Värtsilän yhdistysillassa ennätys-osanottajamäärä

Jani Ruotsalainen ja Seija Rosti kertoivat yhdistysavustuksista

Maanantai-iltana Nuorisoseuran kahvilassa järjestettyyn yhdistysiltaan osallistui liki 20 yhdistysasioista kiinnostunutta keskustelijaa ja kuulijaa.

Kunnasta paikalla olivat vast´ikään tehtävässään aloittanut kunnan uusi vapaa-aikakoordinaattori Jani Ruotsalainen sekä sivistysjohtaja Seija Rosti. Heti alkuun sivistysjohtaja totesikin että kunnan järjestämän yhdistysiltakiertueen osallistujamäärässä tehtiin tänään ennätys täällä Värtsilässä.

Jani Ruotsalainen esitteli tämän vuoden yhdistystuet ja niiden myöntämiskriteerit. Kuntatalouden ollessa tiukilla myös täällä Tohmajärvellä, on kokonaisavustusmäärää pienennetty viime vuodesta kuudella tuhannella eurolla.

Yhdistyksillä on mahdollisuus hakea toiminta- ja tapahtuma-avustustuksia joiden enimmäismäärä on 40 % kokonaiskuluista mutta kuitenkin maksimissaan 2000 €. Avustushakemukset on jätettävä viimeistään 21.5. ja ne voidaan tehdä ainoastaan sähköisesti Miun palvelut -sivuston kautta.

Kunta myöntää hakemusten pohjalta myös liikunta-avustuksia vaikkapa laitehankintoihin, ohjaajien korvauksiin tai erilaisiin liikuntapaikoilla tapahtuviin korjauksiin. Tämä avustus haetaan vielä perinteisesti paperilomakkeella.

Tilaisuudessa paljon keskustelua herättivät myös erilaiset kehittämishankkeet joihin on kunnan avustusten sijaan järkevämpää hakea EU-rahaa eli Leader-rahoitusta. Tätä rahoitusta täällä Keski-Karjalassa myöntää Jetina. Lisäksi hyvinvointialueen kautta yhdistyksillä on mahdollisuus hakea avustusta tapahtumiin jotka jollain lailla liittyvät sote-toimintaan. Hyvinvointialueen ja kunnan yhteisesti järjestämä kuntalaisilta on keskiviikkona klo 17 alkaen Ahjossa.

Lisätietoja ja opastusta yhdistysavustusten hakuun jani.ruotsalainen@tohmajarvi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *