Kysy Värtsistä

Olemme halunneet pitää Värtsi-lehden mahdollisimman yksinkertaisena ja helppokäyttöisenä. Aina silloin tällöin ilmenee kuitenkin pulmia, joista voi kysyä tämän palstan kommenttiosastolla. Yritämme neuvoa parhaamme mukaan. Vastailemme mielellämme myös muihin Värtsiä koskeviin yleisluontoisiin kysymyksiin.

Share

338 comments for “Kysy Värtsistä

 1. Mihis se arkisto hävisi?

  Eikä näy minkäänlaista muutakaan hakutoimintoa millä vanhoja juttuja pystyis hakemaan.

 2. Uusi päivitys taitaa olla puutteellinen, ei onnistunut. Katoaa loputkin Värtsin lukijat ja kirjoittajat.

 3. Odotellaan tämän muutoksen lopullista asua niin eiköhän ne vanhatkin sitten löydy ja jos ne katosivat bittiavaruuteen niin ei niitä kukaan silloin väärin käytä.

 4. Aamulla näytti aika ”epäonnistuneelta” tämä uudistus! Mutta kuten Kalevikin totesi ”odotellaan muutoksen lopullista asua…” ja niinpä iltapäivän aikana esim tutut valikot ilmestyivät takaisin yläpalkkiin.

  Eli ei tässä kuitenkaan suuria muutoksia ole tapahtunut vaikka ilme vähän onkin muuttunut!

  Nyt vaan uudet ja vanhat kirjoittajat – ”kynää käteen” ja juttuja Eiralle! Erityisesti paikallisista asioista näyttää olevan huutavaa pulaa… niin vanhoista tarinoista kuin hetkessäkin olevista 😉

  Koetan itsekin jälleen kerran ryhdistäytyä takaisin juttujen pariin jotta edes kerran kuukauteen saisin jonkin sortin tarinaa pakerretuksi tänne upean verkkolehtemme sivuille!

 5. Hyvinhän tämä uudet sivut pelettävät: Asu on selkeämpi samoin
  kirjasin tyyppi . Eikun uutta vaan putkeen teroitetaan kynät
  ja annetaan juttujen lentää.

 6. Rakastan uudistuksia ja asioiden ajantasalle saattamista. Muuttumattomuus on kehityksen este. Mutta samalla on aina muistettava, ettei sillä ole tulevaisuutta, joka ei tunne menneisyyttä. Värtsillä on tulevaisuus, Värtsilän pitäjällä (Tohmajärven kunnassa) on tulevaisuus, Värtsilän kirkkokin maalataan entisen maalin tilalle!!!

  Eiralle voimia mainion lehtemme toimittamisessa!

 7. Uudet trendisanat: pitää olla ”kehityshakuinen” ja ”muutosmyönteinen”.

 8. Muotomuutos menee hyvin läpi vanhankin päähän. Mutta mikä on tämä hiljaisuus? On kovin vähän kirjoituksia! Uudet aiheet? Uudet kirjoittajat? ”Uusi”-Värtsilä? Ei nyt panna pännää laatikkoon! Värtsilä on ja Jänisjoki virtaa sen läpi.

 9. Kun ei näy tuoretta tavaraa Värtsiin, niin tarjoilen vanhaa. Kirkkomme maalaus on harkinnan alla. Klikkaapa nettiin kirkkoherramme tuumailuja 13.11.2013, siis vähän yli vuoden takaa: ”Ajatuksia Värtsilän kirkosta ja muustakin”.

  Olen tuon jälkeen nähnyt aika paljon vaivaa paneutumalla koko kirkon – ei vain vähäisen Tohmajärven seurakunnan – nyky todellisuuteen ja tulevaisuuden näkymiin – vaikka olenkin VAIN eläkkeellä.

  Värtsilän kirkon ulkomaalauksen toteuttamisella v. 2015 ei ole mitään JÄRKEVÄÄ eikä TALOUDELLISTA estettä!!!

  EI OLE. PISTE!!!

 10. Minä olen mieleni pahoittaja kun Uutis-alasin lopetti toiminnan. Sinne jäivät tilausmaksurahat, jotka eivät minua harmita. Enemmän harmittaa, kun paikallisista asioista ei saa tietoa kuin kuulopuheista, jotka saattavat olla myös ajantasaisia tai harhaanjohtavia. Jos tiedottamisessa on aukkoja alueellisesti, se on helpposaalis sille, jolla on intressi journalistinen tila täyttää. Minulla on tarinoita ja niitä riittää kansankuultaviksi. Tarinani on kuultuja ja muistinsopukoista kumpuavia.

 11. Miekin niin mieleni pahotin päevityksestä, joka Värtsiä muuttel. Ommoo rahhoo ja jo muittenkin on poltettu asian eteen, siis palauttamiseen joka poesti kirjoittajien nimet, (kun jutun avaa kommentin kautta, tai arkistosta).

  Lunta on tullu tupppaan riittävästi! Ei enää kiitos! Koodi hommia, koodi hommia. Se muutoksen tehnyt päivityksen pirulainen sotki valammiita, hyvvii asioita miulta luppoo kysymättä..

  Antakaa miule nyt työrauha, parhaani teen. Nämä koodi hommat eivät ole yksinkertaisimmasta päästä. Päivityksien kanssa meidän kaikkien on elettävä, jos compuutteria mieli on käytellä meijän. Yleensä niillä on positiivinen vaikutus! Tää on tätä päevee!

  Monesti on mielessä käynyt, että pitäisi tehdä oikein selekokielellä juttu näistä päevityksistä, kun vain ehtisi. Jotta Värtsin käyttäjät tietäisivät paremmin näistä päevitys asioista. Osahan niistä tulloo automaattisesti, osa ei. eli kyselyjä tulloo melekkein jokapäevä, tarjolla olevista päevityksistä.

  Mihinkä näistä kysymyksistä uskaltoo klikata Yes eli kyllä ja mihin No eli ei. Kaikkiin ei kannata painella kyllä, eli jees! Yleensä näissä on myös ongelmana kielitaito.. kysymykset tulevat englanniksi.. ja jos sitä ei ossoo.. se on tuuri peliä.. Yes vai No…

  No, sattuu näitä viäriä valintoja myös ns. ammattilaisillekkin. Sinänsä se ei ollut väärä valinta, koska päivitkset ova hyvä asia ylipiätään. Niillä saattaa olla vain em. huonojakin vaikutuksia, kuten Värtsissä. Pitkässä juoksussa Värtsin päivitys oli varmasti hyvä asia, mm. tietoturva-aakkojen korjaamiseksi!

  Puolusteluna voin sanoa vielä asiaan sen verran kun asensin Värtsissä käytettävän alustan ja teeman uudelle palvelimelle -> siellä ei vastaavaa ongelmaa ollut! Kirjoittajien nimet näkyivät! Joten yksi vian aiheuttajista on eliminoitu. Seuraavaksi jatketaan sitä koodin vääntämistä… sieltä Värtsin juurimullista!

  Omakohtaista kokemusta päivitysviidakosta kertoen ja lukijoille kuin kirjoittajille pahoitellen,
  myös Värtsin tiimoilta.. t: Eira

 12. Värtsin palvelimen levytilankin max. raja on tullut täyteen, tuossa männä kuukautena. Joten jos Värtsin julkaisemisen jatkoa haluaa ken tukea, voi liittyä esim. kannatusjäseneksi. Värtsi kustantaa tänä vuonna kyläyhdistykselle noin 150 euroa palvelinmaksuina, sisältää domainmaksun ja tarvittavan levytilan palvelimelta.

  Lisätietoja tästä kannatusasiasta täältä http://www.vartsila.fi/vartsila/?page_id=161

  Kaikki maksaa!

 13. Eira, kiitos informaatiosta. Uskoisin, että sitä ovat melkoisen tovin odotelleet muutkin kuin minä.

  Toivotan onnea ja menestystä koodin vääntämiseen!

 14. Mie voin maksaa tämän vuoden Värtsin.

 15. Tuota noin, pääsiskö vanha ukko selvemmin mukaan tähän nörttimaailmaan! En ole ollut lainkaan tietoinen, mitä tämä lysti on maksanut, kuka maksaa ja kuka jaksaa maksaa. Nyt on aika panna asia kuntoon. Värtsi on niin tärkeä, ettei se saa olla rahasta kiinni, eikä se saa olla vain jonkun yksityisen kukkaron varassa. Tämä lehti on yhteinen yritys, ja me yhdessä panemme euroja tilille. Mutta mikä on tili? Miten paljon, että homma hoituu? Periaatehan on tietysti vapaaehtoisuus, koska lehtikin on kaikille avoin ja kaikkien silmiensä eteen näppäiltävissä.

  Kun me nyt tätäkin tässä pähkäilemme, muistakaamme, ettei Värtsin kaltaista missään muualla liene.

 16. Ehdottomasti päivitykset ovat hyvin tärkeitä, nimenomaan tietoturvan takia. Värtsinkin käyttämässä WordPress-julkaisualustassa on ollut viime aikoina aika pahoja tietoturva-aukkoja ja tästä syystä on kyllä ensiarvoisen tärkeää pitää hommat ajan tasalla.

  Huomasin että päivityksen yhteydessä myös teema (eli tämä ulkoasu) on päivitettty, se on oikein hyvä ja toimii nyt hienosti myös mobiililaitteissa! Päivityksen yhteydessä aikoinaan vanhaan versioon tekemäni käännökset suomen kielelle ovat hävinneet ja tästä syystä osa tominnoista ja teksteistä on nyt englanniksi. Minulla on työn alla erääseen toiseen projektiin uusi käännöstiedosto ja voin sen antaa Värtsinkin käyttöön niin häviää tuo ”sekakielisyys”. Tässä ehkä viikon sisään…

 17. Ilkka on siellä taustalla, mutta tärkeänä tieto/taito-vaikuttajana Värtsin olemassaololle, Eiran panos on aivan mahtava .Kiitos molemmille!

  Alasimen loputtua on Värtsistä muodostunut lähes ainoa kanava paikalliselle
  tiedonvälitykselle. Miten olis, voisivatko srk:n viikkotapahtumat tulla myös Värtsiin? Virastohan lähettää ne ilmaiseksi, kun vain annetaan heille sähköpostiosoite, johon ne voi lähettää.

 18. Mukava Muistelija, ehdotuksesi on hoidettu. Seurakunta laittaa Värtsiin kirkolliset ilmoitukset. Kiitos aloitteestasi!!!

 19. Kirjoittajien nimet näkyvät jutuissa entiseen tapaan.

 20. Sakari, joka pääsit maan liitoradalta maan pinnalle?

 21. Kiitos Eira! Onnittelut koodauksen onnistumisesta!

 22. Kirjoitan ensimmäistä kertaa ja vähän hakusessa pitääkö tänne jotenkin kirjautua ennenkuin voi kirjoitella?

 23. Terve Lauri
  Kommentteihin pitää kirjautua, senhän huomasitkin jo. Kirjoituksiin ei mitään kirjautumista. Lähetä jutut sähköpostilla toimittajalle osoitteella verkkovartsi@gmail.com häneltä saa myös ohjeita ja neuvoja.
  Terv Alpo R

 24. Voiko kommentoida vanhoja vuosien takaisia juttuja vai onko parempi lähettää sähköpostia?

 25. Olisiko tarvetta antaa ohjetta tai suositusta Värtsiin lähetettävän materiaalin suhteen. Nythän otetaan kuvia paljon kännykällä ja monet kännykät ottavat oletuksena pystykuvia. Pitäisikö Värtsiin lähettää mieluummin vaaka kuvia, vai kuinka? Kuvat ovat tiedostokooltaan vartsin suuria eikä ainakaan minun kännykkä osaa niitä pienentää.
  Alpo

 26. Kaikenlaiset kuvat käyvät, kunhan ovat tarkkuudeltaan ”julkaisukelpoisia”. Jotkut kuvauskohteet on vain kuvattava pysty muotoon. Pienennän kuvia yleensä alkuperäisestä koosta ennenkuin laitan niitä Värtsiin. t:Eira

 27. Värtsin lukijoille tiedoksi. Aika ajoin tulevia ns. normi päivityksiä tuli jälleen.. Värtsiinkin!

  Huomasin heti että Värtsin ulkoasu muuttui. Joten sopeutukaa. Nämä päivitykset ovat vain tarpeen!

  Ette muuten usko miten paljon Värtsiin tulee ns. roskaposti kommentteja! En muista milloin viimeksi siivosin em. roskaläjän.

  Nyt sielä oli poistettavia roskaposteja uskomattomat 32 199 kappaletta. Eikä em. siivouksesta ole mennyt varmaan viikkoakaan! Ja silti jokunen roskaposti mene läpi, jopa päivittäin. On tämä uskomatonta hommaa!

 28. 12 tunnin aikana tullut vajaat 3 935 roskaviestiä!

 29. Tsemppiä siivoukseen Eira!
  Ja kaunista syksyä kaikille lukijoille toivotellen 🙂
  Janne

 30. Pitäisiköhän asialle tehdä jotain?!
  Asiantuntijat varmaan tietäisi jotain. Eihän se ole hyvä jos noin paljon tulee
  roskapostiviestejä. 😒

 31. Trollit ovat kuukausipalkalla urakkatöissä. Velvoite on 100 kpl/henkilö/työvuoro ja palkka 1000 €/kk. Palkka on hyvä ja sisältää sekä pimeän- että likaisen työn lisät. Ja dosentti opastaa.

 32. Trollit taas intoilevat. Näyttää, että kun yhden poistaa, saa kolme tulee tilalle. Pitäisiköhän suodatinta kiristää, vaikka meidän tavistenkin kustannuksella. Ei ole kivaa sekään, että jos avaat väärän sivun, saatat päästä valepostin ”mukamas” lähettäjäksi iki ajoiksi,

 33. Ei noita trollien kommentteja pidä availla. Tiedä mitä ”satiaisia” saa, jos niitä klikkaa.

 34. Kysyisin,,missä sijaitsi Walforssin talo, vanhassa Värtsilässä? Oliko se Postisillalta ylös mäkeen, vaiko meijerille päin, kirkon oikealla puolella ? Kiitos vastauksesta.

  Maila Tsupukka

  Waernsgatan 18
  416 70 Göteborg
  Sverige

 35. ,

  M aila, jos sinulla on seuran toimittamat kirjat, 1) ”Värtsllä muistelmia” jne..,siinä sivulla 52 on tietoa ja 2) kirjassa ”Vireä vanha Vårtsilä” sivulla 73 samoin. Toivottavasti näistä löyy vastaus kysymykseesi. Kirjojakin vielä löytyy. Kiitos kiinnostuksesta ja terveyttä kuluvalle vuodelle.

 36. Hilkka, Pulkkisen Tauno eli Miikkulanlammen Shemeikka poistui muonavahvuudesta marraskuussa.Pikkuhiljaa vanhan Wärtsilän kurkiaura harvenee.

 37. Olen menossa kesäkuun lopussa (2016) Venäjälle Niiralan rajanylityspaikan kautta. Tarkoitus on mennä Jänisjärven itäpuolitse Soanlahteen ja sieltä edelleen Läskelään ja Sortavalaan jne. Niiralasta rajanylityksen jälkeen joutuu menemään Veäjän Värtsilän kylän kautta kohti Soanlahtea. Tietääkö kukaan, että tarvitaanko rajavyöhykelupaa Värtsilän (itä Värtsilä) kylän kautta kulkemiseen vaikka ei siellä pysähtyisikään?

 38. Voisiko toimitus kertoa miksi ”Toukosiunaus ja Wärtsilän musta” jutusta – kommentit pois päältä?

  En ole aiemmin tavannut kirjoitusta, jota ei saa kommentoida.

 39. Kävin kytkemässä kommentit päälle ko. juttuun. Automaattisena oletusasetuksena on että kaikkia juttuja voi kommentoida.

 40. Kaustajärven siltajuhla ja kävelyretki jutun kaikki kommentit (9 kpl) on poistettu ja
  kommentointimahdollisuus on poistettu ko. jutusta.

  Tämän lisäksi kaikkien juttujen kommentit menevät ns. tarkistuksen kautta, toistaiseksi.

  Pyydän nimimerkillä kommentoijia kohteliaisuuteen toisia kohtaan!

  Minusta tämä alkaa näyttää siltä, että nimimerkillä kommentoinninmahdollisuus pitää oikeasti poistaa tai laittaa kaikki kommentit ennakkotarkistukseen pystyvästi! On myös mahdollisuus laittaa sellainen asetus käyttöön että vain rekisteröityneet Värtsin lukijat saisivat kirjoittaa kommentteja.

  Tästä asiasta päättää kustantaja, eli Värtsilän Pitäjäyhdistys ry

  Yksi mokaa, kaikkia rankaistaan.. Jos ei ole kuutamo niin hellekkö…

  Kirjoitelkaa vain kommentteja juttuihin, ylläpito hyväksyy niistä asialliset, sitten kun ehtii…

  Eira Varonen
  ex. päätoimittaja

  ps. Trollin IP-nro on tutkittu. Sama ip ja hlö joka Vlä päivistä kirjoitteli tuossa aiemmin tekaistuilla nimimerkeillä ja vaihtuvilla, keksityillä email osoitteilla..

  Nyt ko. ip on laitettu estolistalle.
  Mukavaa kesää hlölle jonka kone löytyy ipnumeron 213.185.4… takaa. Netistä löytyy muuten palvelu joka sijoittaa em. ip-numeron jopa takasti kartalle.. Terveisiä vain sinne

 41. Kysy Värtsistä palstalle eilen jättämäni viesti on jo ns. hukkunut kommenttivirtaan, joten uusintana:
  Olemme sopineet Värtsin kustantajan eli Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:n pj:n Matti Jaatisen kanssa että Värtsiin kirjoitetut kommentit menevät ns. ennakkotarkastuksen kautta.

  Tämä toimintatapa on uusi Värtsissä. Se on herättänyt lukijoissa jo kysymyksiä ja hämmennystä.. miksi näin? Ennen ei ole tullut tuollaista tekstiä: Kommenttisi julkaistaan tarkastuksen jälkeen

  Mutta nyt tulee kaikille, toistaiseksi. Kenenkään ei pidä loukkaantua tästä uudesta toimintatavasta. Samat säännöt ovat kaikille!

  Syy selviää tämän viestiketjun edellisestä viestistäni 3.7.2016

  T: Eira Varonen

 42. Värtsi tekee niin kuin pitää, hyvin on onnistunut tähänkin asti. Sillä tavalla sitä säilyy tässä muuttuvassa maailmassa maailman parhaana verkkolehtenä. Kiitän ja nostelen toistumiseen karvareuhkaani karvattomasta päästäni, siis yläpäästäni ihan kummarrusten kanssa kantoja kopsauttaen
  Pidetään yhdessä lehti pystyssä hyvillä jutuilla ja kommenteilla.Vielä on monta koulutuetä kulkematta ja monta lanttupenkkiä kitkemättä. Kuulisipa niistä ja muista arjen asioista, esim. hääyötkin odottavat kertojaansa.

 43. Ihmettelen eilen lähetettyjen kolmen kommentin julkaisua tarkastuksen jälkeen vasta tänään aamun aikana.

  Kuu
  6.7.2016 at 15:20
  Lissulle
  Tämä kansio, josta ylläolevat lehtileikkeet on kopioitu, on tehty vsta 1959 alkaen. Ensimmäisestä leikkeestä käy ilmi maaliskuu 1959. Yleensä jutut on päivälehdistä, (Karjalainen, Karjalanmaa) tai silloisesta pitäjälehdestä,( olikohan se jo olemassa?) Myös Maaseudun Tulevaisuus tuli kotiini, äiti on sieltäkin jotain saksinut myöhemmin.

  Ei tullut mieleen täsmentää juttuja, harrastus oli sen verran uusi minulle 🙂

  Mirja Varonen
  6.7.2016 at 15:22
  Nimi jäi laittamatta kun viesti karkasi!

  Irene Peuhkurinen
  6.7.2016 at 15:50
  Hienoa, että lapsille on järjestetty toimintaa. Olihan siellä osanottajiakinn lomakaudesta huolimatta. Monet olivat varmaan isän ja äidin matkassa muilla mailla. Kiva oli katsella kuviakin.

  Eihän tarkastus voi olla näin hidasta? Jos näin homma etenee, niin kiinnostus kommentointiin vähenää.

  Terveisin Mikko Immonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *