Osakaskunta kokousteli Riistamajalla

Isossa Pirtajärvessä muikkuverkkojen maksimi silmäkoko saa olla 22 mm

Uusikylä-Patsolan osakaskunnan kevätkokous pidettiin sunnuntaina Riistamajalla. Paikalle oli saapunut yhdeksän henkilöä. Kokouksessa uuteen hoitokuntaan valittiin seuraavat toimijat:

Ari Koistinen (pj)

Heikki Varis (vpj)

Teemu Koljonen

Reijo Kaikko

Jorma Sistonen

Jukka Kolehmainen.

Istutukset

Siianistuksia viime vuonna eri vesistöihin tehtiin seuraavasti:

Iso Pirtajärvi 340 kpl

Pieni Pirtajärvi 340 kpl

Kukkolampi 340 kpl

Kolmisoppinen 260 kpl

Koukkarinlampi 175 kpl

Harkkolampi n. 525 kpl

Tämän vuoden siianpoikasten istuksia tehdään yllä olevien vesistöjen lisäksi myös Ahvenlampeen.

Kuhanistutuksia Sääperiin ei viime vuonna toteutettu kuten ei myöskään tulla tekemään vielä tänäkään vuonna. Syynä istutuksen viivästykseen on edessä oleva Sääperin hoitokalastus jonka jälkeen istutuksia voidaan jälleen jatkaa.

Kuhaa ei toistaiseksi istuteta osakaskunnan vesistöihin

Hoitokunta toivoo kalastajilta palautteita vesistöistä missä pyyntiä harjoitetaan jolloin myös istutuksia voidaan kohdistaa oikeisiin paikkoihin.

Rajoitukset

Tänä vuonna Isossa Pirtajärvessä voi muikkua pyytää kahdella verkolla. Maksimisilmäkoko muikkuverkoissa saa olla 25 mm. Verkkokalastusrajoitus on myös Sääperissä jossa yli 3 m syvyydessä minimisilmäkoko tulee olla vähintään 55 mm.

Sääperin vanha iskukoukkurajoitus (max. 10 iskukoukkua) poistettiin. Jänis- ja Kangasjoella koski- ja virtapaikoissa seisovien pyydysten sekä matosyötin käyttö on edelleen kielletty.

Lupaa kaupallisen kalastukseen harjoittamiseen osakaskunnan vesistöissä jatkettiin Eero-Matti Lintuselle ja sama lupa myönnettiin uutena Minna Kutvoselle. Rajoituksena kuitenkin se että siianistutusvedet ovat luvan ulkopuolella ja kalastus tapahtuu päätettyjen yksikkörajoitusten puitteissa. 

Yksikkömaksut

Yksikkömaksut pysyvät entisellään ja ovat seuraavat:

Perusmaksu 10 €

Yksikkömaksu 2 €

Viehekalastuslupa ulkopuolisille 15 € + 5 € lisävapamaksu kaikille 

Ravustus 10 €

Tuulastus ja pitkäsiima 7 €

Yksikköjen myyntimäärää ei ole rajattu, kalastajien tulee muistaa se että maksimipyydysmäärä samanaikaisesti on kahdeksan.

Muuta

Lintukosteikon ruoppaus jatkuu tulevana kesänä Haponojan puolella. Samassa yhteydessä ruopataan lisää syvyyttä Hiienvaaran venevalkamaan. Osakaskunta sai kunnalta 200 € yhdistysavustuksen joka käytetään venevalkaman tien kunnostukseen.

Kokouksessa todettiin että osakaskunnan taloustilanne on hyvä. Lisäksi toivottiin että kalastajia osakaskunnan vesistöihin saataisiin lisää koska kalastajien määrä vähenee vuosi vuodelta.

Osakaskunnan perinteinen suurkalakilpailu jatkuu myös kuluvana vuonna. Kalastajilta toivotaan saalisilmoituksia niin kaloista kuin pyyntipaikoista. Viime vuonna osakaskunnan vesistöistä pyydetty suurin kala oli Minna Kutvosen yli 9 kg painoinen jättihauki.

KUVAT: Erakkorannan kuva-arkisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *