Nurkat kuntoon

Jonkin verran on romua jo kertynyt keräyspaikalle. Kuva EJ

Värtsilässä on metalliromun keräyspiste kesäkuun ajan urheilutalon vierellä. Nyt on siis mahdollisuus laittaa nurkat kuntoon.

Kaikenlaista rompetta kertyy itekullekin. Äskettäin meillä jumittui ruohonleikkuri eikä löydetty vikaa. ”Kututaan pojat appuun”, keksi vaimo ja alkoi vispata kakkua. Pojat tulivat ja tuomio oli, että kampiakseli poikki, kun mäntä ei liiku.

Minne koneraato vietäisiin? Menimme katsomaan, olisiko apua ekopisteestä. Ja katso, siellä oli plakaatti, että metalliromun keräys kesäkuun ajan. Mainiota palvelua Värtsilässä.

Keräykseen saa tuoda metalliset työkoneet, vanteelliset ja vanteettomat renkaat, kattopellit, rännit, tikkaat ja muut rakennusten metalliosat, polkupyörät, kiukaat, kotitalouksien pienmetallit kuten kattilat ja säilykepurkit, aitaverkot ja piikkilangat sekä muut kierrätysmetallit. Vastaan ei oteta ongelmajätteitä, kylmälaitteita, öljyä eikä sähkö- ja elektroniikkalaitteita.

Huom! Plakaatissa mainitut henkilöautot ja muut ajoneuvot tulee ilmoittaa suoraan Kuusakoskelle, ne haetaan omistajalta sellaisenaan ja niistä saa romutustodistuksen.

Parhaillaan perheessä keskustellaan, mikä on romua, mikä ei. Mielipiteet eroavat melkoisesti. Uusi ruohonleikkuri on hankittu, sellainen itsekoottava. Katselimme sen asennusohjeita, joissa ei ole suomen sanaa. Pyörittelimme päätä. ”Kututaan pojat appuun”, sanoi vaimo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *