkustajat taputtivat aivan kuin lomalennon onnistuneen laskun jälkeen.

  Kävin muutaman kerran tarjoutumassa taas aamukahville ravintolavaunuun, mutta kahvio pysyi kiinni. Sitten junan kuljettaja kuulutti, että ravintola avataan heti -kunhan saadaan sinne joku ravintolan hoitaja. Jossain Imartan lähellä saatiin ilmoitus että ravintola toimii taas.

  Tiedotus VR:llä pelasi hienosti. Ilmoituksia oli suorastaan hauskaa seurata mutta mutta.. Mitähän siellä kulissien takana tapahtuu? Mistä saatii junalle kuski? Ravintolan hoitaja oli tullut KUOPION JUNALTA Parikkalan asemalle. En seurannut oliko hän mukana koko matkan vai siirtyikö vaikka Kouvolassa jononkin muuhun junaan. Huh hun

 13. Niinkuin suomen kieli,
  niin myös suomenkielinen mieli.
  Tässä kielen vääntö,
  kirjakielen sääntö.

  Puhekieli sitten on
  tyylissänsä onneton.
  Niiku,
  siiku,
  no,
  noo…

  Kaustajärven ujo

 14. Muista, Alpoaatos, sitten kun vaihdat junaa jossain päin maata, että vaunu n:o 1 on aina Helsingin päässä, ei välttämättä heti veturin perässä, niinkuin maalaisjärki väärin neuvoo.

  Eläkä juo kahvias liian kauan, kun veturinkuljettajien kahvitauko on nyt lyhennetty. VR:n ulkoistettu tulosvastuun kehittäminen on nopeuttamassa liikennettä. Elä jää haaveilemaan laiturille. Hyppää kyytiin, ennenkuin ovet sulkeutuvat. Veturinkuljettajat palaavat kohta juoksujalkaa töihin. Kyllä kapitalisti sijoituksistaan huolehtii.

  Syrjätien ujo

 15. Toisin oli ennen

  Nyt on muotia pistää pääjohtajan paikalle jolla ei ole hajuakaan johdettavistaan.Kun tulee mies kaljavirman johtajan pallilta niin tietysti se rupeaa heti kusettamaan ja siitähän kärsii niin alaiset kuin myös maksavat asiakkaat.Parempi pitää ravintolavaunut suljettuna jottei asiakkaat joudu kärsimään liiallisesta kusetuksesta.Parempi kun pitää riittävän välimatkan entiseen työmaahan jolla nykyinen meno vie työntekijät sekä asiakkaat.

  Toisinajattelija itärajalta

 16. Tuo ”niinkutus” on tainnut jäädä Erkille päälle. Älä hyvä mies menetä mielenrauhaasi moisen asian tähden. Minua on vuosikaudet koulutettu viestimeheksi. Olen unohtanut opetuksesta melkein kaiken. Muistan kuitenkin sen, että viestinnässä on kaksi asiaa; lähetys ja vastaanotto. Vastaanottajan pitää ymmärtää mitä viestin lähettäjällä on kerrottavaa. Muuten viestintä on turhaa. Nykyinen puhekieli näyttää koostuvan sananpätkistä, jotka puhutaan epäselvästi suurella nopeudella. Joskus olen joutunutkin sanomaan, että minun puheentunnistin ei pysty lukemaan noin nopeaa sananpätkien tulvaa. Voisitko tekstittää.

 17. Minulla on tarkoitus testata VR:n palvelut tulevalla
  viikolla. Ainakin horoskooppi lupasi erittäin
  onnistunutta matkaa, mutta voikohan nykyään edes
  horoskooppeihin luottaa?

  ——-

  Nyt on muodikasta sanoa, että ihan mieletön ja
  vetää täysillä!!!

 18. TV2 Itä-Suomen uutisissa kerrottiin, että Rääkkylän kirkko jätetään kylmilleen tulevaksi talveksi. Sanottiin siitäkin tulevan ”kesäkirkko”.
  Joten ei se Värtsilän kirkko ole ainoa, jonka lämmitystä vähennetään.

 19. Kunnanhallituksen kokous 16.9.2013 § 258. ???

 20. ”Anonyymin” esille ottama asia kunnanhallituksen päätöksen johdosta on vähintäänkin mielenkiintoinen. Sijoitan sen Valkoisentalon naapuriin, jossa mies raataa rappeutumassa olleen arvotalon eteen, välittämättä siitä, että kakarat eräässä vaiheessa särkivät työn tuloksia.

  Jospa Iivari Jääskeläinen olisi nyt halunnut naapurin kaveriksi pelastamaan Värtsilää? – En tunne asiaa tarpeeksi paljon, mutta herää epäily kunnanhallituksen visioiden puutteesta.

  Onko kunnanhallituksella jokin vaihtoehtoinen suunnitelma yli 300 neliön rakennuksen käyttöön saamiseksi? Miksi ei mies Jääskeläinen voisi yrittää saneerata kylmillään olevasta rakennuksesta asunto-osakeyhtiötä?

  Haluaisin nähdä miehen tarjouksen, joka on kunnanhallituksen päätöksen takana.

  Ierikka

 21. Se tarjous on kokouspöytäkirjan liitteenä pdf-tiedostona.

 22. ”Anonyymille” kiitos! Löysin ostotarjouksen. Siinä oli mielenkiintoinen yksityiskohta: ”Lämmön ostaisin kunnalta”!!!

  Ymmärrän, että asunto-osakeyhtiön perustaminen nyt kylmillään olevaan C-taloon edellyttäisi myös remonttia, johon ei pyydetä kunnan avustusta.

  Valitettavasti ei tarjouksen esittäjä kerro, montako veronmaksajaa Tohmajärven kunta saisi, kun asunnot ovat tarjolla – ilmeisesti vuokralle. Uskoa asukkaiden saamiseen varmaankin on. Miksi muuten perustaisi yrityksen?

  Mitä eroa on sillä, että yhteiskunta tarjoaa starttirahoja yrityksille ja sillä, että yhteiskunta myy vaikka ”alihintaan” tuottamattoman kiinteistönsä yrittäjälle, joka on perustamassa yritystä?

  Olisko järkevää, että Tohmajärven kunta ottaisi k.o. asian uudelleen käsittelyyn ja päättäisi kilpailuttaa C-talon myynnin sillä edellytyksellä, että kiinteistö alkaa tuotta kunnalle tulosta, esimerkiksi verotuloja?

  Pohdiskeluni motiivi on sama kuin aiemmin tekemäni esitys, että kunta toimisi jonkinlaisena välimiehenä Kaustajärven entisen rajavartioston saamiseksi käyttöön. On surkuhupaisaa, että kiinteistöt seisovat kylminä säiden armoilla. Värsilän kirkon kohtalosta on syntynyt vilkasta mielipiteiden vaihtoa Värtsissä. Miksei aiheen piiriin voisi liittää muitakin kohteita? Vai seisotaanko vain tumput suorina? Peräänkuulutan taas vireää Värtsilää Tohmajärven kunnassa ja seurakunnassa.

  Tänä aamuna nautin Värtsilän kirkossa messusta. Väkeä oli ilmeisesti enemmän kuin 40. Joukossa vähemmän niitä, jotka asuvat entisen Värtsilän seurakunnan alueella! Kiteeltä, Kemiestä, Saarivaarasta, vain nämä mainitakseni. Eräs heistä ”vierailijoista” sanoi, että tämä on rakas kirkko. Toinen, että tämä on rippikirkkoni.

  Ierikka

 23. Tämän otsikon alla oli toissapäivänä kommentti kunnan vuokra-asunnoista.Tätä ja Anonyymin kommenttia lukiesssa tekee helposti sellaisen johtopäätöksen että Tohmajärven kunnan päättäjiä ei kiinosta Värtsilän asuntotilanne pätkääkään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *