Vastaa ja vaikuta miltä sosiaali- ja terveyspalvelut näyttävät Tohmajärvellä jatkossa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen palvelustrategian ja palveluverkkosuunnitelman laatiminen on käynnissä.  Palvelustrategia ja palveluverkkosuunnitelma ovat osa Siun soten strategiakokonaisuutta.

Tähän kokonaisuuteen kuuluu myös Pelastuslaitoksen palvelutasopäätös. Palvelustrategia ja palveluverkkosuunnitelma ulottuvat 15 vuoden päähän eli pitkälle 2030-luvulle saakka.  

Nyt voit vaikuttaa siihen millaisia sosiaali-ja terveyspalveluja mm. Tohmajärvellä tarjotaan jatkossa. Kannustamme myös auttamaan kyselyyn vastaamisessa läheistäsi, joka ei omista tietoteknistä laitetta. Näin saadaan kaikkien palveluiden käyttäjien näkemys tulevasta palvelun tarpeesta.

Asukkaille tarkoitettuun verkkokyselyyn pääset täältä: Fountain Park (strategydialog.com)

2 comments for “Vastaa ja vaikuta miltä sosiaali- ja terveyspalvelut näyttävät Tohmajärvellä jatkossa

  1. Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä hyvinvointialueilla edellyttää asukkaiden kuulemista ja osallisuutta. Kyselyn tulokset lienevät hyvinkin ennaltaodotettuja; kukapa paikallisasukas nyt toivoisikaan palvelujen kaikkoamista omalta paikkakunnaltaan. Kyselyyn kannattaa tietenkin vastata innokkaasti, auttaahan se ainakin hahmottamaan kokonaisuutta paremmin, vaikkei sillä sen enempää vaikutusta olisikaan.

    Lopputuleman kannalta kannattaa olla kuitenkin realisti. Pessimisti kun ei pety. Talouden lukemat ovat todella hyytäviä ja Keski-Karjala on uuden hyvinvointiprojektin heikoimpia lenkkejä. Toki ketjussa on heikkoja lenkkejä enemmän kuin niitä vahvoja, vaan se ei liene mikään lohdutus meille…

  2. Siun Soten ja Siun Työterveys järjestelmä on kyllä hyvin ja juonisti rakennettu. Hoitoon pääsy on kiven takana, ei ole lääkäreitä eikä edes lääkäriä joka hetki. Työterveyslääkäriin ei pääse, työterveyshoitajalle ei saa aikaa kuin Siilaisille ja sinnekin kahdenviikon odotuksen jälkeen. Hammashoitoon on kuukausien jono. Tästä kaikesta Tohmajärven kunta maksaa Suin sotelle ruhtinaallisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *