Väärä ajankohta

Se alkoi taas. Nimittäin tienvarsien parturointi juuri, kun ne alkavat päästä kukkaloistoonsa. Kyseessä on joka kevätkesäinen tapahtuma, joka lukuisista vetoomuksista huolimatta elää ja voi hyvin. Kaupunkimainen tapa on ilmeisesti tullut jäädäkseen maan syrjäisimpiinkin sopukoihin.

Harva se vuosi ihmiset esittävät tiedotusvälineissä toivomuksiaan jostain myöhemmästä ajankohdasta, jolloin kukat olisivat jo parhaan antinsa antaneet, ilahduttaneet kulkijoita. Vaikutus päättäjä- ja virkaportaissa on ollut sama kuin vedellä hanhen selässä. Yhtään järkevää perustetta ei ole esitetty, miksei parturointi voisi tapahtua syksymmällä. Silloin saattaisi jo hieman vesakoitakin olla raivattavaksi. Kaiken lisäksi näyttää siltä, että tienvarsien jyrsiminen alkaa olla ainoa tapa, jolla syrjäisempien seutujen teitä ”hoidetaan”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *