Salaman tuhoja

Viime päivinä on helteiden seurauksena jyrissyt taivaalla, mutta kunnon ukkosmyrskyä ei vielä tänä kesänä ole koettu. 1990-luvun loppupuolella koettiin varsinainen salamasota taivaalla, kun eräänä elokuun yönä ukkosti ja salamoi koko yön. Palokunnan salamayö piti virkeänä ja sähkölaitteiden korjaajat sitten seuraavan kuukauden ajan, mutta en muista, että sen pahempia tuhoja olisi siitä yöstä syntynyt.

Sen sijaan vuonna 2002 räsähti sitten heinäkuun 4. päivän iltana kunnolla. Salama löi kunnantalon (nyk. ent. kunnantalon) pihakuusiin. Samaan aikaan oli kesäteatterilla menossa esitys. Salama rikkoi kesäteatterilta äänentoistolaitteita, mutta suuremmat aineelliset vahingot tulivat kuusille, joista salama kuori kaarnaa ainakin yhdestä puusta latvasta lähes tyveen saakka. Salaman voimakkuudesta kertoivat mahtavat säleet, joita salama heitteli ympäri kunnantoimiston pihamaata. Onneksi ketään ei sattunut juuri silloin olemaan liikkeellä.

Salama veti juomun latvasta lähes tyveen. Ihmeellistä kyllä, kuusi on edelleen elossa.

Vähän isoja hammastikuiksi.

Pahiten kärsi Pitäjäntuvan vieressä ollut yksinäinen kuusi.

Säleitä oli pitkin kunnantoimiston pihamaata.

Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *