Kysy Värtsistä

Olemme halunneet pitää Värtsi-lehden mahdollisimman yksinkertaisena ja helppokäyttöisenä. Aina silloin tällöin ilmenee kuitenkin pulmia, joista voi kysyä tämän palstan kommenttiosastolla. Yritämme neuvoa parhaamme mukaan. Vastailemme mielellämme myös muihin Värtsiä koskeviin yleisluontoisiin kysymyksiin.

Share

338 comments for “Kysy Värtsistä

 1. Hei! kiitos viestistäsi!
  Kommenttien hyväksymisen aikaviiveeseen: Ei siellä kylätalolla ole kuin osa-aikainentyöntekijä joka niitä kommentteja hyväksyy silloin kun on töissä. Mie saatan joskus illalla niitä hyväksyä, jos olen koneen äärellä, eilen olin koko illan kesäteatterilla, joten illalla ei kukaan kommentteja ei ollut hyväksymässä.

 2. No ei kai nyt voi olettaa, että joku olisi 24 tuntia vuorokaudessa töissä hyväksymässä kommentteja.

 3. Eihän kenenkään yöllä tarvitse olla päivystämässä. Kommentointi kuitenkin on tähän asti ollut vilkkainta päivällä ja illalla. Mielestäni jos kommentti lähetetään päivällä ja julkaistaan seuraavana päivänä, se menettää tarkoituksensa.

  Onko tarkistuksen syy, vai mikä, koska päätöksen jälkeen ei ole tullut montaa kommenttia. Kyllä toimituksen pitää miettiä uudestaan, miten saatte tämän asian kuntoon.

  Ei yhden Trollin takia Värtsi saa menettää kirjoittajia, sekä kommentoijia.

 4. Toivottavasti kommenttien ennakkoon tarkastaminen ja julkaistavaksi hyväksyminen todellakin jää väliaikaiseksi käytännöksi. Julkaisukynnys kun monissa tapauksissa lopultakin on veteenpiirretty viiva ja jutun julkaistavuuden määrittäjä nousee jumalan asemaan.

 5. Samaa mieltä Leo Härkösen ja Mikon kanssa. Eiköhän ne häiriköinnit voi pistää poikki silloin kun niitä eteen tulee. Ja aika vähän niitä lie ollutkin ?

 6. Toivon, ettei kukaan joudu nettiraiskaajan kynsiin, kuten
  entiselle tytölle kävi taannoin.

  Jos toimitus ei halua estää nimimerkkikommentointia kokonaan, olisiko
  mahdollista, että nimimerkit voisivat jotenkin rekisteröityä,, eli kaikki olisivat
  sit tunnistettavissa jos jotain epäoleellista esiintyy….

  En tunne noita nettiasetusten tekemisiä, joten kysymykseni saattaa
  kuulua ns tyhmiin kysymyksiin, ? Eihän se ole kuitenkaan mahdollista, että joku
  tarkkailisi kommenttejamme työkseen.

  Kaikella ystävyydellä, Värtsin parasta ajatellen.

  RP

 7. Voisihan kokeilla entisen ja nykyisen yhdistelmää sellaisella kompromissilla, että julkaistaan tarkistusrobotin läpäisevät kommentit suorana, mutta kaikki vähänkin arveluttavat toimitus siivoaa pois jälkikäteen ja varsinkin ne, jotka arvostelevat kommenttien poistamista.

  Omia kommenttejani on poistettu usein, mutta enpä ole tuosta ollenkaan harmissani. Totean vain, että toimitus on ollut oikeassa, suojannut minua poskia punoittavalta jälkihäpeältä ja kantanut uljaana verkkolehden asiallista linjaa. Se onkin mielestäni kotiseutuasioiden ja -historian lisäksi seikka, joka tekee Värtsistä huippujulkaisun verrattuna moniin nettipalstoihin, joissa vartioimatta viljellään kaikenlaista pätyä ja törkyä.

  PS. Jos et näe tätä kommenttia, niin se pm poistettu.

 8. Ja nyt minua rupesi kiinnostamaan, mitä Sakari kommenteissaan kirjoittanut, kun on poistettu.. Tiijä häntä, uskonko ollenkaan, että näin olisi käynyt! Sakarihan osaa kommentoida..yhdelläkin sanalla tulee joskus monta asiaa.
  10 pistettä niistä.
  Minkähänlainen semmoinen ohjelma, joka ns.arveluttavat siivoaisi pois? Mie luulen, että arveluttavien siivoamiseen tarvitaan ihiminen?

 9. Minä olen tässä ihmetellyt seuraavanlaista seikkaa;

  Viimeksi kuluneen viikon aikana Telle on kommentoinut kaksi kertaa mun kirjoittamaa juttua ja minä itse kerran. Kaikki kolme kommenttia ovat tulleet minun sähköpostiini hyväksyttäviksi. No, minullahan ei ole valtuuksia (lue; tarvittavia tunnuksia) kommenttien hyväksymiseen eikä hylkäämiseen. Olen välittänyt kaikki kolme viestiä Värtsin toimitukseen Ihmetyksen ja kysymysten saattelemana. Vastauksia odottelen edelleen. Ja kuten tiedetään, odottavan aika on pitkä.

 10. Seison rehellisesti valheitteni takana. Mieli tekee joskus liioitella vähän, mutta sehän on ihan liian vähän, joten jätän selittelyt tähän.

 11. Kommenttien ennakkotarkastus on poistettu käytöstä. Palaamme ns. arkeen tässä asiassa. Mukavaa viikkoa kaikille! t:Eira

 12. Viestien loppuosassa olevat suorat linkit (hyväksymiseen tai hylkäykseen) tulevat automaattisesti viestin loppuun. Syy miksi em. viestejä on hänelle tullut, johtuu viikko sitten asetusten muuttamisen yhteydessä tehdystä muutoksesta.

  Jos olisit klikannut esim. hyväksy linkkiä, käyttöoikeutesi eivät olisi riittäneet varsinaisiin toimenpiteisiin. Eli ns. pikalinkit viestin loppuosassa ovat ihan normaali käytöntö joka helpottaa operointia, eivät suoranaisesti tässä tapauksessa kerro käyttäjän oikeuksista.

 13. Testailen tässä vaan kommenttieni läpituloa. Edelliset kommentit männä viikolla olivat löytyneet Jonnan kertoman mukaan roskaviesteistä.

 14. jos ja kun luoja suo,elikkä haluaisin viettää 50v päivääni syntymäkunnassani värtsilässä.joten jos jollakulla on tiedossa vuokrattavissa oleva mökki tms,voipi asiallisesti ottaa yhteyttä hutke67@gmail.com

 15. Värtsi lehti ja Värtsilän kylä voi näköjään hyvin! Virkeätä toimintaa jatkossakin toivottaa Masa

 16. Lukijoille tiedoksi: Juttujen ulkoasun (muotoilujen ja mm. kappalejaon) kanssa on ollut hiukan ongelmia viimepäivinä Värtsissä. Asiaa tutkitaan ja korjataan. Ajoittain voi tulla huoltokatkoja lähipäivinä. Tiedotamme kun toimintahäiriö on korjattu.

  ps. ehkä Värtsin ulkoasu tulee muuttumaan hiukan..

 17. Kiitos ,Eira, kun jaksat paneutua vielä Värtsiin!

 18. Kiitos Irene!

  Kyllä Värtsi on tärkeä ja lähellä sydäntäni. Hoidin Värtsiä (Erkki Jormanaiselle tekemäni) lupaukseni mukaan, useita vuosia ”pääsääntöisesti” yksin. Iso kiitos kuuluu Seppo Pusalle, tämän ajanjakson tuurauksista. Seppo on edelleen myös mukana toimittajana, kuten olette lukeneet Värtsin sivulta. Hyvä Seppo!

  Kiitos myös Värtsin perustaja jäsenille Markukselle ja Marjaanalle hyvästä tahdosta ja yrityksestä Värtsin jatkamisen osalta, kun Erkki luopui vetovastuusta ja muutti pois kylältämme.

  Olen ollut koko ajan ”kartalla” missä mennään ja mm. konsulttina, siitä lähtien kun ”Värtsin ns. jätin”.

  Jättänyt en ole Värtsiä kokonaan koskaan, enkä tule jättämään!

  Jos Värtsin toimituksen tekijöitä ei löydy Pitäjäyhdistyksen työntekijöiden taholta, palaan remmiin.

  Hyvin niitä toimittajia on löytynytkin: Sauli Lindfors, Maarit Toivanen, Leo O Härkönen, Irina Kornienko! Toivottavasti en unohtanut ketään heistä! Osaavia ihmisiä on löytynyt ja toivottavasti löytyy jatkossakin! Ja hyvä on myös se, että em. ja nykyiset tekijät saavat palkkaa tekemästään työstä!

  Olen valmis Värtsin toimituksen talkoisiin myös jatkossa, ilman palkkaa.

  Yritän päästä palaveriin paikalle 9.2.2017 klo 19 Värtsilän kylätalolle. Tulkaahan muutkin!

  Lue myös tämä juttu Värtsistä

 19. Värtsin tilasto tietoja:

  Julkaistuja juttuja (tilanne 26.1.2017) yhteensä 4 692 kpl

  Kommentteja (tilanne 26.1.2017) yhteensä 29 387 kpl

 20. Värtsin tilastotietoja. (Tilanne 14.2.2017)

  4 725 julkaistua juttua Värtsissä, joista ensimmäinen julkaistu 3.2.2010
  29 676 kommenttia em. juttuihin.

  Kiitos kaikille kirjoittajille!

 21. Paljonkos nuo lukemat ovat vuodelta 2016 ?
  Montako juttua ja montako kommenttia vuonna 2016 ?

  Vuosisaldo keskimäärin 675 juttua eli hieman vaille kaksi per päivä.
  Kommentteja olis reilu 10 per päivä noilla lukemilla.
  Nyt alkaa mittakaava hahmottua paremmin.
  Jos tietäis vielä viime vuoden saldon pelkästään niin näkisi mihin suuntaan tämä
  on menossa ?

 22. Juttu- ja kommenttiluvut ovat sinänsä kiinnostavaa tietoa ja varsinkin niiden kehitys ja vaikkapa ajallinen vaihtelu.

  Mutta WordPress – kuten muutkin alustat – tarjoavat ylläpitäjilleen tilastoa sivuston käyttäjistä noita lukuja yksityiskohtaisemmin ja syvällisemminkin. Mitä tietoa ja onko se julkaistavissa olevaa?

 23. Kyselin näiden lukujen perään jo aiemmin. On tainnut unohtua vastaaminen kaiken kiireen keskellä.

  Kokonaistilastoja hanakasti esitetään, mutta oikeamman kuvan määristä ja suunnasta antaa viime vuoden tilasto
  vertaamalla noihin vuotuisiin keskiarvolukemiin.
  Silloin ei tilastokaan valehtelisi tai olisi emävale, vaan olisi totuutta lähempänä ja antaisi oikeamman kuvan tilanteesta.
  Propagandat sitten erikseen, jota tilastoilla tupataan joskus tekemään painotettaessa niissä haluttuja asioita päämäärätarkoituksellisesti.

  Eli uusiksi sama kysely:

  Paljonkos juttuja julkaistiin vuonna 2016 ?
  Montako kommenttia vuonna 2016 ?

  Vuosisaldo kokonaistilastolukemilla keskimäärin 675 juttua eli hieman vaille kaksi per päivä.
  Kommentteja olis reilu 10 per päivä noilla lukemilla.
  Nyt alkaa mittakaava hahmottua paremmin.

  Jos tietäis vielä viime vuoden saldon pelkästään niin näkisi mihin suuntaan tämä
  on menossa ?

 24. Mahdollisimman monipuolista faktaa (tilastotietoa) Värtsin käytöstä tarvitaan jos halutaan aktivoida uusia kirjoittajia ja perustella lehteä mainosvälineenä. Ei vain omaksi iloksemme.

 25. Tilastot ovat joskus ihan mielenkiintoista luettavaa, vaan miksi ihmeessä Värtsiä pitäisi oikein perustella mainosvälineenä. Aikoinaan tuli tuolla eläinsuojelupuolelta tunnetuksi huutelu: ”Tule apuun Anja!” Ketähän tässä nyt sopisi huudella.

 26. Niiden jotka mahdollisesti maksullisia viestejä Värtsiin haluavat, pitää pystyä perustelemaan julkaisun arvo ja merkitys vähäisimmällekin liikekumppanille. Kaupanteossa on kysymys vastavuoroisuudesta. Markkinataloudessa paistetut hanhet harvemmin lentelevät suuhun mitään tekemättä.

 27. Jossain välissä Värtsissä oli laskuri näkyvissä, mutta tuossa selainrivillä viimeinen tieto on nyt ”comment-1 579 335” . Eli yli puolitoista miljoonaa – voiko se olla totta. Siitä saa jonkinlaisen kuvan kuinka kommenttimäärä kasvaa.

 28. Kommentteja on 29 725 yhteensä Värtsin historian ajalla.
  Toimitus tutkii vuositilastoja kun ehtii.

 29. Eipä liene totta tuo Alpon mainitsema kommenttimäärä tai melekonen viuhke on käynyt !

  Kommentteja oli (Tilanne 14.2.2017) yhteensä 29 676 kpl
  Eli vajaassa 3 päivässä olisi tullut lisää 1 549 659 kpl, eli päivässä hieman yli puoli miljoonaa ?
  Ei todellakaan pidä paikkaansa.

  Oikeaa tietoa ei vielä saada, pitänee hohtimilla kaivaa se jostakin.

 30. Olisiko tossa selaimen luvusa ne tuhannet roskapostikommentit. Tai mitälie.

 31. Roskapostisuodattimen tietoja löysin helposti: roskaposteja tullut yhteensä koko Värtsin historian ajalta 2 442 012. Tehokkaasti on suodattanut, muutama silloin tällöin ”lurahtaa housuun” =)

 32. Takametsien pikkuriikkisen (siis hädin tuskin kaupallisen) yrityksen ainoana edustajana tekisi niiiin mieleni kommentoida tätä viime päivien taivaille karannutta pulauttelua yhdellä jos toisellakin lauseella, mutta ei pysty: pitää harjoitella ensin, pitää laittaa muita kirjaimia sievään riviin ja hörpätä teet. Sen verran nyt kuitenkin sanon, että mitähän kumman väliä näillä tivatuilla tilastonumeroilla on – on sitä sellaistakin tapahtunut, että kokonainen bändi on soittanut yhdelle kuulijalle.

  Olen lueskellut Värtsin juttuja niin kauan kuin Värtsi on ollut olemassa ja aina ihmetellyt sitä, miten ihmeessä Värtsilän kokoisessa kylässä voi tällaista lehteä ollakaan. Hyödyllistä ja käyttökelpoista, ja sitä Värtsi on varmasti vastedeskin vaikka aina välillä vähän uudistuisikin. Mukavia juttuja historiasta ja tietoa tästä päivästä – ei sellaista ole jokaisella kylällä ja kotiseudulla. Suurkiitokset tästä pitäjäyhdistykselle ja kirjoittajille, jotka selvästi tykkäävät kirjoittamisesta, ehkä samaan tapaan kuin Lauri Viita runossaan: ”Kiitos elämästä äiti. Pari riviä tein kirjaimia tänään. Siinä kaikki. Olen onnellinen.” Terkkuja isälle 🙂

 33. On hyvä pitää mielessä, ettei Värtsi ole mikään pikkukylän lehdykkä vaan julkaisu, joka on lukijoittensa ja kirjoittajiensa myötä kehittynyt valtakunnalliseksi julkaisuksi.

  On luonnollista että lukijat haluavat tilastotietoa omaksi kokemansa julkaisun tilasta ja kehityksestä. Yllättävän paljon tietoa voi ollakin saatavissa. Siitä voi olla apua lehteä vähän uudistettaessakin.

 34. Jossakin määrinhän sitä näkee ihan silmällänsä, onko Värtsissä juttuja tai kommentteja. Ei toki tilastojen vertaisesti.

  Joillekin oleellista lienevät myös lukijamäärät (avaukset, klikkaukset tms.), siis eräänlainen levikkitieto.

  Hurjia ovat roskapostilukemat. Taitaisi juttuja riittää monen mielestä liian kanssa, jos roskapostisuodattimen päästäisi pekkasille.

 35. Kyllä se sillä tavalla on poijjat, että jos Värtsiä aletaan kunnolla kaupallistaa ja tosissaan jotain rahallista hyötyä meinataan suaha, se olis julistettava valtakunnalliseksi värtsiläisten nettijulukasuksi, joka ilmestyisi piäkaupungissa. Ois sillon mainospohjaa vähän enämpi kun kituvalla kyläverkkolehellä. Ja jos talakoilla tehtäs, jäis voittoa enemmän.

 36. Ka, suattaahan se olla niinnii, vuan suattaahan olla näinnii:-)

 37. Piti vielä sanoman, että siellä piäkaupunkiseuvulla ne ovat lukijatkin ja Joinsuussa puolet siitä, muuvalla minkä vähän rippeitä. Voishan Värtsilässä sijaita sivukonttori, jota kyläyhistys virapelihommina hoitelis kun muulta ehtis. Työllistäs se väkkee sekin. Otahan Leksa johto kässiis.

 38. Rohkeesti vuan visioimaan. Se on näissä lehtiasioissa parempi kerta rutina kun ainanen kitinä, ei auta jiähä Jänisjoin juoksua tuijottelemaan.

 39. Meinootko, että männään suon yl, jotta heilahtaa:—)

 40. Huarakonttori ei kuulosta pöllömmältä!

 41. Minusta tuntuu, että eri puolilta valtakuntaa löytys monenlaista asiantuntemusta tuommosen nettijulukasun tekemiseen. Yhteyvenpito ei nykytekniikalla oo mikkään pulma, etähommana tämmöset vipuset hoituu. Rahhaa mikä tulloo, käytettäs kaikki lehen kehittämiseen. No, voishan sitä jonkun säkillisen sulloo ja lähettee Värtsilään, pitäjäyhistykselle. Ja kirkko siellä pantas kuntoon. Veroparatiiseihin ei liikenis mittään.

 42. Tuo EJ:n huomio on varmaan totta, että Värtsi pienilevikkisenä verkkolehtenä
  ei houkuttele suuria yrittäjiä mainostamaan näillä sivuilla, koska mainostaja haluaa
  saada vastinetta rahoilleen. Käsitykseni on, että joku yritys saattaisi jopa mieluummin
  sponsoroida lehteä, kuin lähteä mainostamaan. Sponsorirahojenkin saaminen edellyttää
  yhteydenottoja yritystahoille. (Kokemuksia on koiranäyttelyjen käsiohjelmista)

  Pieniä paikallisia ja lähialueiden yrityksiä Värtsi voisi hyvinkin palvella antamalla ilmoitustilaa.

  Jos lehti alkaisi myydä mainostilaa kovin runsaasti, sinnehän joutuisi palkkaamaan mainostoimittajan.

  ….pistin taas lusikkani tähän minäkin….

 43. Vuan jos ei eurot kiilus silimissä, niin voishan sen tehä kokonaan talkootyönä ei-kaupallisen värtsiläisten nettijulukasun samoilla teknisillä periaatteilla. Siinä jäis aikaa ja tarmoa värtsiläishenkisen sisällön kehittelemiseen, kun ei tarvihtis näprätä mainosten kimpussa. Tehtäs juttuja vuan kuvien kera. Vois sinne joku piirrelläkin. Ja videoita laittaa. Jos mitä pientä kulunkia julukasusta tulis, niin eiköhän tuo yhteispelillä hoitus. Vain minä kun en oo ekspertti näissä rahahommissa, keksiköön joku muu.

  Sen verran suurpiirteisiä voitas olla, jotta turisteille kerrottas ihan ilimatteks, missä voi syyvvä, majottua ja huvitella Värtsilän seuvulla, kun he sinne sankoin joukoin kesää ja Värtsilää juhlimaan saapuvat ja rahaa julumasti paikkakunnalle jättävät. Ja Värtsilästäkin pantas julukasuun juttuja, minkä ikinä kerkiisivät sieltä tehä. Iliman muuta toimituksen velvollisuus olisi vierailla juurillaan ussein.

 44. Muutoksia ei pitäs lehen kehittämisessä pelätä eikä vastustoo, ne ois vain tehtävä realistiselta pohjalta. Muuten männä myklytetään kohta entiseen malliin ja vielä vähän huonommin. Ei sitä pie niin konservo… konsel… konst… äh olokoon. Vaikka myöhän taijjetaan olla jo seihenkymppisiä enimmäkseen. Mutta pankoot nuoremmat paremmaks. Kai heitäkin värtsiläisistä löytyy, ja ammatti-immeisiä tämmösiin hommiin. Kaustan talkookirjahankettakin vejetään piäkaupunkiseuvulta. Siellä sitä on maisteria ja tohtoria, ja suattas niitä Joinsuustakin löytyy, vaikka en kyllä yhtään tunne.

 45. Pääkaupunki seudulle ovat täältä aikanaan muuttaneet myös nykyiset Pälkjärveläinen- lehden
  toimittajat. Joitakin ”etäispäätteitä” meitä on täällä muualla Suomessa. Onnistuu se niinkin.

  Seura on toiminut talkoovoimin yli 60 vuotta. Kuluja katetaan mm. arpajaisilla ja jäsenmaksuilla.

 46. Vaikka kyllähän sitä meitä eläkeläisiä – monennenko sektorin väkkee sitä nyt oltiin – siellä seassa tarvittas niin pitkään kun kynnelle kyetään. Meillä kun on sitä aikaa ja kaikenlaisia kokemuksia. Vai mitä poikamies?

 47. Maijalle kiitos kun olit kerran topakkana emäntänä Luppotuvan puutalkoissa. Mistä asti lienet tullutkin. Paikkakuntalaisia sinne olis kaivattu enemmän, vain eihän sitä joka paikkaan vähällä väellä kerkee. Kylätalokin vie paljon voimia ja niin vietävästi on kunnalle maksettava siitä vuokraa, ainakin ennen piti. Ois siellä tekemistä iliman enempiä Värtsi-murheitakin.

 48. Olin kerran kutsuttuna puutalkoissa. En olisi tullut, jos olisin muistanut, että miten
  painavia ovat vedessä lojuneet uppotukit! Kyllä minä silloin tällöin Värtsilässä käyn,
  mutta yleensä joka kerran eksyn, on sen verran avaraa maisemaa.. ruokapaikkaa
  en löydä myöskään mistään? Mainos olisi tosiaan tervetullut. Meidän navigaattori myös
  sekoaa aina Värtsilässä, hautausmaa ja kirkko ei löydy kysymättä.

  Muuten mukava paikka! Tykkään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *