Raivotautia torjutaan

Raivotautirokotteita levitetään ilmasta rajan pintaan kolmen seuraavan viikon aikana Värtsilän korkeudelta Virolahdelle. Voimakkaasti kalalle tuoksuvat syötit on tarkoitettu pienpedoille. Rokotteilla pyritään estämään metsäraivotaudin mahdollista leviämistä Suomeen.

Värtsilän repolaiset ovat tarkkailussa. Kuva EJ

Maastoon pudotetaan 80 000 syöttiä noin 30 kilometrin levyiselle vyöhykkeelle. Lennot tapahtuvat aamuseitsemän ja iltayhdeksän välisenä aikana. Rokotteissa olevat heikennetyt raivotautivirukset ovat eläimille vaarattomia.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira tutkii petoeläimiä jatkuvasti raivotaudin varalta. Rokotteiden tehoa seurataan erityisesti levitysalueella. Evira toivoo, että luonnossa omituisesti käyttäytyvistä supikoirista, ketuista tai muista petoeläimistä ilmoitettaisiin kunnan- tai läänineläinlääkärille tai poliisille.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *