4 comments for “Hanhijuhlaa.

 1. Eilen illan viimeisinä hetkinä pari ruisrääkkää rapsutteli kirkonmäen tietämillä. Ja lisää on tulossa lämpimien itätuulten myötä. Satakieliä on jo harvakseltaan siellä täällä.
  – hannu

 2. Odotan ruisrääkän rapsuttelua, ja sillä aikaa rapsuttelen Ellinooraa.

  Tänä aamuna käki herätti minut. Tuntui että oli ihan ikkunan takana. Se jatkoi kukuntaa harvinaisen kauan. Sitten alkoi takoa palokärki jossain käen lähellä. Lopulta vain västäräkin vähäistä sirkutusta.

  Avasin radion ja kuuntelin aamuhartautta. Keitin vettä, kaadoin kuppiin, lisäsin murokahvia, jätin sokerin sivuun, mutta kaadoin punaista maitoa jäähdykkeeksi. Pari leipäpalaa, Benegolia, juustoa ja punainen tomaatti, josta kaivoin pois kannan myrkkyineen. Nam! Tervetuloa valvetila vaikeiden unien jälkeen!

  Ierikka

 3. Tässä minun asuinpaikkani lähellä hanhet pysähtyvät vasta
  syksyn muuttomatkalla, jolloin niitä näkee komeina parvina.

  Heinäsorsapari näyttää asustelevan tuossa lahdella.
  Mustarastas ilmeisesti pesii lähellä, koska pihalla
  näkyy päivittäin ruokailemassa.

 4. Helluntaina 19.5.2013 Luutalahti

  Joo on niitä hanhia liikkeellä,suuria parvia on näkynyt täälläkin pohjoisemmassa.Monet muuttoparvet on jääneet kuvaamatta,metsäisillä kohilla ne tolevat nopeasti ja jäävät puidenlatvojen taakse.Pilvisinä päivinä parvet lentävät matalalla,niitä ei onnistu kuvaamaan.Ne monesti jopa säikäyttävät äkillisellä toitotyksellaan. Sääpärinpelloilla niitä näkee ja voi tarkkailla kiikarilla ja kaukoputkella. Sen kanadanhanhen sain kuvattua myös Sääpärinpellolla.Linnuista mukavan yllätyksen sain kuviin nakkavarpusen.Se kävi ikäänkuin keikistelemässä talviruokintapaikalla ikkunan takana.Suorastaan veikeäilmeisenä. Metsätien varrella UKKOmetsokin hölmöili kameran edessä. Laitan niitä kuvia myöhemmin Värtsiin.

  Kalle M. Väänänen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *