Sähkönkulutuksen etäluentaa

Eilen kävi Eltelin:n asennusmies vaihtamassa sähkökeskukseeni etäluettavan mittarin. Aikaa mittarin vaihtoon kului noin 20 minuuttia. Vaihdon aikana juteltiin mukavia asiasta ja asian vierestä. Asennusmies oli komennuksella Turun läheltä. Tämä kävi ilmiselväksi jo heti kuultuani miehen puhetavan ja tämän  jälkeen suoraan kysymyksellä mistäpäin olet? Vastasi: ” Turust päin olen”.

Tiedon sähkön kulutuksesta lähettää yhtiölle antenni (allaolevassa kuvassa näkyvä antenni vasemmalla sähkömittaista katsottuna). Kulutustaan voi seurata myös itse realiaikaiseti painamalla laitteen vasenta vihreää näppäintä, ohjeisti asennusmies.

Entiset arviokulutukseen perustuvat sähkölaskut poistuvat. Uuden järjestelmän myötä maksetaan joka kuukausi todellisesta kulutuksesta. Hyvä niin! Saapuvien tasauslaskujen pelko on poissa!

Yritän säästää sähköä entistä enemmän! Mittari vilkuttaa keltaista kulutuksen mukaan! Kun valo vilkuttaa nopeaan tahtiin, kulutus on kova.

Entisen mittarin tilalla uusi etäluettava mittari, joka lähettää tiedon sähköyhtiölle langattomasti.

Entisen mittarin tilalla uusi etäluettava mittari, joka lähettää tiedon sähköyhtiölle langattomasti. Vanha mittari meni kierrätykseen!

8 comments for “Sähkönkulutuksen etäluentaa

 1. Niin poistui historiaan ”mätkäytyksen” pelko, mutta saattoi tulla uusia pelkoja tilalle. Entinen tasainen laskutus oli varsin hyvä siinä mielessä, että summaan tiesi varautua. Nyt kun Joulun turhat ostokset ovat vieneet rahat niin joulu- ja tammikuun suuret sähkölaskut asaattavat yllättää ikävästi. Ovathan ne moninkertaiset kesälaskuihin verrattuna.

  Asentajat tekevät ammattitaidolla työtään, mutta virheitäkin saattaa sattua. Täällä Liperissä erään kesämökki asennuksen jäljiltä oli asentajalta jäänyt sähtöt kytkemättä päälle. Omistajat menivät mökille muutaman viikon jälkeen ja totesivat pakasteiden sulaneen pitkin lattioita.

 2. PKS:n kanssa voi myös tehdä tasalaskusopimuksen, ettei talvi-
  kulutuksen huiput järkytä. Veloittavat lystistä 60€ vuosi
  eli 5€/kuukausi,että näin.

 3. Meillä käydessään asentaja kehaisi, että täälläpäin on mukava tehdä töitä. Ihmiset ovat lupsakoita eivätkä nipota pienestä sähkökatkosta niinkuin ruuhka-Suomessa. Hyvä me!

 4. Onkos moni ajatellut kilpailuttaa sähkönhintaa. Siinä helposti säästää 100 euroa tai enemmän.
  http://www.sahkonhinta.fi/
  Se on helppoa kaikki voi tehdä netissä ja itse ei tarvitse kuin odotella 🙂 sitten pienempiä laskuja.
  Etä luettavasta mittarista on se hyöty että .Sähköyhtiön sivulta voi seurata sähkönkulutusta jopa tunnin tarkuudella.Riippuu siirtoyhtiöstä onko sillä sellaista palvelua. joillakin on.

 5. Meillä Joen kaupungissa on jo nyt kolmas etäluettava sähkömittari
  aina on väitetty, että tällä mittarilla säästetään sähkön kulutusta.
  Mutta eihän ne mittarit varmasti ole ilmaisia kuka maksaa kulut
  näistä asennuksista tietysti sähkön kuluttaja.Ei ainakaan meillä
  ole tapahtunut suurta muutosta yhtiön lupaamaan suuntaan ainoastaan
  ilmojen keskilämpöjen nousu on vaikuttanut myönteisesti tähän
  asiaan.PK-sähkö on asentanut kesämökillemme tänä kesänä myös etä-
  luettavan mittarin nyt ei toivon mukaan tarvitse maksaa enää
  heinäkuussa sieltä vuoden suurinta laskua.Sähkön hintaa voi aina
  kilpailuttaa mutta ei siirtomaksua tässähän on se juju jolla yhtiöt
  tekevät hyvää tulosta, mutta meidän kuluttajien mahdollisuudet
  vaikuttaa tähän asiaan on todella pienet.

 6. Ei ne sähköyhtiöt mitään hyväntekeväisyyttä harrasta. Me maksamme nuo laskut ajan kanssa. Ja tuleehan siitä sähköfirmoille hiukan säästöjä kun saavat muutamia tuhansia mittarin lukijoita työttömyyskortistoon.

  Minäkin käytän ”kesämökkisähköä”. Se on kallista. Vuoden sähkön kulutus maksaa muutamia kymmeniä euroja, mutta niiden siirträmisen hinta on noin 20 -kertainen kulutukseen nähden.

 7. Esko N.

  Taitaa tulla asiakkaalle jatkossa sähkölasku pörssihinnoitellunhinnan mukaisena.Kun kelit kylmenee ja päivä lyhenee alkaa hintahaitari soida.Etäluettava mittari rekiteröi päivittäin kulutuksen päivän pörssihinnan mukaan.Sähkön ostajalla on ainut keino kohonneisiin sähkölaskuihin seurata miten käyttää sähköhärveleitään.

 8. Esko,näin tulee tapahtumaan. Tulevaisuudessa talvipäivän sähkönhinta maksaa ”maltaita”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *