6 comments for “Piipahdus Värtsilän Kangasjoella

  1. Johan nostit vonkaleen sieltä 🙂
    Harmi, että tuo musiikki peitti alleen virvelin kelan jarrun äänen. Jos et laskenut sitä takaisin niin suosittelen savustamista. Näin vanhemmiten olen tykännyt savustaa satunnaiset hauet joita olen saanut ruokakalaksi, Tosin tänä vuonna en ole käynyt vielä kertaakaan kalassa.

  2. Hauen savustamisessa kannattaa muistaa että hauki on loiskala joten kala tulee aina pakastaa ennen savustusta. Lämminsavun lämpötila ei ole riittävän korkea loisien tappion. Pakastus kyllä tuhoaa ne.

  3. Hieno video hienosta paikasta.Kangasjoesta olen kuullut mutta en tiedä missä se Värtsilässä on.

  4. Hauen loiset ovat yleensä lapamadot / heisimadot ja ne ovat sisäelimissä hauellakin. Eli jos peratessa sellaisen hauen suolesta bongaa niin sitten huolellinen kypsennys tai jättää vaikka syömättä tykkänään. Reilu suolaus yön ylitse ja sitten savustus pönttöön tai miten nyt kukin haluaakin sen valmistaa.

  5. Missä on tuo opastetaulu on ? Kangasjoki alittaa Pykälävaarantien Murtokoskella.
    Aikamoinen kalamies tuo Eero-Matti on kun virvelöi kalan tuommoisen oksikkaan hakotukin vierestä

  6. Karttakuva lisätty artikkeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *